Prime Minister's Office
Prime Minister shares an article highlighting India’s record-breaking progress in solar energy capacity
10 APR 2026 1:19PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today shared an article highlighting India's achievement in recording its highest-ever annual solar capacity addition.
The Prime Minister remarked on the significant milestone reached in the renewable energy sector, as noted by Union Minister Shri Pralhad Joshi.
The Prime Minister wrote on X:
"India records highest-ever annual solar capacity addition, says Union Minister Shri @JoshiPralhad"

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ସୌର ଶକ୍ତି କ୍ଷମତାରେ ଭାରତର ରେକର୍ଡ ପ୍ରଗତି ଉପରେ ଆଲୋକପାତ କରୁଥିବା ଏକ ନିବନ୍ଧ ସେୟାର କରିଛନ୍ତି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
10 APR 2026 1:19PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ଏକ ନିବନ୍ଧ ସେୟାର କରିଛନ୍ତି ଯେଉଁଥିରେ ଭାରତର ସର୍ବାଧିକ ବାର୍ଷିକ ସୌର କ୍ଷମତା ବୃଦ୍ଧି ରେକର୍ଡ କରିବାରେ ସଫଳତା ଉପରେ ଆଲୋକପାତ କରାଯାଇଛି।
କେନ୍ଦ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ପ୍ରହ୍ଲାଦ ଯୋଶୀ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଥିବା ପରି ଅକ୍ଷୟ ଶକ୍ତି କ୍ଷେତ୍ରରେ ହାସଲ ହୋଇଥିବା ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ମାଇଲଖୁଣ୍ଟ ଉପରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମନ୍ତବ୍ୟ ଦେଇଛନ୍ତି।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ 'ଏକ୍ସ ’ ରେ ଲେଖିଛନ୍ତି:
ଭାରତ ସର୍ବାଧିକ ବାର୍ଷିକ ସୌର କ୍ଷମତା ବୃଦ୍ଧି ରେକର୍ଡ କରିଥିବା କହିଛନ୍ତି କେନ୍ଦ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ପ୍ରହ୍ଲାଦ ଯୋଶୀ ।’’