কেবিনেট কমিটি - বিত্তীয় পৰিক্ৰমা
উত্তৰ প্ৰদেশৰ বাৰাবাংকিৰ পৰা বাহৰেইচলৈ (১০১.৫১৫ কিলোমিটাৰ) ৪-লেন প্ৰৱেশ নিয়ন্ত্ৰিত ৰাষ্ট্ৰীয় ঘাইপথ-৯২৭ হাইব্ৰিড বাৰ্ষিকী মোডত ৬৯৬৯.০৪ কোটি টকা ব্যয় সাপেক্ষে নিৰ্মাণত কেবিনেটে অনুমোদন জনায়
18 MAR 2026 4:10PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ অধ্যক্ষতাত গঠিত অৰ্থনৈতিক পৰিক্ৰমা কেবিনেট কমিটীয়ে উত্তৰ প্ৰদেশৰ বাৰাবাংকিৰ পৰা বাহৰেইচলৈ (১০১.৫১৫ কিলোমিটাৰ)লৈ ৬৯৬৯.০৪ কোটি টকা ব্যয় সাপেক্ষে ৪-লেন প্ৰৱেশ নিয়ন্ত্ৰিত ৰাষ্ট্ৰীয় ঘাইপথ-৯২৭ হাইব্ৰিড এনুইটি মোড (এইচ এ এম)ত নিৰ্মাণৰ বাবে অনুমোদন জনাইছে।
উত্তৰ প্ৰদেশৰ ৯২৭ নং ৰাষ্ট্ৰীয় ঘাইপথৰ বাৰাবাংকি–বাহৰেইচ অংশৰ প্ৰস্তাৱিত উন্নীতকৰণে সমগ্ৰ বাৰাবাংকি আৰু বাহৰেইচ জিলাৰ নিৰ্মিত অঞ্চলত গুৰুতৰ জ্যামিতিক বিসংগতি , বক্ৰতা, আৰু ভিৰ দূৰ কৰিব। অবিৰত সেৱা পথৰ সৈতে প্ৰৱেশ নিয়ন্ত্ৰিত ৪-লেন ঘাইপথ হিচাপে ডিজাইন কৰা এই প্ৰকল্পটোৱে ডাঙৰ বাসস্থানসমূহ বাইপাছ কৰিব, ভ্ৰমণৰ গতি বৃদ্ধি কৰিব, যাত্ৰাৰ সময় প্ৰায় এঘণ্টালৈ হ্ৰাস কৰিব আৰু সামগ্ৰিক পথ সুৰক্ষা, ইন্ধন কাৰ্যক্ষমতা, আৰু বাহন পৰিচালনাৰ খৰচ উন্নত কৰিব। যাৰ ফলত আঞ্চলিক গতিশীলতা আৰু আৰ্থ-সামাজিক উন্নয়ন বৃদ্ধি পাব।
এই প্ৰকল্পই সমগ্ৰ উত্তৰ প্ৰদেশৰ মূল অৰ্থনৈতিক, সামাজিক, আৰু লজিষ্টিক ন'ডসমূহলৈ নিৰৱচ্ছিন্ন সংযোগ প্ৰদান কৰে। ইয়াৰ উপৰিও উন্নীতকৃত কৰিডৰটোৱে ০৩টা অৰ্থনৈতিক ন’ড, ০২টা ছ’চিয়েল ন’ড আৰু ১২টা লজিষ্টিক ন’ডৰ সৈতে সংযোগ কৰি বহু-ম’ডাল সংহতি বৃদ্ধি কৰিব, ৰূপাইডিহা লেণ্ড বন্দৰ আৰু বিমানবন্দৰৰ সৈতে বৰ্ধিত বহুম’ডালিটি প্ৰদান কৰিব যাৰ ফলত সমগ্ৰ অঞ্চলটোত সামগ্ৰী আৰু যাত্ৰীসকলৰ দ্ৰুত চলাচলৰ সুবিধা হ’ব। সম্পূৰ্ণ হোৱাৰ লগে লগে এই প্ৰকল্পই কৌশলগতভাৱে নেপালগঞ্জ সীমান্তৰ মাজেৰে ভাৰত আৰু নেপালৰ মাজত এক গুৰুত্বপূৰ্ণ সীমা অতিক্ৰম কৰি ট্ৰেনজিট কৰিড’ৰ স্থাপন কৰিব, যাৰ ফলত ৰূপাইডিহা বন্দৰলৈ যোৱাৰ সুবিধা যথেষ্ট উন্নত হ’ব। ই বাহৰেইচ জিলা আৰু শ্ৰাৱস্তি জিলাৰ দৰে দূৰৱৰ্তী জিলাসমূহৰ সৈতে সংযোগ বৃদ্ধি কৰিব, পি এম গাতিশক্তিক সমৰ্থন কৰিব আৰু কৃষি বাণিজ্য, পৰ্যটন, সীমা অতিক্ৰম কৰা বাণিজ্য আৰু আঞ্চলিক বিনিয়োগক উদ্দীপিত কৰিব।
কৰিডৰৰ মানচিত্ৰ
প্ৰকল্পৰ বিৱৰণ:
বৈশিষ্ট্য
বিৱৰণ
প্ৰকল্পৰ নাম
বাৰাবাংকিৰ পৰা বাহৰেইচলৈ ৪-লেন প্ৰৱেশ নিয়ন্ত্ৰিত ৰাষ্ট্ৰীয় ঘাইপথ-৯২৭
কৰিডৰ
লক্ষ্ণৌ – ৰূপাইডিহা
