Prime Minister's Office
Prime Minister Shri Narendra Modi addresses ‘Nari Shakti Vandan Sammelan’
India's Nari Shakti has made immense contributions: PM
In our country, the Panchayati Raj institutions are a remarkable example of women's leadership: PM
The government is supporting women at every stage of life: PM
Today, women are excelling even in sectors once considered male-dominated: PM
India's Nari Shakti have reached new heights through their hard work, courage and confidence; Now, we must come together to empower them further by expanding opportunities: PM
13 APR 2026 1:28PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi addressed the Nari Shakti Vandan programme at Vigyan Bhawan today. Speaking on the auspicious occasion of Baisakhi and ahead of New Year celebrations in various parts of the country, the Prime Minister also paid tribute to the martyrs of the Jallianwala Bagh massacre. "India is about to take one of the biggest decisions of the 21st century, a decision dedicated to Nari Shakti," asserted Shri Modi.
Describing the moment as historic, the Prime Minister said the nation's Parliament is close to creating a new history that will fulfill the visions of the past and the resolutions of the future. Emphasizing the importance of social justice, he stressed that the country envisions an egalitarian India where social justice is not merely a slogan but an integral part of the work culture. "The wait of decades, from state assemblies to the nation's Parliament, is coming to an end," remarked the Prime Minister.
Recalling the passage of the Nari Shakti Vandan Act in the new Parliament building in 2023, the Prime Minister noted that it was passed unanimously with all parties agreeing that it should be implemented by 2029 in any case. PM Modi remarked that the Nari Shakti Vandan Act must be implemented on time so that women’s participation strengthens our democracy, for which a special session of Parliament’s Budget Session will begin from April 16. "Our effort and priority is that this work should be accomplished through dialogue, cooperation and participation, which will enhance the dignity of Parliament," said Shri Modi.
Acknowledging the nationwide enthusiasm among women on this issue, the Prime Minister observed that women across the country are voicing their aspirations about reaching assemblies and the Lok Sabha. Their dreams have received new wings and a positive atmosphere has been created in the country. "I appeal to all women to maintain their active participation in this entire process and meet their MPs to share their perspectives and expectations," urged the Prime Minister.
Tracing the contribution of women from the freedom struggle to the Constituent Assembly, the Prime Minister highlighted the immense role of Nari Shakti in laying the foundation of independent India. Women who received opportunities for representation have done outstanding work for the nation. He observed that even today, in our country, from the President to the Finance Minister, Women are holding such important positions. "From President to Prime Minister, wherever women have been, they have created their own legacy," stated Shri Modi.
Citing panchayati raj institutions as an excellent example of women's leadership, the Prime Minister shared that over 14 lakh women are successfully working in local government bodies today. In approximately 21 states, their participation in panchayats has reached nearly 50 percent. "This active participation of lakhs of women in politics and social life surprises even the world's leading leaders and political experts, enhancing India's pride," remarked the Prime Minister.
Referring to various studies, the Prime Minister pointed out that when women's participation in decision-making processes increased, it brought sensitivity to systems. This has led to more dedicated work on issues like water, education, health and nutrition. "The success of Jal Jeevan Mission is an example where women's participation at the panchayat level has played a major role," said Shri Modi.
Emphasizing that lakhs of women working in local bodies and institutions for years now possess extensive experience, the Prime Minister said they are ready and eager for bigger roles. Implementing the Nari Shakti Vandan Act will become a great opportunity in the lives of all such women. "The journey from panchayat to Parliament is going to become easier," affirmed the Prime Minister.
Highlighting the critical role of women in the Viksit Bharat journey, the Prime Minister expressed satisfaction that his government has created schemes for every stage of women's life cycle since 2014. From the first breath to the last, the government stands ready to serve sisters and daughters with various schemes. "We launched Beti Bachao-Beti Padhao campaign to prevent female foeticide, provided Rs 5,000 financial assistance under Matru Vandan Yojana for proper nutrition during pregnancy, and started the high-interest Sukanya Samriddhi Yojana to support daughters' education," elaborated Shri Modi.
