Cabinet Committee on Economic Affairs (CCEA)
Cabinet approves Revised Cost estimate for the Construction of Greenfield Connectivity to Jewar International Airport from Delhi-Faridabad-Ballabhgarh-Sohna Spur of the Delhi-Mumbai Expressway on Hybrid Annuity Mode in Uttar Pradesh and Haryana
10 MAR 2026 4:29PM by PIB Delhi
The Cabinet Committee on Economic Affairs, chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi, today has approved the Revised Total Capital Cost of Rs.3630.77 crore for the Construction of Greenfield Connectivity to Jewar International Airport from Delhi-Faridabad-Ballabhgarh-Sohna Spur of the Delhi-Mumbai Expressway on Hybrid Annuity Mode in the States of Uttar Pradesh and Haryana.
This 31.42 km long project corridor will provide direct and high-speed connectivity from South Delhi, Faridabad and Gurugram to Jewar International Airport, thereby promoting economic growth and logistics efficiency across National Capital Region (NCR).
The corridor intersects Eastern Peripheral Expressway, Yamuna Expressway, and Dedicated Freight Corridor (DFC), enabling multimodal transport convergence. The elevated corridor is not merely a structural enhancement but a strategic enabler for urban transformation, regional connectivity, and national logistics efficiency. Its construction is imperative to unlock the full potential of the Jewar Airport–Delhi–Mumbai Expressway corridor and to ensure sustainable urban development in Faridabad.
About 11 km length of this project is to be developed as elevated highway which forms a critical segment of the Greenfield connectivity between DND-Ballabhgarh Bypass and Jewar International Airport, linking it to the Delhi-Mumbai Expressway. This corridor traverses the area earmarked for high-density urban development and future infrastructure expansion under the Faridabad Master Plan, 2031. The additional cost of the proposed elevated corridor is Rs.689.24 crore and the Government of Haryana has agreed to bear Rs.450 crore for elevated corridor.
Project Alignment Map for Greenfield Connectivity to Jewar International Airport from Delhi-Faridabad-Ballabhgarh-Sohna Spur of the Delhi-Mumbai

ଆର୍ଥିକ ବ୍ୟାପାର ସଂକ୍ରାନ୍ତ କ୍ୟାବିନେଟ କମିଟି
