Ministry of Information & Broadcasting
Yojana, Kurukshetra & Employment News Now Freely Available on WAVES OTT
Publications Division Releases 227 E-Books, Including India Year Book, for Free Access
09 APR 2026 4:31PM by PIB Delhi
In a major push towards digital knowledge access, the Publications Division has made its flagship journals Yojana, Kurukshetra, Aajkal and Bal Bharati along with the weekly Employment News, available free of cost on Prasar Bharati’s WAVES OTT platform, bringing its rich repository directly to readers nationwide.
This initiative is aimed at democratizing access to credible, informative, and culturally enriching content for readers across the country. The monthly journals are widely recognized for their in-depth analysis of socio-economic issues, rural development, literature, and children’s education, while Employment News serves as a vital resource for job seekers by providing reliable and timely information on employment opportunities, recruitment notifications, career guidance, and skill development.
In addition to journals, a comprehensive collection of e-books across a wide range of genres has also been made available free of cost on the WAVES platform. This includes the prestigious Bharat Year Book , a flagship publication known for its authoritative and detailed account of India’s governance, economy, and development initiatives. At present, a total of 227 e-books are accessible free of charge to readers.
Further expanding its digital offerings, the Publications Division plans to make approximately 300 additional e-books available on the WAVES platform by the end of April. These publications will be offered at a nominal cost, ensuring affordability while continuing the Division’s mission of promoting knowledge dissemination.
To further enhance accessibility and reader convenience, printed books published by the Publications Division can also be purchased through the WAVES platform. This facility is being enabled through CSC Grameen eStore under the ONDC (Open Network for Digital Commerce) framework, ensuring seamless availability of physical copies to readers across the country, including in rural and remote areas. A total of 524 printed books are available to purchase at present.
This initiative underscores the Publications Division’s commitment to leveraging digital platforms to broaden the reach of its publications and cater to the evolving preferences of readers. By integrating free digital access with affordable paid content and physical book availability, the Division aims to create a comprehensive and inclusive reading ecosystem.
The public is encouraged to explore the extensive range of journals and e-books now available on the WAVES OTT platform and benefit from this initiative.

ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
য়োজনা, কুরুক্ষেত্র অমসুং ইমপ্লোয়মেন্ত ন্যুজশিং অসি হৌজিক ৱেবস ও.তি.তি.দা লেম্না ফংলে
পব্লিকেন দিবিজন্না লেম্না পানবগীদমক্তা ইন্দিয়া য়র বুক য়াওনা ই-বুক ২২৭ ফোঙখ্রে
09 APR 2026 4:31PM by PIB Imphal
দিজিতেলগী লৌশিং ফংহন্নবা মরুওইবা খোংথাং অমা ওইনা, পব্লিকেসন দিবিজন্না মাগী মরুওইবা জর্নেলশিং হায়বদি য়োজনা, কুরুক্ষেত্র, আজকল অমসুং বাল ভারতী অমসুং চয়োলগী ওইবা ইমপ্লোয়মেন্ত ন্যুজ অসি প্রসার ভারতীগী ৱেবস ও.তি.তি.দা লেম্না ফংহন্দুনা লৈবাক শিনবা থুংবগী রীদরশিংদা হকথেংননা ফংহল্লি।
ইনিসিএতিব অসিনা লৈবাক শিনবা থুংনা লৈরিবা লাইরিক হৈবা মীওইশিংগীদমক থাজবা য়াবা, ইনফোর্মেতিব অমসুং কলচরেল ওইনা মপাঙ্গল হাপ্পা কন্তেন্তকী খুদোংচাবা ফংহন্নবা পান্দম থম্লি। থাগী চেফোঙশিং অসি সোসিও-ইকোনোমিক ইসুশিং, রুরেল দিবেলপমেন্ত, লিতরেচর অমসুং অঙাংশিংগী এজুকেসনগী মতাংদা কুপ্না নৈনবগীদমক পাক শন্না খঙনরি। এমপ্লোয়মেন্ত ন্যুজনা থবক ফংনবগী খুদোংচাবশিং, রিক্রুতমেন্ত নোতিফিকেসনশিং, কেরিয়র গাইদেন্স অমসুং স্কিল দিবেলপমেন্তগী মতাংদা থাজবা য়াবা অমসুং মতম চানা পাউতাক পীদুনা থবক থিরিবা মীওইশিংগীদমক মরুওইবা রিসোর্স অমা ওইনা মথৌ তৌরি।
জর্নেলশিংগী মথক্তা, মখল কয়াগী ই-বুকশিংগী পাক চাউবা খোমজিনবা অসিসু ৱেবস প্লেতফোর্মদা মমল তিংদনা ফংহল্লি। মসিগী মনুংদা ভারতকী লৈঙাক, শেন্মিৎলোন অমসুং চাউখৎ-থৌরাংগী খোংথাংশীংগী মপাঙ্গল লৈরবা অমসুং অকুপ্পা ৱারোল পীবগীদমক খঙনরবা মরুওইবা পব্লিকেসন অমা ওইরিবা মমিং লৈরবা ভারত ইয়ার বুক অসিসু য়াওরি। হৌজিক্কী ওইনা অপুনবা ওইনা ই-বুক ২২৭ অসি লাইরিক পাবশিংদা লেম্না ফংহল্লি।
মসিগী দিজিতেলগী খুদোংচাবশিং মখা তানা পাকথোক চাউথোকহন্দুনা, পব্লিকেসন দিভিজননা এপ্রিল লোইদ্রিঙৈগী মমাংদা চাউরাক্না অহেনবা ই-বুক ৩০০ ৱেবস প্লেৎফোর্মদা ফংহন্নবা থৌরাং তৌরি। দিভিজন অসিনা লৌশিং শন্দোকপদা মতেং পাংবগী মিসন মখা চত্থরিঙৈদা মমল হোংদনা ফংহনবগীদমক পব্লিকেসনশিং অসি মমল হোংদনা পীগনি।
এক্সেসিবিলিটি অমসুং রিদরগী খুদোংচাবা হেন্না হেনগৎহন্নবগীদমক, পব্লিকেসন দিভিজননা ফোংবা প্রিন্ট তৌরবা লাইরিকশিংসু ৱেবস প্লেটফোর্মগী খুত্থাংদা ফংগনি। সি.এস.সি. গ্রামীন ই-স্তোরগী খুত্থাংদা ও.এন.দি.সি. (ওপেন নেৎৱর্ক ফোর দিজিতেল কমর্স) ফ্রেমৱার্ককী মখাদা মসিগী খুদোংচাবা অসি ফংহল্লে। মসিনা খুঙ্গং অমসুং অরাপ্পা মফমশিং য়াওনা লৈবাক শীনবা থুংনা লৈরিবা লাইরিক হৈবা মীওইশিংদা ফিজিকেল কোপিশিং লেপ্পা লৈতনা ফংহন্নবা হোৎনরি। হৌজিক্কী ওইনা অপুনবা প্রিন্ট তৌরবা লাইরিক ৫২৪ লৈ।
মসিগী খোঙথাং অসিনা পাব্লিকেসন দিভিজননা মসিগী পব্লিকেসনশিংগী য়ৌগদবা মফম পাকথোক চাউথোকহন্নবা অমসুং লাইরিক হৈবশিংগী অহোংবা অপাম্বশিং ফংহন্নবা দিজিতেল প্লেতফোর্মশিং শীজিন্ননবা লেপ্লিবা অদু উৎলি। ফ্রী দিজিতেল এক্সেস অসি শেল চংদবা পেদ কন্তেন্ত অমসুং ফিজিকেল বুক ফংহনবগা পুনশিন্নদুনা, দিভিজন অসিনা মপুং ফাবা অমসুং ইনক্লুসিব ওইবা লাইরিক লাইশুগী ইকোসিস্তেম অমা শেমগৎনবা পান্দম থম্লি।
মীয়াম্বু ৱেবস ও.তি.তি. প্লেতফোর্মদা হৌজিক ফংলিবা মখল-মখা কয়াগী জর্নেলশিং অমসুং ই-বুকশিং নৈননবা অমসুং খোংথাং অসিদগী কান্নবা লৌনবা পুক্নিং থৌগৎলি।