ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
প্রেস সেৱা পোর্তেলগী খুত্থাংদা প্রেস রেজিস্ত্রেসন সর্ভিস পুম্নমক হৌজিক ওনলাইন ওইরে; পেরিওদিকেল রেকোর্দ লাখ ১.৫ হেন্না দিজিতাইজ তৌরে
প্রেস সেৱা পোর্তেল জিলা ৭৮০ দা খুৎশিন্নখ্রে; লুপা কোতি ৫ হেনবগী পেনাল্তিশিং থমখ্রে অমসুং পব্লিকেসন ৮৮,৩১৫ কেন্সেল তৌখ্রে
11 MAR 2026 5:59PM by PIB Imphal
প্রেস এন্দ রেজিস্ত্রেসন ওফ পেরিওদিকলস (পি.আর.পি.) এক্ত, ২০২৩গী মতুং ইন্না, পেরিওদিকলশিং রেজিস্ত্রেসন তৌনবগী এপ্লিকেসন পুম্নমক প্রেস সেৱ পোর্তেলগী খুত্থাংদা দিজিতেল ওইনা প্রোসেস তৌগনি। মসিগী মতুং ইন্না, প্রেস অমসুং বুকস রেজিস্ত্রেসন (পি.আর.বি.) এক্ত, ১৮৬৭ (হৌজিক্তি লৌথোকখ্রে) গী মখাদা শেমখিবা পাউচে রেজিস্ত্রেসনগী ফিজিকেল রেকোর্দ খুদিংমক দিজিতাইজ তৌরে অমসুং প্রেস সেৱা পোর্তেলদা ফংলে। হৌজিক্কী ওইনা, অনৌবা পেরিওদিকশিং রেজিস্তর তৌবা, হৌজিক লৈরিবা পেরিওদিকশিং রেজিস্তর তৌবগী রিভিশন তৌবা, পেরিওদিকশিংগী মপু ওইবা ত্রান্সফর তৌবা, চহিগী স্তেৎমেন্ত ফাইল তৌবা, পেনাল্তী ওনলাইনদা পীবা, পেরিওদিকশিংগী সর্ক্যুলেসন ভেরিফিকেসন অসিনচিংবা সর্ভিসশিং অসি প্রেস সেবা পোর্তেলগী খুত্থাংদা প্রোসেস তৌরি। এক্ত অসি ইমপ্লিমেন্ত তৌবগী শরুক অমা ওইনা, জিলা ৭৮০গী অখন্নবা ওথোরিতীশিং প্রেস সেবা পোর্তেলদা য়াওহনখ্রে। ২০২৪গী মার্চ ১দগী হৌরগা, এপ্লিকেসন ১১,০৮১ প্রোসেস তৌখ্রে অমসুং মরী লৈনবা কাংলুপশিংগীদমক সর্তিফিকেৎশিং ইসু তৌখ্রে।
প্রেস সেৱা পোর্তেলগী খুত্থাংদা পীখিবা অমসুং শেল পীখিবা পেনাল্তীগী অকুপ্পা মরোলগী লিস্ত এনেক্সর-Iদা অমসুং রাজ্যগী মতুং ইন্না লৌথোকখ্রবা অসিগুম্বা পেরিওদিকলশিংগী মশীংগী অকুপ্পা মরোলগী লিস্ত এনেক্সর-IIদা য়াওরি। সরকারনা মাগী তোঙান তোঙানবা ইনিসিয়েতিবশিং অমসুং প্রোগ্রামশিংগী ইম্পেক্ত লেপ্তনা এসেস তৌরি। পোর্তেল অসিগী খুত্থাংদা হেন্না ফবা সর্ভিসশিং ফংহন্নবা প্রেস রেজিস্তার জেনরেল ওফ ইন্দিয়া (পি.আর.জি.আই.) না লেপ্পা লৈতনা পাউখুম অমসুং থবক লৌখৎলি।
রেজিস্তর তৌরবা ন্যুজ পেপর/পেরিওদিকশিংগী লিস্ত অসি পি.আর.জি.আই.গী ৱেবসাইৎ হায়বদি https://prgi.gov.in/দা "রেজিস্তর তৌরবা টাইটলশিং" হায়বা তেবকী মখাদা "ঐখোয়গী সর্ভিসশিং " হায়বা হেদ অসিদা ফংগনি।
মসিগী পাউদম অসি ঙসি লোক সভাদা শ্রী দামোদর অগরৱালনা দা. এল. মুরুগান, ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং অমসুং পার্লিয়ামেন্তরী এফিয়র্সকী রাজ্য মন্ত্রীদা অইবা পাউখুম অমদা পীখি।
লোক সভাগী অপুনবা ৱাহং নম্বর ৩০২৮গী পাউখুমদা পনখিবা মরী লৈনবা ৱারোল ২০২৬গী মার্চ ১১দা পাউখুম পীরগনি
২৭.০২.২০২৬ ফাওবদা প্রেস সেবা পোর্তেলগী খুত্থাংদা পীখিবা অমসুং শেল পীখিবা পেনাল্তীগী অকুপ্পা মরোল
সিরিএল নম্বর
পব্লিকেসন স্তেত/ UT
পেনাল্তীগী অপুনবা লৌখিবা শেনফম (রস)
1
কর্নাতকা
52,74,000
2
ওদিশা
9,20,000
3
তামিল নাদু
44,17,000
4
হরিয়ানা
4,72,000
5
মহারাস্ত্রা
99,60,000
6
নোংচুপ বেঙ্গল
13,87,000
7
দিল্লী
37,92,000
8
গুজরাত
37,59,000
9
উত্তর প্রদেশ
44,08,000
10
অন্ধ্র প্রদেশ
30,72,000
11
ছতিসগর
8,44,000
12
মধ্য প্রদেশ
82,84,000
13