Detailing the comprehensive support system, the Prime Minister mentioned Mission Indradhanush for timely vaccination, toilets under Swachh Bharat Abhiyan, nearly free sanitary napkins, financial support under Khel India scheme, and opening the doors to Sainik Schools and National Defence Academy. For later stages of life, Ujjwala Yojana provided crore gas connections, Har Ghar Nal Se Jal campaign brought water to homes, free ration scheme ensured food security, and Ayushman Yojana offered health insurance up to Rs 5 lakh. "All these initiatives, including Jan Aushadhi Kendras offering up to 80 percent discount on medicines, have primarily benefited our sisters and daughters," said the Prime Minister.
Stressing the necessity of increasing women's economic participation for their empowerment, the Prime Minister said every decision and scheme prioritized this aspect. Previously, family property was mainly registered in men's names, but under PM Awas Yojana, homes were registered in women's names on a priority basis. "In the past 11 years, over 3 crore women have benefited from this decision and become owners of their homes, making them economically empowered," remarked Shri Modi.
Addressing financial inclusion, the Prime Minister recalled that in 2014, crores of women had never seen a bank's door. The Jan Dhan Yojana opened bank accounts for over 32 crore women. "Today our daughters are creating their identity in new businesses, with over 60 percent of Mudra Yojana loans taken by women," stated the Prime Minister.
Highlighting women's leadership in the startup revolution, the Prime Minister shared that over 45 percent of registered startups have at least one woman working as a director. To ensure careers are not affected, maternity leave has been extended to 26 weeks. "The results of Skill India Mission launched years ago are now visible through thousands of Drone Didis revolutionizing agriculture by teaching modern farming through technology," said Shri Modi.
Sharing remarkable achievements, the Prime Minister informed that in the past 11 years, nearly 10 crore women have joined self-help groups. The government has set a target of making 6 crore sisters associated with rural economy into Lakhpati Didis, of which over 3 crore have already achieved this status. "These women are becoming brand ambassadors of Vocal for Local," remarked PM Modi.
Emphasizing that the women-led development vision has challenged old mindsets, the Prime Minister said women today are touching heights in sectors once considered male bastions. Indian daughters are becoming fighter pilots and touching the skies. "India has the highest percentage of women pilots compared to any country in the world," stated Shri Modi.
Celebrating educational achievements, the Prime Minister noted that PhD enrollment of daughters has doubled compared to 2014, with nearly half the participation in higher education and research being women. In mathematics and science education, daughters' numbers have reached approximately 43 percent. "These achievements reflect the changing landscape of opportunities for our daughters," affirmed the Prime Minister.
Addressing women's safety, a major societal challenge, the Prime Minister said the government has taken strong steps in this direction. Legal reforms have been made and fast-track special courts established to make the justice system more sensitive and speed up decision-making. "The Bharatiya Nyaya Sanhita prioritizes women's safety, simplifies FIR filing procedures allowing e-FIR or Zero-FIR from any location, and provisions for recording victim statements through audio-video," elaborated Shri Modi.
The Prime Minister assured every mother, sister and daughter of the country that the nation understands their aspirations and is taking every necessary step to realize their dreams. The country's Nari Shakti has touched new heights through hard work, courage and self-confidence. "We must collectively give new energy to this power and expand opportunities for them," said the Prime Minister.
Making a special appeal, the Prime Minister urged women to take the discussions from the Nari Shakti Vandan programme to every village in the country through personal meetings and social media. The country needs to make every woman aware of this major decision so they can understand its strength, comprehend their role, and openly dream that in the coming times, they can register their presence from states to the nation's Parliament. "Let us all together resolve that Nari Shakti will have their rights and they will become full participants in the decision-making process - this is the biggest guarantee of our bright future," concluded Prime Minister Shri Narendra Modi.

