Prime Minister's Office
PM to visit Uttar Pradesh on 28-29 April
PM to participate in Mahila Sammelan in Varanasi, where he will inaugurate and lay the foundation stone of various development projects worth around Rs 6,350 crore
These projects span multiple sectors including rail, road, water, healthcare, tourism and urban infrastructure
PM to flag off two new Amrit Bharat Express trains : Banaras–Pune (Hadapsar) and Ayodhya–Mumbai (Lokmanya Tilak Terminus)
PM to Inaugurate 594-km long Access-Controlled Greenfield Ganga Expressway in Hardoi
Built at total cost of around ₹36,230 crore, Ganga Expressway to significantly reduce travel time between Meerut and Prayagraj from the current 10-12 hours to approximately 6 hours
A key highlight is the provision of a 3.5 km-long Emergency Landing Facility in Shahjahanpur district, adding strategic value beyond economic benefits of the project
26 APR 2026 3:46PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Uttar Pradesh on 28-29 April. On 28th April at around 5 PM, Prime Minister will participate in Mahila Sammelan, where he will inaugurate and lay the foundation stone of various development projects worth around ₹6,350 crore in Varanasi. He will also address the gathering on the occasion
On 29th April, at around 8:30 AM, Prime Minister will perform darshan and pooja at Shri Kashi Vishawanath temple in Varanasi. Thereafter, Prime Minister will travel to Hardoi and at around 11:30 AM, Prime Minister will inaugurate Ganga Expressway. He will also address the gathering on the occasion
PM in Varanasi
Prime Minister will participate in Mahima Sammelan, which will witness the presence of women in large numbers from across the region. Prime Minister will dedicate over 48 completed projects, worth over ₹1,050 crore, to the nations. Key infrastructure projects include the completion of the Varanasi-Azamgarh Road widening, the opening of critical Rail Over Bridges at Kazzakpura and Kadipur, and the inauguration of a Sewage Treatment Plant (STP) with a capacity of 55 MLD in Bhagwanpur, among others
Prime Minister will inaugurate a diverse array of community-focused projects. These include 30 rural drinking water schemes under the Jal Jeevan Mission, the redevelopment of Chandrawati Ghat, tourism development of Sarangnath Temple near Sarnath, and beautification and renovation works of Sant Ravidas Park, Nagwa. Enhancements to public services and sports are also prominent, featuring a synthetic hockey turf at UP College, a 100-bed old age home in Ramnagar, and a 1MW solar power plant at the Bhelupur Water Treatment Plant. Prime Minister will inaugurate the Sowa Rigpa Bhawan and Hospital at the Central University of Tibetan Studies, reflecting a commitment to integrating traditional medicine with modern healthcare systems.
Prime Minister will lay the foundation stone of over 112 projects worth around ₹5,300 crore. These include 13 sewerage and water supply schemes under AMRUT 2.0, a 500-bed multi-super-specialty hospital at Shri Shiv Prasad Gupta Divisional District Hospital, construction of market complexes and office spaces at Bhojuveer and Sigra, renovation and rejuvenation of ponds, redevelopment of a 198-bed hospital, construction of a 100-bed critical care block, and development of tourism facilities at key ghats including Assi Ghat, Dashashwamedh Ghat, and Namo Ghat. To strengthen governance and social welfare infrastructure, Prime Minister will also lay the foundation stone for the Integrated Divisional Office, Nagar Nigam office building, and a Government Child Shelter Home and Juvenile Justice Board in Ramnagar. Prime Minister will also transfer over ₹105 crore as bonus to milk suppliers of Uttar Pradesh associated with Banas Dairy.
Prime Minister will lay the foundation stone of the Varanasi Junction–Pandit Deen Dayal Upadhyaya Junction third and fourth railway line project, including the construction of a rail-cum-road bridge over the Ganga River. The project will benefit Varanasi and Chandauli districts by reducing rail congestion, enhancing logistics efficiency, strengthening multi-modal connectivity, and ensuring smoother traffic movement. It will also improve access to Kashi Vishwanath Dham, the Ramnagar area, and National Highway-19, while strengthening rail connectivity with eastern Uttar Pradesh and Bihar.
