ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମୁଦ୍ରା ଯୋଜନାର ୧୧ତମ ବାର୍ଷିକୀ ଅବସରରେ ଏହାର ସଫଳତା ଉପରେ ଆଲୋକପାତ କରିଛନ୍ତି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମୁଦ୍ରା ଯୋଜନା କିପରି ଲକ୍ଷ ଲୋକଙ୍କୁ ସ୍ୱପ୍ନ ଦେଖିବାର ଆତ୍ମବିଶ୍ୱାସ ଏବଂ ଏହାକୁ ପୂରଣ କରିବାର ଉପାୟ ସହିତ ସଶକ୍ତ କରିଛି ତାହାର ଝଲକ ସେୟାର କରିଛନ୍ତି
08 APR 2026 1:18PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମୁଦ୍ରା ଯୋଜନାର ସଫଳତା ଉପରେ ଆଲୋକପାତ କରିଛନ୍ତି ଏବଂ ଏହି ଯୋଜନା କିପରି ଲକ୍ଷ ଲୋକଙ୍କୁ ସ୍ୱପ୍ନ ଦେଖିବାର ଆତ୍ମବିଶ୍ୱାସ ଏବଂ ସେଗୁଡ଼ିକୁ ପୂରଣ କରିବାର ଉପାୟ ସହିତ ସଶକ୍ତ କରିଛି ତାହାର ଝଲକ ସେୟାର କରିଛନ୍ତି।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଥିଲେ ଯେ ବାଧାଗୁଡ଼ିକୁ ଦୂର କରି ଏବଂ ଆମ ଲୋକମାନଙ୍କ ଆକାଂକ୍ଷାକୁ ବିଶ୍ୱାସ କରି ଏହି ପଦକ୍ଷେପ ସମଗ୍ର ଭାରତରେ ଉଦ୍ୟୋଗର ଉତ୍ସାହକୁ ସୁଦୃଢ଼ କରିଛି। ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ଆହୁରି ମଧ୍ୟ ମନ୍ତବ୍ୟ ଦେଇଛନ୍ତି ଯେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମୁଦ୍ରା ଯୋଜନା ଏକ ଆର୍ଥିକ ନୈତିକତାକୁ ପ୍ରତିଫଳିତ କରେ ଯେଉଁଠାରେ ସୁଯୋଗ ସୁଲଭ ଏବଂ ପଦକ୍ଷେପକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରାଯାଏ। ଏହି ଯୋଜନାର ପରିବର୍ତ୍ତନଶୀଳ ସମ୍ଭାବନା ଉପରେ ଆଲୋକପାତ କରି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଦର୍ଶାଇଛନ୍ତି ଯେ ଏହା କିପରି ଯୁବ ଶକ୍ତି ଏବଂ ନାରୀ ଶକ୍ତିକୁ ସକରାତ୍ମକ ଭାବରେ ପ୍ରଭାବିତ କରିଛି, ପ୍ରତ୍ୟେକ ସ୍ୱପ୍ନକୁ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଁ ସମର୍ଥନ ସୁନିଶ୍ଚିତ କରୁଛି।
'ଏକ୍ସ ’ ରେ ଅନେକ ପୋଷ୍ଟରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଲେଖିଛନ୍ତି:
"ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମୁଦ୍ରା ଯୋଜନା ଲକ୍ଷ ଲୋକଙ୍କୁ ସ୍ୱପ୍ନ ଦେଖିବାର ଆତ୍ମବିଶ୍ୱାସ ଏବଂ ଏହାକୁ ପୂରଣ କରିବାର ଉପାୟ ସହିତ ସଶକ୍ତ କରି ଋଣ ଉପଲବ୍ଧତାକୁ ପୁନଃ ପରିଭାଷିତ କରିଛି।’’
ବାଧାଗୁଡ଼ିକୁ ଦୂର କରି ଏବଂ ଆମ ଲୋକମାନଙ୍କ ଆକାଂକ୍ଷାକୁ ବିଶ୍ୱାସ କରି, ଏହା ସମଗ୍ର ଭାରତରେ ଉଦ୍ୟୋଗର ଭାବନାକୁ ସୁଦୃଢ଼ କରିଛି।
#11YearsOfMUDRA"
"ମୁଦ୍ରା ଯୋଜନାର ପରିବର୍ତ୍ତନଶୀଳ ସାମର୍ଥ୍ୟ ଏବଂ ଏହା କିପରି ଆମର ଯୁବ ଶକ୍ତି ଏବଂ ନାରୀ ଶକ୍ତି ଉପରେ ସକାରାତ୍ମକ ପ୍ରଭାବ ପକାଇଛି ତାହାର ଏକ ଝଲକ।’’
#11YearsOfMUDRA"
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମୁଦ୍ରା ଯୋଜନା ଏକ ଆର୍ଥିକ ନୈତିକତାକୁ ପ୍ରତିଫଳିତ କରେ ଯେଉଁଠାରେ ସୁଯୋଗ ସୁଲଭ, ପଦକ୍ଷେପକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରାଯାଏ ଏବଂ ପ୍ରତ୍ୟେକ ସ୍ୱପ୍ନକୁ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଁ ସମର୍ଥନ ଦିଆଯାଏ।
#11YearsOfMUDRA"

Prime Minister's Office
Prime Minister reflects on the success of PM Mudra Yojana on its 11th anniversary
PM shares glimpses of how PM Mudra Yojana has empowered millions with the confidence to dream and means to fulfill it
08 APR 2026 1:18PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today reflected on the success of PM Mudra Yojana and shared glimpses of how the scheme has empowered millions with the confidence to dream and the means to fulfill them.
The Prime Minister observed that by removing barriers and trusting the aspirations of our people, the initiative has strengthened the spirit of enterprise across India. Shri Modi further remarked that PM Mudra Yojana reflects an economic ethos where opportunities are accessible and initiatives are encouraged. Highlighting the scheme's transformative potential, the Prime Minister pointed out how it has positively impacted Yuva Shakti and Nari Shakti, ensuring every dream is given the support to grow.
In a series of posts on X, the Prime Minister wrote:
"PM Mudra Yojana has redefined access to credit by empowering millions with the confidence to dream and the means to fulfil it.
By removing barriers and trusting the aspirations of our people, it has strengthened the spirit of enterprise across India.
#11YearsOfMUDRA"
"A glimpse of Mudra Yojana’s transformative potential and how it has positively impacted our Yuva Shakti and Nari Shakti.
#11YearsOfMUDRA"
"PM Mudra Yojana reflects an economic ethos where opportunities are accessible, initiatives are encouraged and every dream is given the support to grow.
#11YearsOfMUDRA"