प्रधानमन्त्रीको कार्यालय
प्रधानमन्त्री श्री नरेन्द्र मोदीले ’नारी शक्ति वन्दन सम्मेलन’ लाई सम्बोधन गरे
भारतको नारी शक्तिले अत्यन्त ठूलो योगदान पुऱ्याएको छ: प्रधानमन्त्री
हाम्रो देशमा, पञ्चायती राज संस्थानहरू महिलाहरूको नेतृत्वको एक उत्कृष्ट उदाहरण हुन्: प्रधानमन्त्री
सरकारले जीवनको हरेक चरणमा महिलाहरूलाई सहयोग गरिरहेको छ: प्रधानमन्त्री
आज महिलाहरू ती क्षेत्रहरूमा पनि अघि बढ़िरहेका छन्, जसलाई पहिला पुरुषहरूको वर्चस्व भएको क्षेत्रका रूपमा मानिने गरिन्थ्यो : प्रधानमन्त्री
भारतको नारी शक्तिले आफ्नो कड़ा मेहनत, साहस र आत्मविश्वासको माध्यमबाट नयाँ उचाइलाई स्पर्श गरेको छ; अब, हामी सबै मिलेर उनीहरूलाई अझ सशक्त बनाउनका निम्ति अवसरहरूको विस्तार गर्नुपर्छ : प्रधानमन्त्री
13 APR 2026 1:28PM by PIB Gangtok
प्रधानमन्त्री श्री नरेन्द्र मोदीले आज विज्ञान भवनमा ‘नारी शक्ति वन्दन’ कार्यक्रमलाई सम्बोधन गरे। वैशाखीको शुभ अवसरमा र देशका विभिन्न भागहरूमा पालन गरिने नयाँ वर्षको उत्सवभन्दा अघि बोल्दै प्रधानमन्त्रीले जलियाँवाला बाग नरसंहारका शहीदहरूलाई पनि श्रद्धाञ्जली अर्पण गरे। श्री मोदीले जोड़ दिएर भने, “भारत 21 औँ शताब्दीको सबैभन्दा ठूलो निर्णयहरू मध्ये एक लिन गइरहेको छ, एक यस्तो निर्णय जो नारी शक्तिलाई समर्पित छ।”
यस क्षणलाई ऐतिहासिक बताउँदै प्रधानमन्त्रीले भने अनुसार देशको संसद एक नयाँ इतिहास रचना गर्ने नजिकमा पुगेको छ, जसले अतीतका सपना र भविष्यका सङ्कल्पहरूलाई पूरा गर्नेछ। सामाजिक न्यायको महत्त्वमाथि जोड़ दिँदै उनले जानकारी दिए अनुसार देश एक यस्तो समतावादी भारतको परिकल्पना गर्दछ जहाँ सामाजिक न्याय केवल एक नारा मात्र नभई कार्य संस्कृतिको एक अभिन्न अङ्ग हो। “राज्यहरूका विधानसभादेखि लिएर र देशको संसदसम्म दशकौँको प्रतीक्षा अब समाप्त हुँदैछ”, प्रधानमन्त्रीले टिप्पणी गरे।
2023 मा नयाँ संसद भवनमा ‘नारी शक्ति वन्दन अधिनियम’ पारित भएको कुराको सम्झना दिलाउँदै प्रधानमन्त्रीले भने, यो सर्वसम्मतिले पारित गरिएको थियो, जसमा सबै दलहरूले यस कुरामा सहमति जनाएका थिए कि यसलाई हरेक हालतमा 2029 सम्म लागू गर्नुपर्छ। प्रधानमन्त्री मोदीले टिप्पणी गरे, “नारी शक्ति वन्दन अधिनियमलाई समयमै लागू गरिनुपर्छ ताकि महिलाहरूको सहभागिताले हाम्रो लोकतन्त्रलाई बलियो बनाउन सकोस्, यसै उद्देश्यले संसदको बजेट सत्रको एक विशेष सत्र 16 अप्रेलबाट शुरु हुनेछ। “हाम्रो प्रयास र प्राथमिकता के छ भने यो कार्य संवाद, सहयोग र सहभागिताको माध्यमबाट सम्पन्न होस्, जसले संसदको गरिमा बढाउँछ”, श्री मोदीले भने।
