Cabinet Committee on Economic Affairs (CCEA)
Cabinet approves construction of 4-Lane Access-Controlled National Highway-927 from Barabanki to Bahraich (101.515 km) in Uttar Pradesh on Hybrid Annuity Mode at a cost of Rs.6969.04 crore
18 MAR 2026 4:10PM by PIB Delhi
The Cabinet Committee on Economic Affairs chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi has approved construction of 4-Lane Access-Controlled National Highway-927 from Barabanki to Bahraich (101.515 km) in Uttar Pradesh on Hybrid Annuity Mode (HAM) at a cost of Rs.6969.04 crore.
The proposed upgradation of the Barabanki–Bahraich section of NH-927 in Uttar Pradesh will address severe geometric deficiencies, sharp curves, and congestion in built-up areas across Barabanki and Bahraich district. Designed as an access-controlled 4-lane highway with continuous service roads, the project will bypass major habitations, increase average travel speeds, reduce travel time to about one hour, and improve overall road safety, fuel efficiency, and vehicle operating costs, thereby enhancing regional mobility and socio-economic development.
The project provides seamless connectivity to key economic, social, and logistics nodes across Uttar Pradesh. Additionally, the upgraded corridor will enhance multi-modal integration by connecting with 03 Economic Nodes, 02 Social Nodes and 12 Logistic Nodes, providing enhanced multimodality with Rupaidiha Land Port and Airports thereby facilitating faster movement of goods and passengers across the region. Upon completion, the project will strategically establish a vital cross-border trade and transit corridor between India and Nepal via the Nepalganj border, significantly improving access to the Rupaidiha Land Port. It will enhance connectivity to remote districts such as Bahraich district and Shravasti district, support PM GatiShakti economic and logistics nodes, and stimulate agri-trade, tourism, cross-border commerce, and regional investment.
Map of Corridor
Project Details:
Feature
Details
Project Name
4-Lane Access-Controlled National Highway-927 from Barabanki to Bahraich
Corridor
Lucknow – Rupaidiha
Length (km)
101.515
Total Civil Cost (Rs Cr.)
3485.49
Land Acquisition Cost (Rs Cr.)
1574.85
Total Capital Cost (Rs Cr.)
6969.04
Mode
Hybrid Annuity Mode (HAM)
Bypasses
48.28 km
Major Roads Connected
National Highways – NH-27, , NH-330B and NH-730
State Highways – SH-13 and SH-30B
Economic / Social / Transport Nodes Connected
Airports: Lucknow & Sharavasti
Railway Stations: Barabanki, Rasauli, Jangirabad, Rafinagar, Bindaura, Burhwal, Chowkaghat, Ghaghraghat, Jarwal and Bahraich
Land Port: Rupaidiha
Economic Nodes: 01 SEZ & 02 Mega Food Park
Social Nodes: 02 Aspirational Districts.
Major Cities / Towns Connected
Barabanki, Ramnagar, Jarwal, Kaisargan, Kundasar, Fakharpur and Bahraich
Employment Generation Potential
36.54 lakhs person-days (direct) & 43.04 lakh person-days (indirect)
Annual Average Daily Traffic (AADT) in FY-28
Estimated at 28,557 (Package-1) and 21,270 (Package-2) Passenger Car Units (PCU)

শেনমিৎলোন্দা মন্ত্রীমন্দলগী মীফম (সি.সি.ই.এ.)