Prime Minister will also flag off two new Amrit Bharat Express trains: Banaras–Pune (Hadapsar) and Ayodhya–Mumbai (Lokmanya Tilak Terminus). These trains will provide affordable and modern travel options and enhance connectivity between Uttar Pradesh, Madhya Pradesh, and Maharashtra. The Banaras–Pune service will facilitate easier access to Kashi Vishwanath Dham, while the Ayodhya–Mumbai service will improve connectivity to the Shri Ram Mandir Teerth Kshetra, strengthening links between key religious destinations.
PM in Hardoi
Prime Minister will inaugurate the Ganga Expressway in Hardoi district, marking a significant milestone in the development of world-class infrastructure in the country. The Ganga Expressway is a 594-kilometre-long, 6-lane (expandable to 8 lanes), access-controlled greenfield high-speed corridor, built at a total cost of around ₹36,230 crore. The expressway traverses 12 districts- Meerut, Bulandshahr, Hapur, Amroha, Sambhal, Badaun, Shahjahanpur, Hardoi, Unnao, Raebareli, Pratapgarh, and Prayagraj-thereby connecting Western, Central, and Eastern regions of Uttar Pradesh through a single seamless high-speed corridor.
The project is expected to significantly reduce travel time between Meerut and Prayagraj from the current 10-12 hours to approximately 6 hours, enhancing ease of movement and efficiency in transportation.
A key highlight of the project is the provision of a 3.5 km-long Emergency Landing Facility (airstrip) in Shahjahanpur district. This dual-use infrastructure enhances national security preparedness and adds strategic value beyond economic benefits.
The Ganga Expressway is envisioned as a major economic corridor, with the development of Integrated Manufacturing and Logistic Corridors over approximately 2,635 hectares across the 12 districts along its alignment. The expressway will reduce logistics costs, improve supply chain efficiency, and boost manufacturing competitiveness.
Improved connectivity will provide farmers with direct access to urban and export markets, facilitating better price realisation and strengthening rural incomes. The project is also expected to boost tourism,unlock new economic opportunities and generate direct and indirect employment opportunities across the region.