यस मुद्दामा महिलाहरूमाझ रहेको राष्ट्रव्यापी उत्साहलाई स्वीकार गर्दै प्रधानमन्त्रीले देशभरका महिलाहरूले विधानसभा र लोकसभासम्मा पुग्ने आफ्नो आकांक्षालाई व्यक्त गरिरहेको बताएका छन्। उनीहरूको सपनाले नयाँ उड़ान पाएको छ र देशमा एक सकारात्मक माहोल सिर्जना भएको छ। “म सबै महिलाहरूलाई के आग्रह गर्दछु भने उनीहरू यी सम्पूर्ण प्रक्रियामा आफ्नो सक्रिय सहभागिता कायम राख्नुहोस् र आफ्ना सांसदहरूलाई भेटेर आफ्ना विचार र अपेक्षाहरू साझा गर्नुहोस्”, प्रधानमन्त्रीले आग्रह गरे।
स्वतन्त्रता सङ्ग्रामदेखि लिएर संविधान सभासम्म महिलाहरूको योगदानको जिकिर गर्दै प्रधानमन्त्रीले स्वतन्त्र भारतको जग बसाल्नमा ‘नारी शक्ति’ को अहम् भूमिकालाई प्रकाश पारे। जति पनि महिलाहरूलाई प्रतिनिधित्वको अवसर मिलेको छ, उनीहरूले देशका लागि उत्कृष्ट काम गरेका छन्। उनले भने अनुसार आज पनि हाम्रो देशमा, राष्ट्रपतिदेखि लिएर वित्त मन्त्रीसम्म, महिलाहरू यस्ता महत्त्वपूर्ण पदहरूमा आसीन छन्। श्री मोदीले भने, “राष्ट्रपतिदेखि लिएर प्रधानमन्त्रीसम्म, जहाँ पनि महिलाहरू रहेका छन्, उनीहरूले आफ्नो एक अलग पहिचान स्थापित गरेका छन्।”
पञ्चायती राज संस्थानहरूलाई महिलाहरूको नेतृत्वको एक उत्कृष्ट उदाहरणको रूपमा उद्धृत गर्दै प्रधानमन्त्रीले भने कि आज 14 लाखभन्दा अधिक महिलाहरूले स्थानीय सरकारी निकायहरूमा सफलतापूर्वक काम गरिरहेका छन्। लगभग 21 राज्यहरूमा, पञ्चायतहरूमा उनीहरूको सहभागिता लगभग 50 प्रतिशतसम्म पुगेको छ। प्रधानमन्त्रीले भने, “राजनीति र सामाजिक जीवनमा लाखौँ महिलाहरूको यो सक्रिय सहभागिताले विश्वका अग्रणी नेताहरू र राजनीतिक विशेषज्ञहरूलाई पनि आश्चर्यचकित पारेको छ, जसले भारतको गौरव बढ़ाउँछ।”
विभिन्न अध्ययनहरूलाई उद्धृत गर्दै, प्रधानमन्त्रीले औँल्याए अनुसार जब निर्णय लिने प्रक्रियाहरूमा महिलाहरूको सहभागिता बढ्यो, तब यसले व्यवस्थाहरूमा संवेदनशीलता ल्यायो। यसले पानी, शिक्षा, स्वास्थ्य र पोषण जस्ता मुद्दाहरूमा अधिक समर्पित भएर काम गर्न नेतृत्व गरेको छ। “जल जीवन मिशनको सफलता एउटा उदाहरण हो जहाँ पञ्चायत स्तरमा महिलाहरूको सहभागिताले प्रमुख भूमिका खेलेको छ”, श्री मोदीले भने।
