প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা নোংচুপ এসিয়া অমসুং মেরিতাইম সেক্যুরিতীগী ফিভমশিং খন্ননবা রাস্ত্রপতি ইমানুএল মেক্রোনগী ফোন কোল ওকখ্রে
16 APR 2026 10:24PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ফ্রান্সকী রাস্ত্রপতি, ইমানুএল মেক্রোনগা তেলিফোন্দা ৱারী শানখি।
ৱারী শানবগী মনুংদা লুচিংবা অনিনা নোংচুপ এসিয়াদা ওইরিবা ফীভমগী মতাংদা খন্নখি। মখোয়না হোর্মুজ স্ত্রেততা সেক্যুরিতী অমুক হন্না শেমগৎপা অমসুং নেভিগেসনগী নীংতম্বা লৈহন্নবগী তঙাইফদবা অদুদা য়ানখি।
লুচিংবা অনিমক্না লমদম অসিদা অমসুং মসিগী ৱাংমদা শান্তি অমসুং অচেৎপা লৈহন্নবা অচেৎপা মতেং পীনবা মখা চত্থনবা মখোয়গী অচেৎপা ফিরেপ অদু অমুক হন্না ফোংদোকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা Xতা ইখি;
“ঐহাক্কী নুংশিরবা মরুপ, রাস্ত্রপতি ইমানুএল মেক্রোন্না ঐঙোন্দা ফোন তৌরকখি। ঐখোয়না নোংচুপ এসিয়াগী ফিভমগী মতাংদা খন্নখি অমসুং হোর্মুজ স্ত্রেততা সেক্যুরিতী অমসুং নেভিগেসনগী নীংতম্বা অথুবা মতমদা অমুক হন্না শেমগৎপগী তঙাইফদবা অদুদা য়ানখি।
লমদম অসিদা অমসুং মসিগী মপান্দা শান্তি অমসুং অচেৎপা লৈহন্নবা ঐখোয়না নক্নবা মতেং পাংনবা মখা চত্থখিগনি।
@EmmanuelMacron”

Prime Minister's Office
Prime Minister receives phone call from President Emmanuel Macron, discusses situation in West Asia and maritime security
16 APR 2026 10:24PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, received a phone call from the President of France, Emmanuel Macron.
During the conversation, the two leaders discussed the prevailing situation in West Asia. They agreed on the urgent need to restore safety and ensure freedom of navigation in the Strait of Hormuz.
Both leaders reiterated their commitment to continue close cooperation in advancing peace and stability in the region and beyond.
The Prime Minister wrote on X;
“Received a phone call from my dear friend President Emmanuel Macron. We discussed the situation in West Asia and agreed on the need to urgently restore safety and freedom of navigation in the Strait of Hormuz.
We will continue our close cooperation to advance peace and stability in the region and beyond.
@EmmanuelMacron”