দৈৰ্ঘ্য (কিলোমিটাৰ)
১০১.৫১৫
মুঠ অসামৰিক খৰচ (কোটি টকা)
৩৪৮৫.৪৯
ভূমি অধিগ্ৰহণৰ খৰচ (কোটি টকা)
১৫৭৪.৮৫
মুঠ মূলধনী ব্যয় (কোটি টকা)
৬৯৬৯.০৪
মোড
হাইব্ৰিড এনুইটি মোড
বাইপাছ ৪৮.২৮ কিলোমিটাৰ
৪৮.২৮ কিলোমিটাৰ
সংযুক্ত মুখ্য পথ
ৰাষ্ট্ৰীয় ঘাইপথ– ২৭ নং ৰাষ্ট্ৰীয় ঘাইপথ, ৩৩০বি ৰাষ্ট্ৰীয় ঘাইপথ আৰু ৭৩০ নং ৰাষ্ট্ৰীয় ঘাইপথ,ৰাজ্যিক ঘাইপথ – এছ এইচ-১৩ আৰু এছ এইচ-৩০বি
অৰ্থনৈতিক / সামাজিক / পৰিবহণ ন'ড সংযুক্ত
বিমানবন্দৰ: লক্ষ্ণৌ আৰু শ্ৰাৱস্তি
ৰে’ল ষ্টেচনঃ বাৰাবংকি, ৰসৌলি, জাংগীৰাবাদ, ৰফিনগৰ, বিন্দাউৰা, বুৰহোৱাল, চৌকাঘাট, ঘঘৰঘাট, জাৰৱাল আৰু বাহৰৈচ
ভূমি বন্দৰ: ৰূপাইডিহা
অৰ্থনৈতিক ন'ড: ০১ বিশেষ অৰ্থনৈতিক পৰিমণ্ডল ০২ মেগা ফুড পাৰ্ক
সামাজিক ন'ড: ০২ খন আকাংক্ষিত জিলা।
সংযুক্ত প্ৰধান চহৰ / নগৰ
বাৰাবংকি, ৰামনগৰ, জাৰৱাল, কৈছাৰগান, কুণ্ডাছাৰ, ফখৰপুৰ আৰু বাহৰেইচ
নিয়োগ সৃষ্টিৰ সম্ভাৱনা
৩৬.৫৪ লাখ ব্যক্তি-দিন (প্ৰত্যক্ষ) & ৪৩.০৪ লাখ ব্যক্তি-দিন (পৰোক্ষ)
২৮ বিত্তীয় বৰ্ষত বাৰ্ষিক গড় দৈনিক যাতায়ত (AADT)
অনুমান কৰা হৈছে ২৮,৫৫৭ (পেকেজ-১) আৰু ২১,২৭০ (পেকেজ-২) যাত্ৰীবাহী বাহন গোট (পিচিইউ)

Cabinet Committee on Economic Affairs (CCEA)
Cabinet approves construction of 4-Lane Access-Controlled National Highway-927 from Barabanki to Bahraich (101.515 km) in Uttar Pradesh on Hybrid Annuity Mode at a cost of Rs.6969.04 crore
18 MAR 2026 4:10PM by PIB Delhi
The Cabinet Committee on Economic Affairs chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi has approved construction of 4-Lane Access-Controlled National Highway-927 from Barabanki to Bahraich (101.515 km) in Uttar Pradesh on Hybrid Annuity Mode (HAM) at a cost of Rs.6969.04 crore.
The proposed upgradation of the Barabanki–Bahraich section of NH-927 in Uttar Pradesh will address severe geometric deficiencies, sharp curves, and congestion in built-up areas across Barabanki and Bahraich district. Designed as an access-controlled 4-lane highway with continuous service roads, the project will bypass major habitations, increase average travel speeds, reduce travel time to about one hour, and improve overall road safety, fuel efficiency, and vehicle operating costs, thereby enhancing regional mobility and socio-economic development.
