প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
পশ্চিম এছিয়াৰ সংকটৰ উদীয়মান পৰিস্থিতিৰ পৰিপ্ৰেক্ষিতত প্ৰস্তুতি পৰ্যালোচনাৰ বাবে মুখ্যমন্ত্ৰীসকলৰ সৈতে বৈঠকত অধ্যক্ষতা প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ
“টীম ইণ্ডিয়া” হিচাপে একেলগে কাম কৰি ৰাষ্ট্ৰখনে এই পৰিস্থিতি সফলতাৰে অতিক্ৰম কৰিব বুলি আস্থা প্ৰকাশ প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ
প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে গুৰুত্ব সহকাৰে কয় যে চৰকাৰৰ অগ্ৰাধিকাৰ হৈছে অৰ্থনৈতিক আৰু বাণিজ্যিক স্থিতিশীলতা বৰ্তাই ৰখা, শক্তিৰ সুৰক্ষা নিশ্চিত কৰা, নাগৰিকৰ স্বাৰ্থ সুৰক্ষিত কৰা আৰু উদ্যোগ তথা যোগান শৃংখল শক্তিশালী কৰা
যোগান শৃংখলৰ মসৃণ কাম-কাজ নিশ্চিত কৰিবলৈ আৰু জমা তথা লাভৰ বিৰুদ্ধে কঠোৰ ব্যৱস্থা গ্ৰহণ কৰিবলৈ ৰাজ্যসমূহক আহ্বান জনায় প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে কৃষি খণ্ডত, বিশেষকৈ সাৰ সংৰক্ষণ আৰু বিতৰণৰ ওপৰত নজৰ ৰখাৰ ক্ষেত্ৰত আগতীয়া পৰিকল্পনাৰ প্ৰয়োজনীয়তাৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰে
প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে বিকশিত পৰিস্থিতিৰ প্ৰতি দ্ৰুত সঁহাৰি সক্ষম কৰিবলৈ সকলো স্তৰতে শক্তিশালী সমন্বয় ব্যৱস্থাৰ প্ৰয়োজনীয়তাৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰে
প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে সীমান্ত আৰু উপকূলীয় ৰাজ্যসমূহত জাহাজ চলাচল কৰোৱা, অত্যাৱশ্যকীয় যোগান আৰু সামুদ্ৰিক কাৰ্যকলাপৰ সৈতে জড়িত উদীয়মান প্ৰত্যাহ্বানসমূহৰ সৈতে মোকাবিলা কৰিবলৈ বিশেষ মনোযোগ দিবলৈ আহ্বান জনায়
ভুল তথ্য আৰু উৰা বাতৰি বিয়পি পৰাৰ বিৰুদ্ধে প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে সতৰ্ক, সঠিক আৰু বিশ্বাসযোগ্য তথ্য প্ৰচাৰৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰে
প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ নেতৃত্বত কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰে পৰিস্থিতি মোকাবিলা কৰিবলৈ লোৱা পদক্ষেপৰ শলাগ লয় মুখ্যমন্ত্ৰীসকলে
বিশ্বজোৰা অনিশ্চয়তাৰ মাজত ইন্ধনৰ আবকাৰী শুল্ক হ্ৰাস কৰাৰ সিদ্ধান্ত আৰু ৰাজ্যসমূহলৈ বাণিজ্যিক এল পি জি আবণ্টন বৃদ্ধিৰ সিদ্ধান্তক মুখ্যমন্ত্ৰীসকলে আদৰণি জনায়
মুখ্যমন্ত্ৰীসকলে আস্থা প্ৰকাশ কৰে যে পৰিস্থিতি সুস্থিৰ হৈ আছে, তেওঁলোকৰ ৰাজ্যত পেট্ৰ’ল-ডিজেল আৰু এল পি জিৰ পৰ্যাপ্ত পৰিমাণে উপলব্ধ আছে
মুখ্যমন্ত্ৰীসকলে পৰিস্থিতি ফলপ্ৰসূভাৱে পৰিচালনা কৰিবলৈ কেন্দ্ৰৰ সৈতে ঘনিষ্ঠ সমন্বয়ৰে কাম কৰাৰ প্ৰতিশ্ৰুতি পুনৰ সুদৃঢ় কৰে
