ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଯକ୍ଷ୍ମା ଦୂରୀକରଣ ପାଇଁ ଭାରତର ପ୍ରୟାସ ଉପରେ ଏକ ପ୍ରବନ୍ଧ ସେୟାର କରିଛନ୍ତି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
24 MAR 2026 1:36PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ, କେନ୍ଦ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ ଜଗତ ପ୍ରକାଶ ନଡ୍ଡାଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ଲିଖିତ ଏକ ପ୍ରବନ୍ଧ ସେୟାର କରିଛନ୍ତି।
ଏହି ପ୍ରବନ୍ଧରେ ଜନ ଭାଗିଦାରୀରେ ଦେଶର ଯକ୍ଷ୍ମା ଦୂରୀକରଣ ଯାତ୍ରା ବିଷୟରେ ଲେଖାଯାଇଛି। ଏହା ଉଲ୍ଲେଖ କରିଛି ଯେ ଭାରତ ଗବେଷଣା ଏବଂ ବିକାଶରେ ନିରନ୍ତର ନିବେଶ କରିଛି, ସହଭାଗୀତାକୁ ମଜବୁତ କରିଛି ଏବଂ ମେଡ୍-ଇନ୍-ଇଣ୍ଡିଆ ଟିବି ନିର୍ଣ୍ଣୟର ଏକ ପାଇପଲାଇନ ସୃଷ୍ଟି କରିଛି।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ X ରେ ପୋଷ୍ଟ କରିଛି;
“କେନ୍ଦ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ @JPNadda ଜନ ଭାଗିଦାରୀରେ ଦେଶର ଯକ୍ଷ୍ମା ଦୂରୀକରଣ ପାଇଁ ଯାତ୍ରା ବିଷୟରେ ଲେଖିଛନ୍ତି।
ସେ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଛନ୍ତି ଯେ ଭାରତ ଗବେଷଣା ଏବଂ ବିକାଶରେ ନିରନ୍ତର ନିବେଶ କରିଛି, ସହଭାଗୀତାକୁ ମଜବୁତ କରିଛି ଏବଂ ମେଡ୍-ଇନ୍-ଇଣ୍ଡିଆ ଟିବି ନିର୍ଣ୍ଣୟର ଏକ ପାଇପଲାଇନ ସୃଷ୍ଟି କରିଛି।”

Prime Minister's Office
Prime Minister shares an article on India’s efforts towards eliminating TB
24 MAR 2026 1:36PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, has shared an article written by Union Minister, Shri Jagat Prakash Nadda.
The article writes about the country’s journey towards eliminating TB, anchored in Jan Bhagidari. It highlights that India has made sustained investments in research and development, strengthened partnerships and created a pipeline of Made-in-India TB diagnostics.
The Prime Minister’s Office posted on X;
“Union Minister Shri @JPNadda writes about the country’s journey towards eliminating TB, anchored in Jan Bhagidari.
He highlights that India has made sustained investments in research and development, strengthened partnerships and created a pipeline of Made-in-India TB diagnostics.”