स्थानीय निकाय र संस्थाहरूमा वर्षौंदेखि काम गरिरहेका लाखौँ महिलाहरूसँग अहिले व्यापक अनुभव रहेको कुरामा जोड़ दिँदै प्रधानमन्त्रीले उनीहरू ठूला भूमिकाका लागि तयार र उत्सुक रहेको बताए। ‘नारी शक्ति वन्दन अधिनियम’ लाई लागू गर्नु त्यस्ता सबै महिलाहरूको जीवनमा एक ठूलो अवसर साबित बन्नेछ। “पञ्चायतदेखि लिएर संसदसम्मको यात्रा सजिलो हुँदै गइरहेको छ”, प्रधानमन्त्रीले इश्वासका साथ भने।
विकसित भारतको यात्रामा महिलाहरूको महत्त्वपूर्ण भूमिकालाई जोड़ दिँदै प्रधानमन्त्रीले आफ्नो सरकारले सन् 2014 देखि महिलाको जीवनचक्रको हरेक चरणका लागि योजनाहरू सिर्जना गरेकोमा सन्तुष्टि व्यक्त गरे। पहिलो सासदेखि लिएर अन्तिम साससम्म, सरकार विभिन्न योजनाहरू सहित दिदीबहिनी र छोरीहरूको सेवा गर्न सदैव तयार छ। “हामीले महिला भ्रूण हत्या रोक्न बेटी बचाओ-बेटी पढाओ अभियान शुरु गऱ्यौँ, गर्भावस्थामा उचित पोषणको लागि मातृ वन्दन योजना अन्तर्गत 5,000 रुपियाँ आर्थिक सहायता प्रदान गर्यौँ र छोरीहरूको शिक्षालाई सहयोग गर्न उच्च ब्याजदरको सुकन्या समृद्धि योजना शुरु गऱ्यौँ”, श्री मोदीले विस्तारपूर्वक भने।
व्यापक सहायता प्रणालीको बारेमा विवरण दिँदै प्रधानमन्त्रीले समयमै टीकाकरणको लागि ‘मिशन इन्द्रधनुष’, ‘स्वच्छ भारत अभियान’ अन्तर्गत शौचालय, लगभग नि:शुल्क सेनेटरी नेपकिन, ‘खेल इण्डिया’ योजना अन्तर्गत आर्थिक सहयोग र सैनिक विद्यालय तथा ‘राष्ट्रिय रक्षा प्रतिष्ठान’ का ढोकाहरू खोल्ने कुरा उल्लेख गरे। जीवनको पछिल्लो चरणका लागि ‘उज्ज्वला योजना’ ले करोडौँ ग्यास कनेक्शन दिएको छ, ‘हर घर नल से जल’ अभियानले घरहरूसम्म पानी पुऱ्यायो, नि:शुल्क राशन योजनाले खाद्य सुरक्षा सुनिश्चित गऱ्यो अनि र ‘आयुष्मान योजना’ ले 5 लाख रुपियाँसम्मको स्वास्थ्य बीमा प्रदान गऱ्यो। “यी सबै पहलहरू - जसमा ‘जन औषधि केन्द्रहरू’ मा औषधिरूमा 80 प्रतिशतसम्म छुट मिल्नु पनि सामेल छ - मुख्य रूपमा हाम्रा दिदीबहिनी र छोरीहरूलाई फाइदा पुगेको छ”, प्रधानमन्त्रीले भने।