27 MAR 2026 9:22PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি সমগ্ৰ দেশৰ মুখ্যমন্ত্ৰী আৰু উপ-ৰাজ্যপালসকলৰ সৈতে এখম বৈঠকত পশ্চিম এছিয়াৰ শেহতীয়া পৰিঘটনা আৰু ভাৰতত ইয়াৰ সম্ভাৱ্য প্ৰভাৱৰ পৰিপ্ৰেক্ষিতত ভিডিঅ’ কনফাৰেন্সিঙৰ জৰিয়তে প্ৰস্তুতিৰ পুনৰীক্ষণ কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে সকলো মুখ্যমন্ত্ৰীয়ে ভাগ-বতৰা কৰা বহুমূলীয়া পৰামৰ্শৰ বাবে শলাগ লৈ কয় যে এই ইনপুটসমূহে বিকাশশীল পৰিস্থিতি ফলপ্ৰসূভাৱে পৰিচালনা কৰাত সহায়ক হ’ব। তেওঁ আগন্তুক প্ৰত্যাহ্বানসমূহৰ সৈতে মোকাবিলা কৰিবলৈ সজাগতা, প্ৰস্তুতি আৰু সমন্বিত কাৰ্যৰ প্ৰয়োজনীয়তাৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰে।
পশ্চিম এছিয়াত অব্যাহত পৰিস্থিতিৰ কথা উল্লেখ কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে কয় যে ভাৰতৰ একেধৰণৰ বিশ্বজোৰা সমস্যাৰ সৈতে মোকাবিলা কৰাৰ পূৰ্ব অভিজ্ঞতা আছে। এই ক্ষেত্ৰত তেওঁ Covid-19 মহামাৰীৰ সময়ত সামূহিক সঁহাৰিৰ কথা স্মৰণ কৰে, যেতিয়া কেন্দ্ৰ আৰু ৰাজ্যসমূহে “টীম ইণ্ডিয়া” হিচাপে একেলগে কাম কৰি যোগান শৃংখল, বাণিজ্য আৰু দৈনন্দিন জীৱনৰ ওপৰত প্ৰভাৱ কমোৱাৰ বাবে কাম কৰিছিল। তেওঁ গুৰুত্ব সহকাৰে কয় যে একেটা সহযোগিতা আৰু সমন্বয়ৰ মনোভাব বৰ্তমানৰ পৰিস্থিতিত ভাৰতৰ সৰ্বোচ্চ শক্তি হৈয়ে আছে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে আলোকপাত কৰে যে পৰিস্থিতি গতিশীল হৈয়ে আছে, যাৰ বাবে নিৰন্তৰ নিৰীক্ষণ তথা অভিযোজিত কৌশলৰ প্ৰয়োজন। তেওঁ কয় যে মাৰ্চৰ পৰা এটা আন্তঃমন্ত্ৰণালয় গোট কাৰ্যক্ষম হৈ আছে, যি দৈনিক পৰিস্থিতিৰ পৰ্যালোচনা কৰি সময়োপযোগী সিদ্ধান্ত গ্ৰহণ কৰিছে। তেওঁ কয় যে চৰকাৰৰ অগ্ৰাধিকাৰ হৈছে অৰ্থনৈতিক আৰু বাণিজ্যিক স্থিতিশীলতা অটুট ৰখা, শক্তিৰ সুৰক্ষা নিশ্চিত কৰা, নাগৰিকৰ স্বাৰ্থ সুৰক্ষিত কৰা, উদ্যোগ আৰু যোগান শৃংখল শক্তিশালী কৰা।
ৰাজ্যসমূহৰ জটিল ভূমিকাৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে উল্লেখ কৰে যে সিদ্ধান্তসমূহৰ ফলপ্ৰসূ ৰূপায়ণ ৰাজ্যিক পৰ্যায়ত হয়। তেওঁ কেন্দ্ৰ আৰু ৰাজ্যসমূহৰ মাজত অহৰহ যোগাযোগ আৰু সমন্বয়ৰ লগতে সময়মতে তথ্য বিনিময় আৰু যৌথ সিদ্ধান্ত গ্ৰহণৰ আহ্বান জনায়, যাতে প্ৰয়োজন সাপেক্ষে সঁহাৰিসমূহ দ্ৰুত আৰু সুসংহত হয়।