The Ganga Expressway will also serve as a backbone for a broader expressway network in the state, with several link corridors either operational or planned, including the Agra–Lucknow Expressway, Jewar Link Expressway, Farrukhabad Link Expressway, and the proposed extension from Meerut to Haridwar. This emerging expressway grid will expand high-speed road connectivity across Uttar Pradesh from East to West and from North to South, enabling balanced regional development.
The Ganga Expressway is not merely a transportation project but a transformative initiative that will reduce logistics costs, attract industrial investment, boost agriculture and rural incomes, generate employment, and drive holistic economic growth across the state.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না এপ্রিল ২৮-২৯দা উত্তর প্রদেশতা চৎকনি
পি.এম.না বারানসীদা মহিলা সম্মেলনদা শরুক য়াগনি, মফম অসিদা মহাক্না লুপা করোর ৬,৩৫০রোমগী তোঙান তোঙানবা চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেক্তশিং শঙ্গাগনি অমসুং উরেপ-উয়ুং তমগনি
প্রোজেক্তশিং অসিনা রেল, লম্বী, ঈশিং, হেল্থকেয়র, তুরিজম অমসুং অর্বান ইনফ্রাস্ত্রকচর য়াওনা সেক্তর কয়ামরুম কোনশিনগনি
পি.এম.না অনৌবা অমৃৎ ভারত এক্সপ্রেস ত্রেন অনি লমথাগনি: বানারস-পুনে (হদপসর) অমসুং আয়োধ্য-মুম্বাই (লোকমন্যা তিলক তর্মিনস)
পি.এম.না ৫৯৪ কিলোমিতর শাংবা এক্সেস-কন্ত্রোল গ্রীনফিল্দ গঙ্গা এক্সপ্রেসৱে হারদোইদা শঙ্গাগনি
পুন্না লুপা করোর ৩৬,২৩০ রোম চংনা শাখিবা গঙ্গা এক্সপ্রেসৱে অসিনা মীরুত অমসুং প্রয়াগরাজকী মরক্তা চৎথোক চৎশিনগী মতম অসি হৌজিক ওইরিবা পুং ১০-১২দগী পুং ৬তা চাউনা হন্থহনবা ঙম্লগনি
মরু ওইবা হায়লাইৎ অদুদি শাহজাহানপুর জিলাদা ৩.৫ কিলোমিতর শাংবা ইমর্জেন্সী লেন্দিং ফেসিলিতী অমগী প্রোভিজন অসিনি, প্রোজেক্ত অসিনা শেন্মিৎলোনদা পীরিবা কান্নবশিংদগী হেন্না স্ত্রেতেজিক ওইবা কান্নবা হাপ্পী
26 APR 2026 3:46PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা এপ্রিল ২৮-২৯দা উত্তর প্রদেশতা চৎকনি। এপ্রিল ২৮গী নুমিদাংৱাইরম পুং ৫ রোম তাবদা প্রধান মন্ত্রীনা মাহিলা সম্মেলনদা শরুক য়াগনি। মফম অসিদা মহাক্না বারানসীদা চাউরাক্না লুপা করোর ৬,৩৫০গী চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেক্ত কয়া শঙ্গাগনি অমসুং উরেপ-উয়ুং তমগনি। মহাক্না থৌরম অদুদা মীয়ামগী মীতিন অমদা ৱা ঙাংগনি।
