Cabinet Committee on Economic Affairs (CCEA)
Cabinet approves Revised Cost estimate for the Construction of Greenfield Connectivity to Jewar International Airport from Delhi-Faridabad-Ballabhgarh-Sohna Spur of the Delhi-Mumbai Expressway on Hybrid Annuity Mode in Uttar Pradesh and Haryana
10 MAR 2026 4:29PM by PIB Delhi
The Cabinet Committee on Economic Affairs, chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi, today has approved the Revised Total Capital Cost of Rs.3630.77 crore for the Construction of Greenfield Connectivity to Jewar International Airport from Delhi-Faridabad-Ballabhgarh-Sohna Spur of the Delhi-Mumbai Expressway on Hybrid Annuity Mode in the States of Uttar Pradesh and Haryana.
This 31.42 km long project corridor will provide direct and high-speed connectivity from South Delhi, Faridabad and Gurugram to Jewar International Airport, thereby promoting economic growth and logistics efficiency across National Capital Region (NCR).
The corridor intersects Eastern Peripheral Expressway, Yamuna Expressway, and Dedicated Freight Corridor (DFC), enabling multimodal transport convergence. The elevated corridor is not merely a structural enhancement but a strategic enabler for urban transformation, regional connectivity, and national logistics efficiency. Its construction is imperative to unlock the full potential of the Jewar Airport–Delhi–Mumbai Expressway corridor and to ensure sustainable urban development in Faridabad.
About 11 km length of this project is to be developed as elevated highway which forms a critical segment of the Greenfield connectivity between DND-Ballabhgarh Bypass and Jewar International Airport, linking it to the Delhi-Mumbai Expressway. This corridor traverses the area earmarked for high-density urban development and future infrastructure expansion under the Faridabad Master Plan, 2031. The additional cost of the proposed elevated corridor is Rs.689.24 crore and the Government of Haryana has agreed to bear Rs.450 crore for elevated corridor.
Project Alignment Map for Greenfield Connectivity to Jewar International Airport from Delhi-Faridabad-Ballabhgarh-Sohna Spur of the Delhi-Mumbai

শেনমিৎলোন্দা মন্ত্রীমন্দলগী মীফম (সি.সি.ই.এ.)
উত্তর প্রদেশ অমসুং হরিয়ানাদা হায়ব্রীদ এনুইতি মোদতা দীল্লি-মুম্বই এক্সপ্রেসৱেগী দীল্লি-ফরিদবাদ-বল্লভগর-সোহনা স্পরদগী জেৱার ইন্তর্নেস্নেল এয়রপোর্ত্তা গ্রীনফিল্দা কনেক্তিবিতি কন্সত্রক্সনগী রিভাইজ তৌরবা চংগনি হায়না পানবা মমল অদু মন্ত্রীমন্দলনা অয়াবা পিখ্রে
10 MAR 2026 4:29PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা চেয়রমেন ওইবা কেবিনেৎ কমিতি ওন ইকোনোমিক এফেয়রসনা উত্তর প্রদেশ অমসুং হরিয়ানা রাজ্যশিংদা দীল্লি-মুম্বাই এক্সপ্রেসৱে ওন হায়ব্রীদ এনুইতি মোদকি দীল্লি-ফরিদবাদ-বল্লভগর-সোহনা স্পরদগী জেৱার ইন্তর্নেস্নেল এয়রপোর্ত গ্রীনফিল্দ কনেক্তিবিতি শেমগৎনবা লুপা করোর ৩৬৩০.৭৭ কী রিভাইজ তৌরবা অপুনবা কেপিতেল কোস্ত অদু অয়াবা পিখ্রে।
কিলোমিতর ৩১.৪২ শাংবা প্রোজেক্ত কোরিদোর অসিনা খা থংবা দীল্লি, ফরিদবাদ অমসুং গুরুগ্রামদগী জেৱার ইন্তর্নেস্নেল এয়রপোর্ত ফাওবা হকথেংননা অমসুং খোঙজেল য়াংনা কনেক্তিবিতি ফংহল্লগনি, মসিনা নেস্নেল কেপিতেল রিজন (এন.সি.আর.) পুম্বদা ইকোনোমিক গ্রোথ অমসুং লোজিস্তিক্সকী মঙম হেনগৎহল্লগনি।
কোরিদোর অসিনা ইস্তর্ন পেরিফেরেল এক্সপ্রেসৱে, যমুনা এক্সপ্রেসৱে, অমসুং দেদিকেতেদ ফ্রেত কোরিদোর (দী.এফ.সি.)গা শম্নদুনা মল্তিমোদল ত্রান্সপোর্ত কনভরজেন্স তৌবা ঙমহল্লি। ৱাংখৎলকলিবা কোরিদোর অসি স্ত্রকচরেল হেনগৎহনবা খক্তা নত্তনা অর্বান ত্রান্সফোর্মেসন, রিজনেল কনেক্তিবিতি, অমসুং নেস্নেল লোজিস্তিক্স ইফিসিএন্সিগী স্তরেতেজিক অসিবু ঙমহল্লিবা অমনি। মসিগী শাবগী থবক অসি জেৱার এয়রপোর্ত–দীল্লি–মুম্বই এক্সপ্রেসৱে কোরিদোরগী মপুঙ ফাবা পোতেন্সিয়েল অদু অনলোক তৌনবা অমসুং ফরিদবাদতা তুং কোয়না চৎকদবা সহরগী চাওখৎ-থৌরাং শোয়দনা লৈহন্নবা য়াম্না মরু ওই।
প্রোজেক্ত অসিগী চাওরাক্না কিলোমিতর ১১ শাংবা অসি দীল্লি-মুম্বাই এক্সপ্রেসৱেগা শম্নহন্দুনা দি.এন.দি.-বল্লভগর বাইপাস অমসুং জেৱার ইন্তর্নেস্নেল এয়রপোর্তকি মরক্তা গ্রীনফিল্দ কনেক্তিবিতিগী মরুওইবা সেগমেন্ত অমা ওইরিবা এলিভেতেদ হায়ৱে ওইনা শেমগৎপনি। মসিগী কোরিদোর অসিনা ফরিদবাদা মাস্তর প্লান, ২০৩১গী মখাদা হায়-দেন্সিতি অরবান দীবেলপমেন্ত অমসুং তুংদা ইনফ্রাস্ত্রকচর এক্সপান্সন তৌনবা থমখিবা মফম অদু লান্থোক্লি, প্রপোজ তৌরিবা এলিভেতেদ কোরিদোর অসিগী অহেনবা মমল অসি লুপা কোতি ৬৮৯.২৪নি অমসুং হরিয়ানা সরকারনা এলিভেতেদ কোরিদোরগীদমক লুপা কোতি ৪৫০ লৌনবা য়ানখ্রে।
দীল্লি-মুম্বইগী দীল্লি-ফরিদবাদ-বল্লভগর-সোহনা স্পরদগী জেৱার ইন্তর্নেস্নেল এয়রপোর্ত ফাওবা গ্রীনফিল্দা কনেক্তিবিতিগীদমক প্রোজেক্ত এলাইন্মেন্ত মেপ