The project provides seamless connectivity to key economic, social, and logistics nodes across Uttar Pradesh. Additionally, the upgraded corridor will enhance multi-modal integration by connecting with 03 Economic Nodes, 02 Social Nodes and 12 Logistic Nodes, providing enhanced multimodality with Rupaidiha Land Port and Airports thereby facilitating faster movement of goods and passengers across the region. Upon completion, the project will strategically establish a vital cross-border trade and transit corridor between India and Nepal via the Nepalganj border, significantly improving access to the Rupaidiha Land Port. It will enhance connectivity to remote districts such as Bahraich district and Shravasti district, support PM GatiShakti economic and logistics nodes, and stimulate agri-trade, tourism, cross-border commerce, and regional investment.
Map of Corridor
Project Details:
Feature
Details
Project Name
4-Lane Access-Controlled National Highway-927 from Barabanki to Bahraich
Corridor
Lucknow – Rupaidiha
Length (km)
101.515
Total Civil Cost (Rs Cr.)
3485.49
Land Acquisition Cost (Rs Cr.)
1574.85
Total Capital Cost (Rs Cr.)
6969.04
Mode
Hybrid Annuity Mode (HAM)
Bypasses
48.28 km
Major Roads Connected
National Highways – NH-27, , NH-330B and NH-730
State Highways – SH-13 and SH-30B
Economic / Social / Transport Nodes Connected
Airports: Lucknow & Sharavasti
Railway Stations: Barabanki, Rasauli, Jangirabad, Rafinagar, Bindaura, Burhwal, Chowkaghat, Ghaghraghat, Jarwal and Bahraich
Land Port: Rupaidiha
Economic Nodes: 01 SEZ & 02 Mega Food Park
Social Nodes: 02 Aspirational Districts.
Major Cities / Towns Connected
Barabanki, Ramnagar, Jarwal, Kaisargan, Kundasar, Fakharpur and Bahraich
Employment Generation Potential
36.54 lakhs person-days (direct) & 43.04 lakh person-days (indirect)
Annual Average Daily Traffic (AADT) in FY-28
Estimated at 28,557 (Package-1) and 21,270 (Package-2) Passenger Car Units (PCU)