ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଫାର୍ମା କ୍ଷେତ୍ରରେ ଭାରତର ବୃଦ୍ଧି ପାଉଥିବା ଶକ୍ତି ଉପରେ ଏକ ନିବନ୍ଧ ସେୟାର କଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
14 APR 2026 1:11PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ କେନ୍ଦ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଜଗତ ପ୍ରକାଶ ନଡ୍ଡାଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ଲିଖିତ ଏକ ନିବନ୍ଧ ସେୟାର କରିଛନ୍ତି।
ଏହି ପ୍ରବନ୍ଧରେ ଦର୍ଶାଯାଇଛି ଯେ ଭାରତର ଫାର୍ମା କ୍ଷେତ୍ର "ବିଶ୍ୱର ଫାର୍ମାସି" ରୁ ନବସୃଜନର ଏକ ହବ୍ ଆଡ଼କୁ ଗତି କରୁଛି। ଏଥିରେ ଉଲ୍ଲେଖ କରାଯାଇଛି ଯେ ବର୍ତ୍ତମାନର ସରକାରଙ୍କ ଅଧୀନରେ ବ୍ୟାପକ ଗବେଷଣା ଏବଂ ବିକାଶ, ଜୀବବିଜ୍ଞାନ, ବାୟୋସିମିଲାର୍ ଏବଂ ଅତ୍ୟାଧୁନିକ ଚିକିତ୍ସା ଉପରେ ଧ୍ୟାନ ଦିଆଯାଇଛି, ଯେହେତୁ ଭାରତ ଏହି କ୍ଷେତ୍ରରେ ବିଶ୍ୱସ୍ତରୀୟ ଦୌଡ଼ର ନେତୃତ୍ୱ ନେବାକୁ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହେଉଛି।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ ଏକ୍ସ ରେ ପୋଷ୍ଟ ହୋଇଛି;
"ବିଶ୍ୱର ଫାର୍ମାସି" ଠାରୁ ଆରମ୍ଭ କରି ନବସୃଜନର କେନ୍ଦ୍ର ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ, ଭାରତର ଫାର୍ମା କ୍ଷେତ୍ର ମୂଲ୍ୟ ଶୃଙ୍ଖଳାକୁ ଆଗକୁ ବଢ଼ାଉଛି। ବର୍ତ୍ତମାନର ସରକାରଙ୍କ ଅଧୀନରେ ବ୍ୟାପକ ଗବେଷଣା ଓ ବିକାଶ, ଜୀବବିଜ୍ଞାନ, ବାୟୋସିମିଲାର୍ ଏବଂ ଅତ୍ୟାଧୁନିକ ଚିକିତ୍ସା ଉପରେ ଧ୍ୟାନ ଦିଆଯାଇଛି।
ଏହି କ୍ଷେତ୍ରରେ ବିଶ୍ୱସ୍ତରୀୟ ଦୌଡ଼ର ନେତୃତ୍ୱ ନେବା ପାଇଁ ଭାରତ କିପରି ପ୍ରସ୍ତୁତି କରୁଛି, କେନ୍ଦ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଜେ ପି ନଡ୍ଡା ଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ଏକ ନିଶ୍ଚୟ ପଢ଼ିବାକୁ ଥିବା ପୂର୍ବାଲୋକନ!
https://www.thehindubusinessline.com/opinion/india-moving-up-the-pharma-value-chain/article70858640.ece”

Prime Minister's Office
Prime Minister shares an article on India’s growing strength in the pharma sector
14 APR 2026 1:11PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, has shared an article written by Union Minister, Shri Jagat Prakash Nadda.
The article highlights that India’s pharma sector is moving from being the “pharmacy of the world” to a hub of innovation. It notes that under the present government, the focus has been on extensive research and development, biologics, biosimilars and cutting-edge therapies, as India prepares to lead the global race in this sector.
The Prime Minister’s Office posted on X;
“From the “pharmacy of the world” to a hub of innovation, India’s pharma sector is moving up the value chain. Under the present government, the focus has been on extensive R&D, biologics, biosimilars and cutting-edge therapies.
A must-read retrospection by Union Minister Shri @JPNadda on how India is preparing to lead the global race in this sector!
https://www.thehindubusinessline.com/opinion/india-moving-up-the-pharma-value-chain/article70858640.ece