महिलाहरूको सशक्तिकरणको लागि उनीहरूको आर्थिक सहभागिता बढाउनुपर्ने आवश्यकतामाथि जोड़ दिँदै प्रधानमन्त्रीले हरेक निर्णय र योजनाले यस पक्षलाई प्राथमिकता दिएको बताए। पहिले, पारिवारिक सम्पत्ति मुख्य रूपमा पुरुषहरूको नाममा दर्ता हुने गर्थ्यो, तर ‘पीएम आवास योजना’ अन्तर्गत, घरहरूलाई प्राथमिकताको आधारमा महिलाहरूको नाममा दर्ता गरिन थालेको छ। “पछिल्ला 11 वर्षमा, 3 करोडभन्दा अधिक महिलाहरूलाई यस निर्णयबाट लाभान्वित पुगेको छ र उनीहरू आफ्नो घरका मालिक बनेका छन्, जसले गर्दा उनीहरू आर्थिक रूपमा सशक्त भएका छन्”, श्री मोदीले टिप्पणी गरे।
आर्थिक समावेशनको मुद्दामा कुरा गर्दै प्रधानमन्त्रीले 2014 मा करोडौँ महिलाहरूले कहिल्यै ब्याङ्कको ढोका पनि नदेखेको जिकिर गरे। ‘जन धन योजना’ ले 32 करोडभन्दा अधिक महिलाहरूका लागि ब्याङ्क खाता खोलेको छ। “आज हाम्रा छोरीहरूले नयाँ व्यवसायमा आफ्नो पहिचान बनाइरहेका छन्, ‘मुद्रा योजना’ अन्तर्गतका लागि दिइएको ऋणमा 60 प्रतिशतभन्दा अधिक ऋण महिलाहरूले लिएका छन्”, प्रधानमन्त्रीले भने।
स्टार्टअप क्रान्तिमा महिलाहरूको नेतृत्वलाई उजागर गर्दै प्रधानमन्त्रीले 45 प्रतिशतभन्दा अधिक पञ्जीकरण भएका स्टार्टअपहरूमा कम्तीमा एक महिलाले निर्देशकको रूपमा काम गरिरहेको बताए। करियर प्रभावित नहोस् भनेर सुनिश्चित गर्नका लागि मातृत्व बिदालाई बढ़ाएर 26 हप्तासम्म बनाइएको छ। “वर्षौं अघि शुरु गरिएको स्किल इण्डिया मिशनको नतिजा अब प्रविधिको माध्यमबाट आधुनिक खेती सिकाएर कृषिमा क्रान्ति ल्याउने हजारौँ ड्रोन दिदीहरूको माध्यमबाट देखिन थालेको छ”, श्री मोदीले भने।
शानदार उपलब्धिहरूलाई साझा गर्दै प्रधानमन्त्रीले जानकारी दिए अनुसार पछिल्ला 11 वर्षमा लगभग 10 करोड महिला ‘सेल्फ हेल्प ग्रुप’ (स्वयं सहायता समूह) मा सामेल भएका छन्। सरकारले ग्रामीण अर्थतन्त्रसँग जोडिएका 6 करोड दिदीबहिनीहरूलाई लखपति दिदी बनाउने लक्ष्य राखेको छ, जसमध्ये 3 करोडभन्दा अधिकले यो स्थिति हासिल गरिसकेका छन्। “यी महिलाहरू ‘भोकल फर लोकल’ का ब्राण्ड एम्बेसडर बनिरहेका छन्”, प्रधानमन्त्री मोदीले टिप्पणी गरे।
‘महिलाहरूको नेतृत्वमा विकास’ को दृष्टिकोणले पुरानो मानसिकतालाई चुनौती दिएको कुरामा जोड़ दिँदै प्रधानमन्त्रीले भने कि आज महिलाहरू पुरुषहरूको गढ मानिने क्षेत्रहरूमा उचाइ छुन थालेका छन्। भारतीय छोरीहरू लडाकु पाइलट बनिरहेका छन् र आकाश छुँदै छन्। “विश्वको कुनै पनि देशको तुलनामा भारतमा महिला पाइलटहरूको प्रतिशत सबैभन्दा अधिक छ”, श्री मोदीले भने।