এপ্রিল ২৯, অয়ুক পুং ৮.৩০ রোম তাবদা প্রধান মন্ত্রীনা বারানসীগী শ্রী কাশী বিশ্বনাথ লাইশঙদা দর্শন অমসুং পুজা পাংথোক্কনি। মসিগী মতুংদা প্রধান মন্ত্রী হারদোইদা চৎকনি অমসুং অয়ুক্কী পুং ১১.৩০ রোম তাবদা প্রধান মন্ত্রীনা গঙ্গা এক্সপ্রেসৱে লমথাগনি। মহাক্না থৌরম অদুদা মীয়ামগী মীতিন অমদসু ৱা ঙাংগনি।
বারানসীদা পি.এম.
প্রধান মন্ত্রীনা মহিমা সম্মেলনদা শরুক য়াগনি, লমদম কয়াদগী মশিং য়াম্লবা নুপীশিংনা শরুক য়াবা উবা ফংগনি। প্রধান মন্ত্রীনা লুপা করোর ১০৫০ হেনবগী শেনফম ওইবা লোইশিনখ্রবা প্রোজেক্ত ৪৮ লৈবাক মীয়ামদা কত্থোক্কনি। মরুওইবা ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজেক্তশিংগী মনুংদা বারানসী-আজমগর লম্বী পাকথোকহনবগী থবক লোইশিনবা, কাজ্জকপুরা অমসুং কাদিপুরদা মরুওইবা রেল ওভর ব্রিজশিং হাংদোকপা, অমসুং ভগৱানপুরদা এম.এল.দি. ৫৫গী কেপাসিতি ওইবা সিৱেজ ত্রিৎমেন্ত প্লান্ত (এস.তি.পি.) অমা শঙ্গাবা অমদি অতোপ্পা কয়া য়াওরি।
প্রধান মন্ত্রীনা কম্ম্যুনিতীদা মীৎয়েং থম্লিবা তোঙান তোঙানবা প্রোজেক্ত কয়া অমসু হৌদোক্কনি। মসিগী মনুংদা জল জীবন মিসনগী মখাদা খুঙ্গংগী থক্নবা ঈশিংগী স্কিম ৩০, চন্দ্রাবতী ঘাতকী নৌনা শেমগৎ-শাগৎপা, সরনাথকী মনাক্তা লৈবা সরঙ্গনাথ লাইশঙগী তুরিজম দিবেলপমেন্ত, অমসুং নাগৱাগী সন্ত রবিদাস পার্কপু ফজহন্নবা অমসুং নৌনা শেমগৎপগী থবকশিং য়াওরি। পব্লিক সর্ভিসশিং অমসুং স্পোর্তসকী ফগৎলকপা অসিসু মশক থোক্না উবা ফংই, য়ু.পি. কোলেজদা সিন্থেতিক হোকী তর্ফ অমা, রামনগরদা ফমুং ১০০ লৈবা ওল্দ এজ হোম অমা, অমসুং বেলুপুর ৱাতর ত্রিৎমেন্ত প্লান্তদা মেগাৱাৎ ১গী সোলার পৱার প্লান্ত অমা য়াওরি। প্রধান মন্ত্রীনা সেন্ত্রেল য়ুনিভর্সিতী ওফ তিবেতন স্তদিজদা লৈবা সোৱা রিগপা ভবন অমসুং হোস্পিতাল শঙ্গাগনি। মসিনা ত্রেদিস্নেল মেদিসিনগা মোদর্ন হেল্থকেয়র সিস্তেমশিংগা পুনশিন্নবগী অচেৎপা ফিরেপ অদু উৎলি।
প্রধান মন্ত্রীনা চাউরাক্না লুপা করোর ৫,৩০০গী প্রোজেক্ত ১১২গী উরেপ উয়ুং তমগনি। মসিগী মনুংদা অম্রুত ২.০গী মখাদা সিৱেরেজ অমসুং ঈশিং সপ্লাই স্কিম ১৩, শ্রী শিব প্রসাদ গুপ্তা দিভিজনেল দিস্ত্রিক্ত হোস্পিতালদা ফমুং ৫০০ লৈবা মল্তি-সুপর-স্পিসিএলিতি হোস্পিতাল, ভোগুভির অমসুং সিগ্রাদা মার্কেত কমপ্লেক্স অমসুং ওফিস স্পেস শেমগৎপা, পুখ্রিশিং নৌহৌননা শেমগৎপা অমসুং হিংগৎহনবা, ফমুং ১৯৮ লৈবা হোস্পিতাল অমা নৌহৌননা শেমগৎপা, ফমুং ১০০ লৈবা ক্রিতিকেল কেয়র ব্লোক অমা শেমগৎপা অমসুং অসী ঘাত, দশেশ্বমেধ ঘা