প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
ইন্দিৰা গান্ধী ৰাষ্ট্ৰীয় কলা কেন্দ্ৰৰ ন্যাসৰক্ষীক সাক্ষাৎ প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ
19 MAR 2026 9:13PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি ইন্দিৰা গান্ধী ৰাষ্ট্ৰীয় কলা কেন্দ্ৰ (আইজিএনচিএ)ৰ ন্যাসৰক্ষীসকলৰ সৈতে ভাৰতৰ বৈচিত্ৰপূৰ্ণ সংস্কৃতিৰ প্ৰচাৰ সম্পৰ্কীয় বিভিন্ন দিশ সন্দৰ্ভত আলোচনা কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ইন্দিৰা গান্ধী ৰাষ্ট্ৰীয় কলা কেন্দ্ৰৰ ন্যাসৰক্ষীসকলৰ সৈতে বৈঠকত মিলিত হোৱাৰ লগতে সাংস্কৃতিক প্ৰসাৰৰ যাত্ৰাত অধিক লোকক জড়িত কৰাৰ উপায়ৰ বিষয়ে আলোচনা কৰে। মত-বিনিময়ৰ সময়ত প্ৰধানমন্ত্ৰী আৰু ন্যাসৰক্ষীসকলে ডিজিটেল আৰু তৃণমূল পৰ্যায়ৰ পদক্ষেপসমূহৰ জৰিয়তে প্ৰসাৰক শক্তিশালী কৰাৰ বিষয়ে আলোচনা কৰে আৰু ভাৰতৰ সমৃদ্ধ ঐতিহ্যৰ সংৰক্ষণ আৰু প্ৰসাৰত শিল্পী আৰু পণ্ডিতসকলক সমৰ্থন কৰাৰ গুৰুত্বৰ ওপৰত জোৰ দিয়ে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে এক্সত লিখেঃ
"আইজিএনচিএৰ ন্যাসৰক্ষীসকলৰ সৈতে মিলিত হৈ ভাৰতৰ বৈচিত্ৰপূৰ্ণ সংস্কৃতিৰ জনপ্ৰিয়কৰণ সম্পৰ্কীয় বিভিন্ন দিশত আলোচনা কৰিলো। আমি এই যাত্ৰাত অধিক লোকক অন্তৰ্ভুক্ত কৰাৰ, ডিজিটেল আৰু তৃণমূল পৰিকল্পনাৰ জৰিয়তে প্ৰসাৰক শক্তিশালী কৰাৰ আৰু আমাৰ সমৃদ্ধ ঐতিহ্যৰ সংৰক্ষণ আৰু প্ৰসাৰৰ ক্ষেত্ৰত শিল্পী আৰু শিক্ষাবিদসকলক সমৰ্থন কৰাৰ উপায়সমূহো অন্বেষণ কৰো"।

Prime Minister's Office
Prime Minister meets Trustees of Indira Gandhi National Centre for the Arts
19 MAR 2026 9:13PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi met with the Trustees of the Indira Gandhi National Centre for the Arts (IGNCA) today to discuss various aspects relating to further popularising India’s diverse culture.
The Prime Minister met Trustees of the Indira Gandhi National Centre for the Arts and explored ways to bring more people into the journey of cultural promotion. During the interaction, the Prime Minister and the Trustees discussed strengthening outreach through digital and grassroots initiatives, and emphasized the importance of supporting artists and scholars in preserving and promoting India's rich heritage.
The Prime Minister wrote on X:
"Met Trustees of IGNCA and discussed various aspects relating to further popularising India’s diverse culture. We also explored ways to bring more people into this journey, strengthen outreach through digital and grassroots initiatives and support artists and scholars in preserving and promoting our rich heritage."