शैक्षिक क्षेत्रमा हासिल उपलब्धिहरूको जिकिर गर्दै प्रधानमन्त्रीले उल्लेख गरे अनुसार 2014 को तुलनामा छोरीहरूको पीएचडी भर्ना दुई गुणा भएको छ अनि उच्च शिक्षा र अनुसन्धान क्षेत्रमा महिलाहरूको भागिदारी लगभग आधा भएको छ। गणित र विज्ञानको पढ़ाइमा पनि छोरीहरूको सङ्ख्या लगभग 43 प्रतिशतसम्म पुगेको छ। “यी उपलब्धिहरूले हाम्रा छोरीहरूको लागि अवसरहरूको परिवर्तनशील परिदृश्यलाई प्रतिबिम्बित गर्दछन्”, प्रधानमन्त्रीले पुष्टि गरे।
महिलाहरूको सुरक्षा, जुन एक ठूलो सामाजिक चुनौती हो, यस विषयलाई सम्बोधन गर्दै प्रधानमन्त्रीले सरकारले यस दिशामा बलियो कदम चालेको बताए। न्याय व्यवस्थालाई अझ संवेदनशील बनाउन र निर्णय लिने प्रक्रियालाई तीव्र गति दिनका लागि कानुनी सुधारहरू गरिएको छ र विशेष फास्ट-ट्—याक अदालतहरू स्थापना गरिएको छ। श्री मोदीले विस्तारपूर्वक बताए, भारतीय न्याय संहिताले महिलाहरूको सुरक्षालाई प्राथमिकता दिन्छ, एफआईआर दर्ता गराउने प्रक्रियाहरूलाई सरल बनाउँछ - जसमा कुनै पनि स्थानबाट ई-एफआईआर वा जिको-एफआईआर दर्ता गराउने अनुमति दिन्छ - अनि यसमा पीडितको बयान अडियो-भिडियोको माध्यमद्वारा रिकर्ड गर्ने प्रावधान पनि सामेल छ।
प्रधानमन्त्रीले देशका प्रत्येक आमा, दिदीबहिनी र छोरीलाई आश्वासन दिए कि राष्ट्रले उनीहरूको आकांक्षा बुझ्दछ र उनीहरूको सपनालाई साकार पार्न आवश्यक पर्ने हरेक जरुरी कदम उठाइरहेको छ। देशको ‘नारी शक्ति’ ले आफ्नो कड़ा मेहनत, साहस र आत्मविश्वासको माध्यमबाट नयाँ उचाइहरू छोएको छ। “हामीले सबैलाई मिलेर यस शक्तिमा नयाँ ऊर्जा सञ्चार गर्नुपर्छ र उनीहरूका लागि अवसरहरूको विस्तार गर्नुपर्छ”, प्रधानमन्त्रीले भने।
एक विशेष अपील गर्दै प्रधानमन्त्रीले महिलाहरूलाई व्यक्तिगत भेटघाट र सामाजिक सञ्जालमार्फत देशका हरेक गाउँमा ‘नारी शक्ति वन्दन’ कार्यक्रमको बारेमा चर्चा गर्न आग्रह गरे। देशले प्रत्येक महिलालाई यो प्रमुख निर्णयको बारेमा सचेत गराउनु आवश्यक छ ताकि उनीहरूले यसको शक्ति बुझ्न सकून्, आफ्नो भूमिका बुझ्न सकून् र खुला रूपमा सपना देख्न सकून् कि आगामी समयमा उनीहरूले राज्यदेखि देशको संसदसम्म आफ्नो उपस्थिति दर्ता गर्न सकून्। “आउनुहोस्, हामी सबै मिलेर सङ्कल्प गरौँ कि नारी शक्तिले आफ्नो अधिकार पाउनेछ र उनीहरू निर्णय प्रक्रियामा पूर्ण सहभागी हुनेछन्, यो हाम्रो उज्ज्वल भविष्यको सबैभन्दा ठूलो ग्यारेन्टी हो”, प्रधानमन्त्री श्री नरेन्द्र मोदीले निष्कर्ष निकाले।