অমসুং নমো ঘাট য়াওনা মতরুওইবা ঘাতশিংদা তুরিজম ফেসিলিতীশিং শেমগৎপা য়াওরি। গভর্নান্স অমসুং সোসিএল ৱেলফেয়র ইনফ্রাস্ত্রকচর মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা, প্রধান মন্ত্রীনা ইন্তিগ্রেতেদ দিভিজনেল ওফিস, নগর নিগম ওফিস বিল্দিং অমসুং রামনগরদা গভর্নমেন্ত চাইল্দ সেলতর হোম অমসুং জুবেনাইল জস্তিস বোর্দকী উরেপ উয়ুংসু তমগনি। প্রধান মন্ত্রীনা বনাস দাইরীগা মরী লৈনবা উত্তর প্রদেশকী শঙ্গোম সপ্লাইয়রশিংদা বোনাস ওইনা লুপা করোর ১০৫গী শেনফমসু ত্রান্সফর তৌগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা গঙ্গা তুরেলগী মথক্তা রেল অমদি লম্বীগী থোং অমা শাগৎপা য়াওনা বারানসী জঙ্কসন, পন্দিৎ দীন দয়াল উপাধ্যায় জঙ্কসন অহুমশুবা অমসুং মরিশুবা রেলৱে লাইন প্রোজেক্তকী উরেপ উয়ুংসু তমগনি। প্রোজেক্ত অসিনা বারানসী অমসুং চান্দৌলি দিস্ত্রিক্তশিংদা রেলগী কঞ্জেসন হন্থহন্দুনা, লোজিস্তিক্কী ইফিসিএন্সী হেনগৎহন্দুনা, মল্তি-মোদেল কনেক্তিবিতী মপাঙ্গল কনখৎহন্দুনা অমসুং ত্রাফিক্কী খোঙজেল য়াংনা লৈহন্দুনা কান্নবা ফংহল্লগনি। মসিনা কাশী বিশ্বনাথ ধাম, রামনগর এরিয়া অমসুং নেস্নেল হায়ৱে-১৯ ফাওবগী খুদোংচাবসু ফগৎহল্লগনি। মসিনা নোংপোক থংবা উত্তর প্রদেশ অমসুং বিহারগা রেলগী কনেক্তিবিতীসু হেন্না মপাঙ্গল কনখৎহল্লগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা অনৌবা অমৃত ভারত এক্সপ্রেস ত্রেন অনিসু লমথাগনি। মখোয় অদুদি বানারস-পুনে (হাদপসর) অমসুং আয়োধ্য-মুম্বাই (লোকমান্য তিলক তর্মিনস) নি। ত্রেনশিং অসিনা মমল হোংবা অমসুং মোদর্ন ওইবা চৎথোক-চৎশিনগী অপাম্বশিং ফংহল্লগনি অমসুং উত্তর প্রদেশ, মধ্য প্রদেশ অমসুং মহারাস্ত্রাগী মরক্তা কনেক্তিবিতী হেনগৎহল্লগনি। বানারস-পুনে সর্বিসনা কাশী বিশ্বনাথ ধামদা হেন্না লায়না চঙবা ঙম্লগনি। অদুগা আয়োধ্য-মুম্বাই সর্বিসনা শ্রী রাম মন্দির তীর্থ ক্ষেত্রাগা শম্নবা হেনগৎহল্লগনি। মসিনা মরুওইবা ধর্মগী মফমশিংগী মরক্তা মরী হেন্না চেৎশিলহল্লগনি।
হারদোইদা পি.এম.
প্রধান মন্ত্রীনা লৈবাক অসিদা মালেমগী থাক্কী ইনফ্রাস্ত্রকচর শেমগৎপদা মরুওইবা মাইলস্তোন অমা ওইরিবা হারদোই জিলাদা গঙ্গা এক্সপ্রেসৱেগী উরেপ-উয়ুং তমগনি। গঙ্গা এক্সপ্রেসৱে অসি কিলোমীতর ৫৯৪ শাংবা, লেন ৬ (লেন ৮ ফাওবা শাংদোকপা য়াবা), এক্সেস-কন্ত্রোল গ্রীনফিল্দ হাই-স্পিদ কোরিদোর অমনি। মসি চাউরাক্না লুপা করোর ৩৬,২৩০ চংনা শাখি। এক্সপ্রেসৱে অসিনা জিলা ১২ - মীরুত, বুলন্দশাহর, হাপুর, অমরোহা, সম্মবল, বাদাউন, শাহজাহানপুর, হারদোই, উন্নাও, রাইবরেলি, প্রতাপগর অমসুং প্রয়াগরাজ - অসিদা চেল্লি। মসিনা উত্তর প্রদেশকী নোংচুপ থংবা, ময়াই থংবা অমসুং নোংপোক থংবা মফমশিং অসি অমত্তা ওইবা অপনবা লৈতবা হায়-স্পীদ কোরিদোর অমগী খুত্থাংদা শম্নহল্লি।
