Prime Minister's Office
Prime Minister shares an article on ASMITA initiative promoting women in sports
08 MAR 2026 4:37PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, has shared an article written by Union Minister of State for Youth Affairs and Sports, Smt. Raksha Khadse.
The article writes about the successful ASMITA initiative, a vertical of the Khelo India Mission conceived to promote sports among women nationwide. It highlights the Sports Ministry’s push for gender neutrality and notes that ASMITA plays an important role in the vision of a Viksit Bharat by 2047.
The Prime Minister’s Office wrote on X;
“In this article, Union MoS @khadseraksha writes about the successful ASMITA initiative, a vertical of the Khelo India Mission conceived to promote sports among women nationwide.
She highlights the Sports Ministry’s push for gender neutrality and notes that ASMITA plays an important role in the vision of a Viksit Bharat by 2047.
#NayeBharatKiNariShakti”

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে মহিলাৰ মাজত ক্ৰীড়াক প্ৰসাৰিত কৰা অস্মিতা পদক্ষেপ বিষয়ক এটা প্ৰবন্ধ শ্বেয়াৰ কৰিছে
08 MAR 2026 4:37PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে কেন্দ্ৰীয় যুৱ পৰিক্ৰমা আৰু ক্ৰীড়া দপ্তৰৰ ৰাজ্যিক মন্ত্ৰী শ্ৰীমতী ৰক্ষা খাদছেয়ে লিখা এটা প্ৰবন্ধ শ্বেয়াৰ কৰিছে।
প্ৰবন্ধটোত ৰাষ্ট্ৰজুৰি মহিলাসকলৰ মাজত ক্ৰীড়াৰ প্ৰসাৰৰ বাবে পৰিকল্পিত খেল’ ইণ্ডিয়া মিছনৰ এটা অংশ সফল অস্মিতা (ASMITA) পদক্ষেপৰ বিষয়ে লিখা হৈছে। ইয়াত ক্ৰীড়া মন্ত্ৰালয়ে লিংগ নিৰপেক্ষতাৰ বাবে গ্ৰহণ কৰা প্ৰচেষ্টাত আলোকপাত কৰা হৈছে আৰু ২০৪৭-ৰ ভিতৰত এখনি বিকশিত ভাৰতৰ দৃষ্টিভংগীত অস্মিতাই এটি গুৰুত্বপূৰ্ণ ভূমিকা পালন কৰিব বুলি লক্ষ্য কৰা হৈছে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্য্যালয়ে এক্স-ত এইদৰে লিখিছে;
“প্ৰবন্ধটোত কেন্দ্ৰীয় ৰাজ্যিক মন্ত্ৰী @khadseraksha-এ ৰাষ্ট্ৰজুৰি মহিলাসকলৰ মাজত ক্ৰীড়াৰ প্ৰসাৰৰ বাবে পৰিকল্পিত খেল’ ইণ্ডিয়া মিছনৰ এটা অংশ সফল অস্মিতা (ASMITA) পদক্ষেপৰ বিষয়ে লিখিছে।
ইয়াত ক্ৰীড়া মন্ত্ৰালয়ে লিংগ নিৰপেক্ষতাৰ বাবে গ্ৰহণ কৰা প্ৰচেষ্টাত আলোকপাত কৰা হৈছে আৰু ২০৪৭-ৰ ভিতৰত এখনি বিকশিত ভাৰতৰ দৃষ্টিভংগীত অস্মিতাই এটি গুৰুত্বপূৰ্ণ ভূমিকা পালন কৰিব বুলি লক্ষ্য কৰা হৈছে।
#NayeBharatKiNariShakti”