প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে ৰাষ্ট্ৰসমূহক যোগান শৃংখলৰ কাম-কাজ সুচাৰুৰূপে সুনিশ্চিত কৰিবলৈ আৰু মজুত তথা লাভালাভৰ বিৰুদ্ধে কঠোৰ ব্যৱস্থা গ্ৰহণ কৰিবলৈ আহ্বান জনায়। তেওঁ ৰাজ্য আৰু জিলা পৰ্যায়ত নিয়ন্ত্ৰণ কক্ষ সক্ৰিয় কৰাৰ লগতে ব্যাঘাত ৰোধ কৰিবলৈ প্ৰশাসনিক সজাগতা বৰ্তাই ৰখাৰ গুৰুত্বৰ ওপৰত আলোকপাত কৰে। তেওঁ কৃষিখণ্ডত বিশেষকৈ সাৰ সংৰক্ষণ আৰু বিতৰণৰ ওপৰত নজৰ ৰখাৰ ক্ষেত্ৰত আগতীয়া পৰিকল্পনাৰ প্ৰয়োজনীয়তাৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰে, যাতে আগন্তুক খাৰিফ বতৰত কৃষকসকলে অসুবিধাৰ সন্মুখীন নহয়।
আতংক ৰোধ কৰিবলৈ সঠিক আৰু বিশ্বাসযোগ্য তথ্য সময়মতে প্ৰচাৰ কৰাটো অতি প্ৰয়োজনীয় বুলি উল্লেখ কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে ভুল তথ্য আৰু উৰাবাতৰি প্ৰচাৰৰ বিৰুদ্ধে সতৰ্ক কৰি দিয়ে। অনলাইন প্ৰৱঞ্চনা আৰু ভুৱা এজেণ্টৰ বিৰুদ্ধেও সতৰ্কতাৰ পৰামৰ্শ দিয়ে। সীমান্ত আৰু উপকূলীয় ৰাজ্যসমূহত জাহাজ চলোৱা, অত্যাৱশ্যকীয় যোগান, আৰু সামুদ্ৰিক কাৰ্য্যকলাপৰ সৈতে জড়িত যিকোনো উদীয়মান প্ৰত্যাহ্বানৰ সৈতে মোকাবিলা কৰিবলৈ আহ্বান জনায় প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে।
তেওঁ জনসাধাৰণৰ আস্থা বৰ্তাই ৰখাৰ গুৰুত্বৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰি কয় যে অত্যাৱশ্যকীয় সামগ্ৰীৰ উপলব্ধতাৰ সন্দৰ্ভত আশ্বাস দিয়ে যে নাগৰিকৰ মাজত অপ্ৰয়োজনীয় আতংক ৰোধ কৰাত সহায়ক হ’ব। তেওঁ আৰু পৰামৰ্শ দিয়ে যে পশ্চিম এছিয়াৰ নাগৰিক থকা ৰাজ্যসমূহে হেল্পলাইন সক্ৰিয় কৰিব লাগে, ন’ডেল বিষয়া নিযুক্তি দিব লাগে আৰু ভুক্তভোগী পৰিয়ালসমূহক সহায় কৰিবলৈ জিলা পৰ্যায়ৰ সহায়ক ব্যৱস্থা স্থাপন কৰি তথ্যৰ সময়মতে প্ৰবাহ নিশ্চিত কৰিব লাগে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে উল্লেখ কৰে যে ভাৰতৰ অৰ্থনৈতিক আৰু যোগান ব্যৱস্থা শক্তিশালী কৰাৰ বাবে শেহতীয়া বছৰবোৰত গ্ৰহণ কৰা প্ৰচেষ্টাসমূহ বৰ্তমানৰ প্ৰেক্ষাপটত উপকাৰী বুলি প্ৰমাণিত হৈছে। তেওঁ উদ্যোগ আৰু এমএছএমইসমূহৰ সৈতে তেওঁলোকৰ উদ্বেগসমূহৰ সমাধান আৰু উৎপাদন তথা নিয়োগৰ ক্ষেত্ৰত স্থিতিশীলতা নিশ্চিত কৰিবলৈ অবিৰতভাৱে যোগাযোগ স্থাপনৰ আহ্বান জনায়। তেওঁ লগতে মুখ্য সচিব পৰ্যায়ত নিয়মীয়া পৰ্যালোচনা আৰু জিলা পৰ্যায়ত নিৰন্তৰ নিৰীক্ষণকে ধৰি সকলো স্তৰতে শক্তিশালী সমন্বয় ব্যৱস্থাৰ প্ৰয়োজনীয়তাৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰে, যাতে বিকশিত পৰিস্থিতিৰ প্ৰতি দ্ৰুত সঁহাৰি দিব পৰা যায়।