কেরলা
17,39,000
14
তেলঙ্গনা
12,61,000
15
পঞ্জাব
8,33,000
16
জম্মু অমসুং কাশ্মীর
6,63,000
17
রাজস্থান
26,77,000
18
উত্তরাখন্দ
8,68,000
19
ঝারখন্দ
2,02,000
20
বিহার
5,09,000
21
হিমাচল প্রদেশ
1,12,000
22
ত্রিপুরা
1,42,000
23
চান্দিগর
1,50,000
24
আন্দামান অমসুং নিকোবর ইথৎশিং
18,000
25
আসাম
2,55,000
26
নাগালেন্দ
9,000
27
সিক্কিম
1,59,000
28
গোৱা
33,000
29
মিজোরাম
50,000
30
পুদুচেরী
45,000
31
মনিপুর
51,000
32
দদ্রা অমসুং নগর হাভেলি
9,000
33
মেঘালয়
9,000
34
অরুনাচল প্রদেশ
0
অপুনবা শেনফম
5,63,83,000
লোক সভাগী অপুনবা ৱাহং নম্বর ৩০২৮গী পাউখুমদা পনখ্রিবা এনেক্সর-২দা পনখ্রিবা মতুং ইন্না, ২০২৬গী মার্চ ১১দা পাউখুম পীনবা প্রেস সেৱা পোর্তেলগী মতাংদা।
কেন্সেল তৌরবা পব্লিকেসনগী মশীংগী অকুপ্পা মরোল রাজ্যগী মতুং ইন্না
এস.দি.
পব্লিকেসন ষ্টেট/ UT
কেন্সেল তৌবগী মশীং
1
আন্দামান অমসুং নিকোবর ইথৎশিং
69
2
অন্ধ্র প্রদেশ
2485
3
অরুনাচল প্রদেশ
12
4
আসাম
612
5
বিহার
1703
6
চন্দীগর
534
7
ছতিসগর
817
8
দদ্রা অমসুং নগর হাভেলি
5
9
দিল্লী
11920
10
গোৱা
131
11
গুজরাত
3539
12
হরিয়ানা
1854
13
হিমাচল প্রদেশ
289
14
জম্মু অমসুং কাশ্মীর
582
15
ঝারখন্দ
325
16
কর্নাতকা
5059
17
কেরলা
3541
18
লক্ষদ্বীপ
7
19
মধ্য প্রদেশ
4806
20
মহারাস্ত্রা
12403
21
মনিপুর
226
22
মেঘালয়
87
23
মিজোরাম
163
24
নাগালেন্দ
17
25
ওদিশা
1723
26
পুদুচেরী
125
27
পঞ্জাব
2481
28
রাজস্থান
4851
29
সিক্কিম
51
30
তামিল নাদু
6443
31
তেলঙ্গনা
1962
32
ত্রিপুরা
88
33
উত্তর প্রদেশ
11987
34
উত্তরাখন্দ
1096
35
নোংচুপ বেঙ্গল
6322
অপুনবা
88,315

Ministry of Information & Broadcasting
All Press Registration Services Now Online through Press Sewa Portal; Over 1.5 Lakh Periodical Records Digitized
Press Sewa Portal Onboards 780 Districts; Over ₹5 Crore Penalties Imposed and 88,315 Publications Cancelled
11 MAR 2026 5:59PM by PIB Delhi
As per Press and Registration of Periodicals (PRP) Act, 2023, all applications for registration of periodicals are processed digitally through Press Sewa Portal. Accordingly, all physical records of registration of newspapers (more than 1.5 lakh) which were created under the Press and Registration of Books (PRB) Act, 1867 (now repealed) have been digitized and made part of the Press Sewa Portal. Currently, services such as registration of new periodicals, revision of registration of existing periodicals, ownership transfer of periodicals, filing of Annual Statement, payment of penalty online, Circulation Verification of Periodicals etc. are being processed through Press Sewa Portal. As part of the implementation of the Act, Specified Authorities of 780 Districts have been onboarded on Press Sewa Portal. Since 1st March 2024, 11,081 applications have been processed, and certificates have been issued for relevant categories.