মন্ত্রীমন্দলনা বরাবঙ্কিদগী উত্তর প্রদেশকী বাহরাইচ ফাওবা (101.515 km) হাইব্রিদ এন্যুইতি মোদতা লুপা কোতি 6969.0গী শেনফমদা চত্থগদবা লেন-4গী এক্সেস-কন্ত্রোল তৌরবা নেস্নেল হায়ৱে-927 শেমগৎপদা অয়াবা পীখ্রে
18 MAR 2026 4:10PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা মন্ত্রীমন্দলগী ইকোনোমিক এফিয়র্সকী কমিতীনা লুপা কোতি 6969.04গী শেনফমদা হাইব্রিদ এন্যু্ইতি মোদ (HAM)দা উত্তর প্রদেশকী বরাবঙ্কিদগী বাহরাইচ ফাওবা (101.515 km) লেন-4গী এক্সেস-কন্ত্রোল তৌরবা নেস্নেল হায়ৱে-927 শেমগৎনবগী অয়াবা পীখ্রে।
উত্তর প্রদেশকী NH-927গী বরাবঙ্কি-বাহরাইচ সেক্সনগী প্রপোজ তৌরিবা অপগ্রেদেসন অসিনা বরাবঙ্কি অমসুং বাহরাইচ দিস্ত্রিক্তকী বিল্ত-অপ এরিয়াশিংদা লৈবা অরুবা জিওমেত্রিক দিফিসিয়েন্সীশিং, য়াম্না থেকপা গোলাইশিং অমসুং কঞ্জেসসনশিং কোকহল্লগনি। এক্সেস-কন্ত্রোল তৌরবা সর্ভিস রোদশিংগা লোইননা লেন মরিগী হাইৱে অমা ওইনা দিজাইন তৌরবা প্রোজেক্ত অসিনা মরুওইবা মী তাবা মফমশিং বাইপাস তৌগনি, ত্রেভেল স্পীদ হেনগৎহল্লগনি, ত্রেভেল তাইম পুং অমরোম হন্থহল্লগনি, অমসুং রোদ সেফতী, ফ্যুএল ইফিসিয়েন্সি অমসুং ভেহিকল ওপরেতিং কোস্ত ফগৎহল্লগনি, মসিনা রিজনেল মোবিলিতী অমসুং সোসিও-ইকোনোমিক দিবেলপমেন্ত হেনগৎহল্লগনি।
প্রোজেক্ত অসিনা উত্তর প্রদেশ শিনবা থুংনা মরু ওইবা ইকোনোমিক, সোসিয়েল অমসুং লোজিস্তিক নোদশিংদা শম্নবা ঙমগনি। মসিগী মথক্তা, অপগ্রেদ তৌরবা কোরিদোর অসিনা ইকোনোমিক নোদ 03, সোসিয়েল নোদ 02 অমসুং লোজিস্তিক নোদ 12গা শম্নদুনা মল্তি-মোদেল ইন্তিগ্রেসন হেঙ্গৎহল্লগনি। মসিনা রুপাইদিহা লেন্দ পোর্ত অমসুং এয়রপোর্তশিংগা লোয়ননা মল্তি-মোদেলিতী হেঙ্গৎহল্লগনি। মসিনা লমদম অসিদা পোৎ-চৈ অমসুং পেসেঞ্জরশিং খোঙজেল য়াংনা চৎথোক-চৎশিন তৌবদা মতেং ওইরগনি। প্রোজেক্ত অসি লোইরবা মতুংদা, ভারত অমসুং নেপালগী মরক্তা নেপালগঞ্জ ঙমখৈগী থোংদা মরু ওইবা ক্রোস-বোর্দর ত্রেদ অমসুং ত্রান্সিৎ কোরিদোর অমা স্ত্রেতেজিক ওইনা লিংখৎলগনি। মসিনা রুপাইদিহা লেন্দ পোর্তকী খুদোংচাবশিং ফগৎহল্লগনি। মসিনা বাহরাইচ দিস্ত্রিক্ত অমসুং শ্রাভস্তি দিস্ত্রিক্তকুম্বা অরাপ্পা দিস্ত্রিক্তশিংগা কনেক্তিবিতী হেঙ্গৎহল্লগনি, PM গতিশক্তি ইকোনোমিক অমসুং লোজিস্তিক নোদশিং মতেং পাংলগনি অমসুং এগ্রিকলচর, তুরিজম, ক্রোস-বোর্দর কম্মর্স অমসুং রিজনেল ইনভেস্তমেন্ত সপোর্ত তৌরগনি।
কোরিদোরগী মেপ
প্রোজেক্তকী অকুপ্পা মরোলশিং:
রীচর
অকুপ্পা মরোলশিং
প্রোজেক্ত মমিং
বারাবঙ্কিদগীনা বাহরাইচ ফাওবা লেন-4গী এক্সেস-কন্ত্রোল তৌরবা নেস্নেল হাইৱে-927
কোরিদোর
লখনৌ – রুপাইদিহা
অশাংবা (km)
101.515
অপুনবা সিভিল কোস্ত (লুপা করোরদা)
3485.49
লেন্দ এক্বিজিসনগী কোস্ত (লুপা করোরদা)
1574.85
অপুনবা কেপিতল কোস্ত (লুপা করোরদা)
6969.04
মোদ
হাইব্রিদ ঐন্যুইতী মোদ (HAM)
বাইপাসশিং
48.28 km
শম্নরিবা মরুওইবা লম্বিশিং
নেস্নেল হাইৱেশিং – NH-27, , NH-330B অমসুং NH-730
স্তেত হাইৱেশিং – SH-13 অমসুং SH-30B
ইকোনোমিক / সোসিয়েল / শম্নহল্লিবা ত্রান্সপোর্ত নোদশিং
এয়রপোর্তশিং: লখনৌ অমসুং শারাভস্তি
রেলৱে স্তেসনশিং: বারাবঙ্কি, রাসোলি, জাঙ্গিরাবাদ, রফিনাগর, বিন্দোরা, বরহৱাল, চৌকাঘাত, ঘাঘ্রাঘাত, জারৱাল অমসুং বাহরাইচ
লেন্দ পোর্ত: রুপাইদিহা
ইকোনোমিক নোদশিং: 01 SEZ অমসুং 02 মেগা ফুদ পার্ক
সোসিয়েল নোদশিং: এস্পিরেস্নেল দিস্ত্রিক্ত 02.
শম্নহল্লিবা মরুওইবা সিতীশিং/তাউনশিং
বারাবঙ্কি, রাম্নাগর, জরৱাল, কাইসারগন, কুন্দাসর, ফাখারপুর অমসুং বাহরাইচ
থবক পীবা ঙম্বগী পোতেন্সিয়েল
পর্সন দেজ লাখ 36.54 (দাইরেক্ত) & পর্সন দেজ লাখ 43.04 (ইনদাইরেক্ত)
FY-28তা এন্যুৱল এভরেজ দেলী ত্রাফিক (AADT)
এস্তিমেত 28,557 (পেকেজ-1) অমসুং 21,270 (পেকেজ-2) পেসেঞ্জর কার য়ুনিৎশিং (PCU)