প্রোজেক্ত অসিনা মীরুত অমসুং প্রয়াগরাজগী মরক্তা চৎথোক-চৎশিন তৌবগী মতম হৌজিক্কী পুং ১০-১২দগী পুং ৬ ফাওবা হন্থহল্লগনি হায়না পানরি। মসিনা চৎথোক-চৎশিন তৌবদা হেন্না লায়থোকহল্লগনি অমসুং ত্রান্সপোর্তেসনদা হেন্না ইফিসিএন্সী লৈহল্লগনি।
প্রোজেক্ত অসিগী মরুওইবা হাইলাইৎ অমা হায়রগদি শাহজাহানপুর দিস্ত্রিক্তা কিলোমিতর ৩.৫ শাংবা ইমর্জেন্সী লেন্দিং ফেসিলিতী (এয়রস্ত্রিপ) অমা শেমগৎপনি। অনিথোক্না শীজিন্নবা য়াবা ইনফ্রাস্ত্রকচর অসিনা নেস্নেল সেক্যুরিতীগী শেম-শারিবা অদু হেনগৎহল্লি অমসুং ইকোনোমিক বেনিফিৎকী মথক্তা স্ত্রেতেজিক ভেল্যু হাপচিল্লী।
গঙ্গা এক্সপ্রেসৱে অসি মরু ওইবা ইকোনোমিক কোরিদোর অমা ওইনবা পান্দম থম্লি। মসিদা ইন্তিগ্রেতেদ মেন্যুফেকচরিং অমসুং লোজিতিক কোরিদোরশিং চাউরাক্না হেক্তর ২,৬৩৫দা দিস্ত্রিক্ত ১২ শিনবা থুংনা শেমগৎকনি। এক্সপ্রেসৱে অসিনা লোজিস্তিক্কী মমল হন্থহল্লগনি, সপ্লাই চেনগী ইফিসেন্সী হেনগৎহল্লগনি অমসুং মেন্যুফেকচরিংগী কম্পিতিতিবনেস হেনগৎহল্লগনি।
হেন্না ফবা কনেক্তিবিতীনা লৌমীশিংদা অর্বান অমসুং এক্সপোর্ত মার্কেৎশিংদা হকথেংননা চঙবা ঙমহল্লগনি। মসিনা হেন্না ফবা মমল ফংহনবদা মতেং পাংলগনি অমসুং খুঙ্গংগী ইনকম মপাঙ্গল কনখৎহল্লগনি। প্রোজেক্ত অসিনা তুরিজম হেনগৎহনগনি, অনৌবা শেন্মিৎলোনগী খুদোংচাবশিং ফংহল্লগনি অমসুং লমদম অসিদা হকথেংননা অমসুং নাকোইননা থবক ফংহল্লগনি হায়নসু পান্দম থম্লি।
গঙ্গা এক্সপ্রেসৱে অসিনা রাজ্য অসিদা এক্সপ্রেসৱে নেৎৱার্ক অমা হেন্না পাকথোক চাউথোকহন্নবগীদমক মপাঙ্গল কনবা অমা ওইনা মথৌ তৌগনি। মসিদা আগ্রা-লখনৌ এক্সপ্রেসৱে, জেৱার লিঙ্ক এক্সপ্রেসৱে, ফারুকহবাদ লিঙ্ক এক্সপ্রেসৱে অমসুং মীরুত্তগী হরিদ্বার ফাওবা শাংদোক্নবা থৌরাং তৌরিবা অসি য়াওনা লিঙ্ক কোরিদোর কয়া অমা মথৌ তৌনবা নত্ত্রগা থৌরাং তৌনবা লৈ। অনৌবা এক্সপ্রেসৱে গ্রিদ অসিনা নোংপোক থংবা অমসুং নোংচুপ থংবা অমসুং অৱাং থংবা ফাওবদা উত্তর প্রদেশ শিনবা থুংনা হাই-স্পিদ রোদ কনেক্তিবিতী পাকথোক চাউথোকহল্লগনি। মসিনা রিজনেল দিবেলপমেন্তকীদমক মতেং পাংগনি।
গঙ্গা এক্সপ্রেসৱে অসি ত্রান্সপোর্তেসন প্রোজেক্ত অমা খক্তা নত্তে, মসি ত্রান্সফোর্মেতিব ইনিসিয়েতিব অমনি। মসিনা লোজিস্তিক্কী মমল হন্থহল্লগনি, ইন্দস্ত্রীএল ইনভেস্তমেন্ত লাকহল্লগনি, লৌউ-শিংউ অমসুং খুঙ্গংগী ইনকম হেনগৎহল্লগনি, থবক ফংহল্লগনি অমসুং রাজ্য অসিদা অপুনবা শেন্মিৎলোনগী গ্রোথ পুরক্কনি।