প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা উত্তর প্রদেশকী প্রয়াগরাজতা য়ুম নীংখাইবগী থৌদোক্তা মীওইশিংগী পুন্সি মাঙখিবগী নুংঙাইতবা ফোংদোকখ্রে
পি.এম.না পি.এম.এন.আর.এফ.তগী খেতী পুরোন পীগনি লাউথোকখ্রে
23 MAR 2026 5:40PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি উত্তর প্রদেশকী প্রয়াগরাজদা বিলদিং অমা নীংখায়বনা মরম ওইদুনা থোকখিবা খুদোংথীবা অদুদা অৱাবা ফোংদোকখ্রে।
অৱাবা নুমিৎ অসিনা শোকহল্লবা ইমুং মনুংগা লোয়ননা লৈরি হায়না ফোংদোক্লদুনা শ্রী মোদীনা শোকহল্লবশিং অথুবা মতমদা ফগৎনবা থৌনিখি। লৈখিদ্রবা মীওই খুদিংগী ইমুং মনুংগী মীওইশিংগীদমক প্রধান মন্ত্রীগী নেস্নেল রিলিফ ফন্দ (পি.এম.এন.আর.এফ.) দগী লুপা লাখ অনিগী এক্স-গ্রেসিয়া অমা লাওথোকখি। প্রধান মন্ত্রীনা মখা তানা হায়খি মদুদি থৌদোক অদুদা অশোক-অপন নংখিবা মীওইশিংদা লুপা ৫০,০০০ পীগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা X তা ইখি:
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি, "উত্তর প্রদেশকী প্রয়াগরাজদা বিলদিং অমা নীংখাইবনা মরম ওইদুনা থোকখিবা খুদোংথীবা অসিদা থম্মোয় শোক্না নুংঙাইতবা ফাওই। অৱাবা তারবা মীওইশিং অমসুং মখোয়গী ইমুং-মনুংগী মীওইশিংগা লোয়ননা ঐহাক্কী ৱাখল্লোন অসি লৈরি। অশোকপশিং অথুবা মতমদা ফগৎলকপা ওইরসনু।
লৈখিদ্রবা মীওই খুদিংমক্কী নক্নবা ইমুং-মনুংগী মীওইশিংদা পি.এম.এন.আর.এফ.তগী লুপা লাখ ২গী এক্স-গ্রেসিয়া পীগনি। অশোকপা মীওইশিংদা লুপা লিশিং ১গী তেংবাং পীরগনি। 50,000: পি এম"

Prime Minister's Office
Prime Minister condoles the loss of lives in a building collapse incident in Prayagraj, Uttar Pradesh
PM announces ex-gratia from PMNRF
23 MAR 2026 5:40PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today expressed deep sadness over the mishap caused by the collapse of a building in Prayagraj, Uttar Pradesh.
Expressing that his thoughts are with the affected families in this difficult hour, Shri Modi prayed for the speedy recovery of the injured and announced an ex-gratia of Rs. 2 lakh from the Prime Minister’s National Relief Fund (PMNRF) for the next of kin of each deceased. The Prime Minister further noted that Rs. 50,000 would be provided to those who sustained injuries in the incident.
The Prime Minister wrote on X:
"Deeply saddened by the mishap due to the collapse of a building in Prayagraj, Uttar Pradesh. My thoughts are with the affected people and their families in this difficult hour. May those injured recover at the earliest.
An ex-gratia of Rs. 2 lakh from PMNRF would be given to the next of kin of each deceased. The injured would be given Rs. 50,000: PM"