ଜେୱାର ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ବିମାନବନ୍ଦର ପାଇଁ ଗ୍ରୀନଫିଲ୍ଡ ରୋଡ୍ ସଂଯୋଗ ପ୍ରକଳ୍ପକୁ କ୍ୟାବିନେଟ ଅନୁମୋଦନ
10 MAR 2026 4:29PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀଙ୍କ ଅଧ୍ୟକ୍ଷତାରେ ଆର୍ଥିକ ବ୍ୟାପାର ସଂକ୍ରାନ୍ତ କ୍ୟାବିନେଟ କମିଟି ଆଜି ଉତ୍ତର ପ୍ରଦେଶ ଏବଂ ହରିୟାଣା ରାଜ୍ୟରେ ହାଇବ୍ରିଡ୍ ବାର୍ଷିକୀ ମୋଡରେ ଦିଲ୍ଲୀ-ଫରିଦାବାଦ-ବଲ୍ଲଭଗଡ଼-ସୋହନା ସ୍ପରର ଦିଲ୍ଲୀ-ମୁମ୍ବାଇ ଏକ୍ସପ୍ରେସୱେରୁ ଜେୱାର ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ବିମାନବନ୍ଦରକୁ ଗ୍ରୀନଫିଲ୍ଡ ସଂଯୋଗ ନିର୍ମାଣ ପାଇଁ ସଂଶୋଧିତ ମୋଟ ପୁଞ୍ଜି ମୂଲ୍ୟ ୩୬୩୦.୭୭ କୋଟି ଟଙ୍କା ଅନୁମୋଦନ କରିଛି।
ଏହି ୩୧.୪୨ କିଲୋମିଟର ଦୀର୍ଘ ପ୍ରକଳ୍ପ କରିଡର ଦକ୍ଷିଣ ଦିଲ୍ଲୀ, ଫରିଦାବାଦ ଏବଂ ଗୁରୁଗ୍ରାମରୁ ଜେୱାର ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ବିମାନବନ୍ଦରକୁ ସିଧାସଳଖ ଏବଂ ଦ୍ରୁତ ଗତିରେ ସଂଯୋଗ ପ୍ରଦାନ କରିବ, ଯାହା ଦ୍ୱାରା ଜାତୀୟ ରାଜଧାନୀ ଅଞ୍ଚଳ (ଏନସିଆର) ରେ ଅର୍ଥନୈତିକ ଅଭିବୃଦ୍ଧି ଏବଂ ପରିବହନ ଦକ୍ଷତାକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରିବ।
ଏହି କରିଡର ଇଷ୍ଟର୍ଣ୍ଣ ପେରିଫେରାଲ୍ ଏକ୍ସପ୍ରେସୱେ, ଯମୁନା ଏକ୍ସପ୍ରେସୱେ ଏବଂ ଉତ୍ସର୍ଗୀକୃତ ମାଲ କରିଡର (ଡି.ଏଫ୍.ସି.)କୁ ଅତିକ୍ରମ କରିଥାଏ, ଯାହା ବହୁମୁଖୀ ପରିବହନ ସଂଯୋଗକୁ ସକ୍ଷମ କରିଥାଏ। ଏଲିଭେଟେଡ୍ କରିଡର କେବଳ ଏକ ଢାଞ୍ଚାଗତ ଉନ୍ନତି ନୁହେଁ ବରଂ ସହରାଞ୍ଚଳ ପରିବର୍ତ୍ତନ, ଆଞ୍ଚଳିକ ସଂଯୋଗ ଏବଂ ଜାତୀୟ ପରିବହନ ଦକ୍ଷତା ପାଇଁ ଏକ ରଣନୈତିକ ସହାୟକ। ଜେୱାର ବିମାନବନ୍ଦର-ଦିଲ୍ଲୀ-ମୁମ୍ବାଇ ଏକ୍ସପ୍ରେସୱେ କରିଡରର ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ସାମର୍ଥ୍ୟକୁ ଉନ୍ମୁକ୍ତ କରିବା ଏବଂ ଫରିଦାବାଦରେ ସ୍ଥାୟୀ ସହରୀ ବିକାଶ ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିବା ପାଇଁ ଏହାର ନିର୍ମାଣ ଅପରିହାର୍ଯ୍ୟ।
ଏହି ପ୍ରକଳ୍ପର ପ୍ରାୟ ୧୧ କିଲୋମିଟର ଲମ୍ବକୁ ଉନ୍ନତ ରାଜପଥ ଭାବେ ବିକଶିତ କରାଯିବ, ଯାହା ଡି.ଏନ୍.ଡି.-ବଲ୍ଲଭଗଡ଼ ବାଇପାସ୍ ଏବଂ ଜେୱାର ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ବିମାନ ବନ୍ଦର ମଧ୍ୟରେ ଗ୍ରୀନଫିଲ୍ଡ ସଂଯୋଗର ଏକ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଅଂଶ, ଯାହା ଏହାକୁ ଦିଲ୍ଲୀ-ମୁମ୍ବାଇ ଏକ୍ସପ୍ରେସୱେ ସହିତ ଯୋଡ଼ିଥାଏ। ଏହି କରିଡର ଫରିଦାବାଦ ମାଷ୍ଟର ପ୍ଲାନ, ୨୦୩୧ ଅଧୀନରେ ଉଚ୍ଚ ଘନତ୍ୱ ସହରାଞ୍ଚଳ ବିକାଶ ଏବଂ ଭବିଷ୍ୟତର ଭିତ୍ତିଭୂମି ସମ୍ପ୍ରସାରଣ ପାଇଁ ନିର୍ଦ୍ଧାରିତ ଅଞ୍ଚଳକୁ ଅତିକ୍ରମ କରିବ। ପ୍ରସ୍ତାବିତ ଏଲିଭେଟେଡ୍ କରିଡରର ଅତିରିକ୍ତ ମୂଲ୍ୟ ୬୮୯.୨୪ କୋଟି ଟଙ୍କା ଏବଂ ଏଲିଭେଟେଡ୍ କରିଡର ପାଇଁ ହରିୟାଣା ସରକାର ୪୫୦ କୋଟି ଟଙ୍କା ବହନ କରିବାକୁ ରାଜି ହୋଇଛନ୍ତି।
ଦିଲ୍ଲୀ-ଫରିଦାବାଦ-ବଲ୍ଲଭଗଡ଼-ଦିଲ୍ଲୀ-ମୁମ୍ବାଇର ସୋହ୍ନା ସ୍ପରରୁ ଜେୱାର ଆନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ବିମାନବନ୍ଦରକୁ ଗ୍ରୀନଫିଲ୍ଡ ସଂଯୋଗ ପାଇଁ ପ୍ରକଳ୍ପ ସଂରେଖନ ମାନଚିତ୍ର ।