প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে তাৎক্ষণিক সঁহাৰি আৰু দীৰ্ঘম্যাদী প্ৰস্তুতিৰ ওপৰত সমান্তৰালভাৱে গুৰুত্ব আৰোপ কৰিবলৈ আহ্বান জনায়। তেওঁ ৰাজ্যসমূহক জৈৱ ইন্ধন, সৌৰশক্তি, গোবৰ্ধনৰ পদক্ষেপ, বৈদ্যুতিক গতিশীলতা, পাইপযুক্ত প্ৰাকৃতিক গেছৰ সংযোগ সম্প্ৰসাৰণৰ দৰে বিকল্প শক্তিৰ উৎসসমূহক প্ৰসাৰিত কৰাৰ প্ৰচেষ্টা ত্বৰান্বিত কৰিবলৈ আহ্বান জনায়। তেওঁ ৰাজ্যসমূহৰ সক্ৰিয় সহযোগিতাৰে তেল আৰু প্ৰাকৃতিক গেছৰ ঘৰুৱা অন্বেষণ বৃদ্ধিৰ গুৰুত্বৰ ওপৰতো আলোকপাত কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে এই প্ৰত্যাহ্বানৰ মোকাবিলা কৰাটো এক ভাগ-বতৰা দায়িত্ব বুলি উল্লেখ কৰি “টীম ইণ্ডিয়া” হিচাপে একেলগে কাম কৰি ৰাষ্ট্ৰখনে সফলতাৰে পৰিস্থিতি অতিক্ৰম কৰিব বুলি বিশ্বাস প্ৰকাশ কৰে।
উক্ত বৈঠকত প্ৰতিৰক্ষা মন্ত্ৰী শ্ৰী ৰাজনাথ সিঙে আলোকপাত কৰে যে চৰকাৰে প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ নেতৃত্বত এই সংকট মোকাবিলা কৰিবলৈ সক্ৰিয়ভাৱে কাম কৰি আহিছে আৰু সময়মতে এল পি জিৰ উপলব্ধতা নিশ্চিত কৰা আৰু পেট্ৰ’ল-ডিজেলৰ আবকাৰী শুল্ক হ্ৰাস কৰাৰ দৰে ইতিবাচক পদক্ষেপ গ্ৰহণ কৰি আহিছে। তেওঁ লগতে চলি থকা পৰিস্থিতিৰ সৈতে মোকাবিলা কৰিবলৈ সকলো ৰাজ্য, কেন্দ্ৰীয়শাসিত অঞ্চল আৰু কেন্দ্ৰৰ পৰা সামূহিক পদক্ষেপৰ প্ৰয়োজনীয়তাৰ ওপৰত আলোকপাত কৰে।
কেবিনেট সচিব শ্ৰী টি ভি সোমানাথনে বৰ্তমানৰ পৰিস্থিতিৰ সন্দৰ্ভত পৰিস্থিতি মোকাবিলা কৰিবলৈ ৰাজ্যসমূহৰ বাবে পদক্ষেপ আৰু পৰামৰ্শসমূহ গণনা কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ নেতৃত্বত কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰে পৰিস্থিতি মোকাবিলা কৰিবলৈ লোৱা পদক্ষেপৰ শলাগ লয় মুখ্যমন্ত্ৰীসকলে। বিদেশত থকা ভাৰতীয় নাগৰিকৰ মংগল সুনিশ্চিত কৰাৰ বাবে এই সংকটৰ মাজত প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে বিভিন্ন দেশলৈ সম্প্ৰসাৰিত কৰা কূটনৈতিক ব্যৱস্থাৰ প্ৰশংসা কৰে।
ৰাজ্যৰ মুখ্যমন্ত্ৰীসকলে আস্থা প্ৰকাশ কৰে যে পৰিস্থিতি সুস্থিৰ হৈ আছে। পেট্ৰ’ল, ডিজেল আৰু এল পি জিৰ পৰ্যাপ্ত উপলব্ধতা আৰু অত্যাৱশ্যকীয় সামগ্ৰীৰ নিৰৱচ্ছিন্ন যোগান নিশ্চিত কৰিবলৈ নিৰন্তৰ নিৰীক্ষণ ব্যৱস্থা স্থাপন কৰা হৈছে। ইন্ধনৰ ওপৰত আবকাৰী শুল্ক হ্ৰাস কৰাৰ সিদ্ধান্তক তেওঁলোকে ব্যাপকভাৱে আদৰণি জনায়। এই পদক্ষেপে বিশ্বজুৰি অনিশ্চয়তাৰ মাজত নাগৰিকসকলক যথেষ্ট সকাহ দিব বুলি উল্লেখ কৰে। ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলসমূহলৈ বাণিজ্যিক এল পি জি আবণ্টন ৫০%ৰ তুলনাত সংকটৰ পূৰ্বৰ স্তৰৰ ৭০%লৈ বৃদ্ধি কৰাৰ সিদ্ধান্তকো মুখ্যমন্ত্ৰীসকলে আদৰণি জনায়। তেওঁলোকে বিকশিত পৰিস্থিতি ফলপ্ৰসূভাৱে পৰিচালনা আৰু নাগৰিকৰ স্বাৰ্থ সুৰক্ষিত কৰাৰ বাবে কেন্দ্ৰৰ সৈতে ঘনিষ্ঠ সমন্বয়ৰে কাম কৰাৰ প্ৰতিশ্ৰুতি পুনৰ দৃঢ় কৰে।

Prime Minister's Office
