ସ୍ଵରାଷ୍ଟ୍ର ବ୍ୟାପାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଓଡ଼ିଶା ଦିବସ ଅବସରରେ ଓଡ଼ିଶାର ଜନସାଧାରଣଙ୍କୁ ଶୁଭେଚ୍ଛା ଜଣାଇଛନ୍ତି ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ
ଏକ ସମୃଦ୍ଧ ସାଂସ୍କୃତିକ ଐତିହ୍ୟ ଏବଂ ପ୍ରଭୁ ଜଗନ୍ନାଥଙ୍କ ଦିବ୍ୟ ଆଶୀର୍ବାଦରେ ଓଡ଼ିଶା ଭାରତର ଗର୍ବ ଭାବରେ ଆଲୋକିତ ହୁଏ
ବିକାଶିତ ଭାରତ ଦିଗରେ ଏହି ରାଜ୍ୟ ପ୍ରଗତି ଏବଂ ସମୃଦ୍ଧିର ନୂତନ ଶିଖର ଛୁଇଁବ
01 APR 2026 11:08AM by PIB Bhubaneswar
କେନ୍ଦ୍ର ଗୃହ ଏବଂ ସମବାୟ ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ ଓଡ଼ିଶା ଦିବସ ଅବସରରେ ଓଡ଼ିଶାର ଜନସାଧାରଣଙ୍କୁ ଶୁଭେଚ୍ଛା ଜଣାଇଛନ୍ତି।
ଏକ୍ସରେ ଏକ ପୋଷ୍ଟରେ ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ କହିଛନ୍ତି, "ଓଡ଼ିଶା ଦିବସରେ ଓଡ଼ିଶାର ଭଉଣୀ ଏବଂ ଭାଇମାନଙ୍କୁ ଶୁଭେଚ୍ଛା। ଏକ ସମୃଦ୍ଧ ସାଂସ୍କୃତିକ ଐତିହ୍ୟ ଏବଂ ପ୍ରଭୁ ଜଗନ୍ନାଥଙ୍କ ଦିବ୍ୟ ଆଶୀର୍ବାଦରେ ଧନ୍ଯ, ଓଡ଼ିଶା ଭାରତର ଗର୍ବ ଭାବରେ ଆଲୋକିତ ହୁଏ । ବିକାଶିତ ଭାରତ ଦିଗରେ ଏହି ରାଜ୍ୟ ପ୍ରଗତି ଏବଂ ସମୃଦ୍ଧିର ନୂତନ ଶିଖର ଛୁଇଁବ ।’’

Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah extends greetings to the people of Odisha on Odisha Day
Blessed with a rich cultural heritage and divine blessings of Prabhu Jagannath, Odisha shines as India's pride
May the state touch new heights of progress and prosperity in the journey towards a Viksit Bharat
01 APR 2026 11:08AM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah extended his greetings to the people of Odisha on the occasion of Odisha Day.
In a post on X, Shri Amit Shah said, “Greetings to the sisters and brothers of Odisha on Odisha Day. Blessed with a rich cultural heritage and divine blessings of Prabhu Jagannath, Odisha shines as India's pride. May the state touch new heights of progress and prosperity in the journey towards a Viksit Bharat.”