A detailed list of penalty imposed and paid through Press Sewa portal is attached at Annexure-I and a detailed state-wise list of number of such periodicals that have been cancelled is attached at Annexure-II. The Government continuously assesses impact of its various initiatives and programmes. Press Registrar General of India (PRGI) continuously takes feedback and action to facilitate better services through the portal.
The list of registered newspapers/periodicals is available on PRGI’s website i.e. https://prgi.gov.in/ under “Registered Titles” tab under “Our Services” Head.
The information was submitted today in the Lok Sabha in a written reply to Shri. Damodar Agrawal by Dr. L. Murugan, Minister of State for Information and Broadcasting and Parliamentary Affairs.
ANNEXURE-I As Mentioned in Reply to The Lok Sabha Unstarred Question No.3028 Regarding ‘Press Sewa Portal’ For Reply On 11.03.2026
Details of Penalty Imposed and Paid through Press Sewa Portal as on 27.02.2026
S.No.
Publication State/UT
Total Penalty Received Amount (Rs.)
1
Karnataka
52,74,000
2
Odisha
9,20,000
3
Tamil Nadu
44,17,000
4
Haryana
4,72,000
5
Maharashtra
99,60,000
6
West Bengal
13,87,000
7
Delhi
37,92,000
8
Gujarat
37,59,000
9
Uttar Pradesh
44,08,000
10
Andhra Pradesh
30,72,000
11
Chhattisgarh
8,44,000
12
Madhya Pradesh
82,84,000
13
Kerala
17,39,000
14
Telangana
12,61,000
15
Punjab
8,33,000
16
Jammu and Kashmir
6,63,000
17
Rajasthan
26,77,000
18
Uttarakhand
8,68,000
19
Jharkhand
2,02,000
20
Bihar
5,09,000
21
Himachal Pradesh
1,12,000
22
Tripura
1,42,000
23
Chandigarh
1,50,000
24
Andaman & Nicobar Islands
18,000
25
Assam
2,55,000
26
Nagaland
9,000
27
Sikkim
1,59,000
28
Goa
33,000
29
Mizoram
50,000
30
Puducherry
45,000
31
Manipur
51,000
32
Dadra & Nagar Haveli
9,000
33
Meghalaya
9,000
34
Arunachal Pradesh
0
Total Amount
5,63,83,000
ANNEXURE-II As Mentioned in Reply to The Lok Sabha Unstarred Question No.3028 Regarding ‘Press Sewa Portal’ For Reply On 11.03.2026
Details of number of Cancelled Publication-State-wise
S.No.
Publication State/UT
Cancellation Count
1
Andaman & Nicobar Islands
69
2
Andhra Pradesh
2485
3
Arunachal Pradesh
12
4
Assam
612
5
Bihar
1703
6
Chandigarh
534
7
Chhattisgarh
817
8
Dadra & Nagar Haveli
5
9
Delhi
11920
10
Goa
131
11
Gujarat
3539
12
Haryana
1854
13
Himachal Pradesh
289
14
Jammu and Kashmir
582
15
Jharkhand
325
16
Karnataka
5059
17
Kerala
3541
18
Lakshadweep
7
19
Madhya Pradesh
4806
20
Maharashtra
12403
21
Manipur
226
22
Meghalaya
87
23
Mizoram
163
24
Nagaland
17
25
Odisha
1723
26
Puducherry
125
27
Punjab
2481
28
Rajasthan
4851
29
Sikkim
51
30
Tamil Nadu
6443
31
Telangana
1962
32
Tripura
88
33
Uttar Pradesh
11987
34
Uttarakhand
1096
35
West Bengal
6322
Total
88,315