PM chairs meeting with CMs to review preparedness in light of emerging situation in West Asia crisis
PM expresses confidence that working together as “Team India,” the nation will successfully overcome the situation
PM stresses that Government’s priorities are to maintain economic and trade stability, ensure energy security, safeguard the interests of citizens, and strengthen industry and supply chains
PM urges States to ensure smooth functioning of supply chains and take strict measures against hoarding and profiteering
PM stresses on the need for advance planning in the agriculture sector, particularly in monitoring fertiliser storage and distribution
PM emphasises the need for robust coordination mechanisms at all levels to enable quick response to evolving situations
PM calls for special attention in border and coastal States to address emerging challenges related to shipping, essential supplies, and maritime operations
PM cautions against the spread of misinformation and rumours, emphasises dissemination of accurate and credible information
CMs appreciate the steps taken by the central government under the leadership of PM to tackle the situation
CMs welcome the decisions to reduce excise duty on fuel amid global uncertainties and increase in commercial LPG allocation to states
CMs express confidence that situation remains stable, with adequate availability of petrol, diesel, and LPG in their States
CMs reaffirm commitment to work in close coordination with the Centre to effectively manage the situation
27 MAR 2026 9:22PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today chaired a meeting with Chief Ministers and Lieutenant Governors of States and UTs to review preparedness in light of the emerging situation arising out of recent developments in West Asia and its potential impact on India, via video conferencing.
Prime Minister expressed his appreciation for the valuable suggestions shared by all Chief Ministers, noting that these inputs would be instrumental in effectively managing the evolving situation. He emphasised the need for vigilance, preparedness, and coordinated action to address the challenges ahead.
