প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা পি.এম. মুদ্রা য়োজনানা চহি ১১ শুরকপগী কুমওন লাকপদা মসিগী মায়পাকপগী মতাংদা ফোংদোকখ্রে
পি.এম.না পি.এম. মুদ্রা য়োজনা করম্না মীওই করোর কয়াদা মখোয়গী মঙলানশিং অদু মঙফাওনহন্নবা থাজবা অমসুং পাম্বৈশিং ফংহন্দুনা শক্তি পীবগে হায়বগী মমিশিং শিয়র তৌখ্রে
08 APR 2026 1:18PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি পি.এম. মুদ্রা য়োজনাগী মায়পাকপগী মতাংদা খন্নখি অমসুং স্কিম অসিনা করম্না মীওই করোর কয়াদা মখোয়গী মঙলানশিং অদু মংফাওনহন্নবা থাজবা অমসুং পাম্বৈশিং ফংহনবগে হায়বগী মতাংদা মমিশিং শিয়র তৌখি।
প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখি মদুদি অপনবশিং লৌথোক্তুনা অমসুং ঐখোয়গী মীয়ামগী অপাম্বশিংদা থাজবা থমদুনা, খোঙথাং অসিনা ভারত শিনবা থুংনা ওন্তপ্রিন্যুওরশিপকী ৱাখল্লোন অসি মপাঙ্গল কনখৎহল্লে। শ্রী মোদীনা মখা তারদুনা হায়খি পি.এম. মুদ্রা য়োজনা অসি খুদোংচাবশিং ফংহল্লিবা অমসুং ইনিসিয়েতিবশিং পুক্নিং থৌগৎলিবা ইকোনোমিক ইথোস অমা উৎলি। স্কিম অসিগী ত্রান্সফোর্মেতিব পোতেন্সিএল অদু পল্লদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি মসিনা য়ুভা শক্তি অমসুং নারী শক্তিদা মতৌ করম্না পোজিতিব ওইনা ইম্পেক্ত পীবগে হায়বদু উৎখি, মসিনা মঙলান খুদিংমক চাউখৎহনবদা মতেং পাংলি।
এক্সতা পোস্তশিং মথং-মথং তৌরদুনা প্রধান মন্ত্রীনা অসুম্না ইখি:
"পি.এম. মুদ্রা য়োজনানা ক্রেদিৎ ফংহনবদা অনৌবা ৱাহন্থোক পীদুনা মসিনা মীওই লাখ কয়াদা মখোয়গী মঙলানশিং অদু মঙফাওনহন্নবগী থাজবা অমসুং পাম্বৈশিং পীরি।
অপনবশিং লৌথোক্তুনা অমসুং ঐখোয়গী মীয়ামগী অপাম্বশিংদা থাজবা থমদুনা, মসিনা ভারত শিনবা থুংনা ওন্তপ্রিন্যুওরশিপকী ৱাখল্লোন অসি মপাঙ্গল কনখৎহল্লে।
#11YearsOfMUDRA"
"মুদ্রা য়োজনাগী অহোংবা পুরকপা ঙম্বা অমসুং মসিনা ঐখোয়গী য়ুভা শক্তি অমসুং নারী শক্তিদা মতৌ করম্না অফবা ইথিল পীবগে হায়বদু য়েংবীয়ু।
#11YearsOfMUDRA"
"পি.এম. মুদ্রা য়োজনা অসিনা খুদোংচাবশিং ফংহল্লিবা, ইনিসিয়েতিবশিং পুক্নিং থৌগৎলিবা অমসুং মঙলান খুদিংমক চাউখৎনবা মতেং পাংলিবা ইকোনোমিক ইথোস অমা উৎলি।
#11YearsOfMUDRA"

Prime Minister's Office
Prime Minister reflects on the success of PM Mudra Yojana on its 11th anniversary
PM shares glimpses of how PM Mudra Yojana has empowered millions with the confidence to dream and means to fulfill it
08 APR 2026 1:18PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today reflected on the success of PM Mudra Yojana and shared glimpses of how the scheme has empowered millions with the confidence to dream and the means to fulfill them.
The Prime Minister observed that by removing barriers and trusting the aspirations of our people, the initiative has strengthened the spirit of enterprise across India. Shri Modi further remarked that PM Mudra Yojana reflects an economic ethos where opportunities are accessible and initiatives are encouraged. Highlighting the scheme's transformative potential, the Prime Minister pointed out how it has positively impacted Yuva Shakti and Nari Shakti, ensuring every dream is given the support to grow.
In a series of posts on X, the Prime Minister wrote:
"PM Mudra Yojana has redefined access to credit by empowering millions with the confidence to dream and the means to fulfil it.
By removing barriers and trusting the aspirations of our people, it has strengthened the spirit of enterprise across India.
#11YearsOfMUDRA"
"A glimpse of Mudra Yojana’s transformative potential and how it has positively impacted our Yuva Shakti and Nari Shakti.
#11YearsOfMUDRA"
"PM Mudra Yojana reflects an economic ethos where opportunities are accessible, initiatives are encouraged and every dream is given the support to grow.
#11YearsOfMUDRA"