Referring to the ongoing situation in West Asia, Prime Minister said India has prior experience in dealing with similar global disruption. He recalled the collective response during the Covid-19 pandemic, when the Centre and States worked together as “Team India” to mitigate the impact on supply chains, trade, and daily life. He underscored that the same spirit of cooperation and coordination remains India’s greatest strength in navigating the present circumstances.
Prime Minister highlighted that the situation remains dynamic, necessitating continuous monitoring and adaptive strategies. He said that an Inter-Ministerial Group has been operational since 3 March, reviewing the situation on a daily basis and taking timely decisions. He stressed that the Government’s priorities are to maintain economic and trade stability, ensure energy security, safeguard the interests of citizens, and strengthen industry and supply chains.
Emphasising the critical role of States, Prime Minister noted that effective implementation of decisions takes place at the State level. He called for constant communication and coordination between the Centre and States, along with timely sharing of information and joint decision-making, so that responses are swift and well-aligned.
Prime Minister urged States to ensure the smooth functioning of supply chains and to take strict measures against hoarding and profiteering. He highlighted the importance of activating control rooms at State and District levels and maintaining administrative alertness to prevent disruptions. He also stressed the need for advance planning in the agriculture sector, particularly in monitoring fertiliser storage and distribution, so that farmers do not face difficulties during the upcoming Kharif season.
Prime Minister cautioned against the spread of misinformation and rumours, stating that timely dissemination of accurate and credible information is essential to prevent panic. He also advised vigilance against online frauds and fake agents. PM called for special attention in border and coastal States to address any emerging challenges related to shipping, essential supplies, and maritime operations.
He underscored the importance of maintaining public confidence, noting that assurance regarding the availability of essential commodities would help prevent unnecessary panic among citizens. He further suggested that States with citizens in West Asia should activate helplines, appoint nodal officers, and establish district-level support systems to assist affected families and ensure timely flow of information.
Prime Minister stated that efforts undertaken in recent years to strengthen India’s economic and supply systems are proving beneficial in the current context. He called for continued engagement with industry and MSMEs to address their concerns and ensure stability in production and employment. He also emphasised the need for robust coordination mechanisms at all levels, including regular reviews at the level of Chief Secretaries and continuous monitoring at the district level, to enable quick response to evolving situations.
Prime Minister called for a parallel focus on immediate response and long-term preparedness. He urged States to accelerate efforts in promoting alternative energy sources such as biofuels, solar energy, GOBARdhan initiative, electric mobility, as well as expanding piped natural gas connections. He also highlighted the importance of enhancing domestic exploration of oil and natural gas, with active cooperation from States.
Prime Minister reiterated that addressing the challenge is a shared responsibility and expressed confidence that, working together as “Team India,” the nation will successfully overcome the situation.
During the meeting, Defence Minister Shri Rajnath Singh highlighted that the government has been working actively under the leadership of Prime Minister to tackle this crisis and taking positive steps such as ensuring timely availability of LPG and reducing the excise duties on petrol and diesel. He further highlighted the need for collective action from all states, UTs and the centre to tackle the ongoing situation.
Cabinet Secretary Shri T V Somanathan gave a presentation on the current situation and enumerated steps and recommendations for States to tackle the situation.
Chief Ministers appreciated the steps taken by the central government under the leadership of Prime Minister to tackle the situation. They also praised the diplomatic outreach of Prime Minister to different countries amidst this crisis to ensure the well being of Indian citizens abroad.
Chief Ministers across states expressed confidence that the situation remains stable, with adequate availability of petrol, diesel, and LPG, and continuous monitoring mechanisms in place to ensure uninterrupted supply of essential commodities. They widely welcomed the decision to reduce excise duty on fuel, noting that it will provide significant relief to citizens amid global uncertainties. Chief Ministers also welcomed the decision to increase commercial LPG allocation to states and union territories to 70% of pre-crisis levels, up from 50%. They reaffirmed commitment to work in close coordination with the Centre to effectively manage the evolving situation and safeguard the interests of citizens.