প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
জন ঔষধি দিৱস, ২০২৬ উপলক্ষে প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ শুভেচ্ছা জ্ঞাপন
প্ৰধানমন্ত্ৰী ভাৰতীয় জনঔষধি পৰিযোজনাৰ ৰূপান্তৰশীল প্ৰভাৱত আলোকপাত প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ
07 MAR 2026 10:15AM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে জন ঔষধি দিৱস, ২০২৬ উপলক্ষে প্ৰধানমন্ত্ৰী ভাৰতীয় জনঔষধি পৰিযোজনাৰ ইতিবাচক ফলাফল লাভ কৰা সকলোকে শুভেচ্ছা জ্ঞাপন কৰে। শ্ৰী মোদীয়ে কয় যে এই পদক্ষেপে প্ৰতিজন নাগৰিকে সুলভ মূল্যত গুণগত ঔষধৰ সুবিধা লাভ কৰাটো নিশ্চিতকৰণৰ প্ৰতি আমাৰ দায়বদ্ধতাকে প্ৰতিফলিত কৰিছে। জন ঔষধি কেন্দ্ৰ সমূহৰ জৰিয়তে অগণন পৰিয়ালে স্বাস্থ্যসেৱা ব্যয় ৰাহি কৰি উপযুক্ত চিকিৎসা লাভ কৰিছে বুলিও শ্ৰী মোদীয়ে লগতে কয়।
প্ৰধানমন্ত্ৰী ভাৰতীয় জনঔষধি পৰিযোজনাৰ ৰূপান্তৰশীল প্ৰভাৱ সম্পৰ্কেও আলোকপাত কৰে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে এক্স-ত এইদৰে লিখিছে;
“মই #JanAushadhiDiwas2026 উপলক্ষে প্ৰধানমন্ত্ৰী ভাৰতীয় জনঔষধি পৰিযোজনাৰ ইতিবাচক ফলাফল লাভ কৰা সকলোকে শুভেচ্ছা জনাইছো। এই পদক্ষেপে প্ৰতিজন নাগৰিকে সুলভ মূল্যত গুণগত ঔষধৰ সুবিধা লাভ কৰাটো নিশ্চিতকৰণৰ প্ৰতি আমাৰ দায়বদ্ধতাকে প্ৰতিফলিত কৰিছে। জন ঔষধি কেন্দ্ৰ সমূহৰ জৰিয়তে অগণন পৰিয়ালে স্বাস্থ্যসেৱা ব্যয় ৰাহি কৰি উপযুক্ত চিকিৎসা লাভ কৰিছে।”
“প্ৰধানমন্ত্ৰী ভাৰতীয় জনঔষধি পৰিযোজনাৰ ৰূপান্তৰশীল প্ৰভাৱৰ আভাস দাঙি ধৰিছো।
#JanAushadhiDiwas2026”

Prime Minister's Office
Prime Minister extends greetings on Jan Aushadhi Diwas 2026
PM highlights transformative impact of Pradhan Mantri Bhartiya Janaushadhi Pariyojana
07 MAR 2026 10:15AM by PIB Delhi
On the occasion of Jan Aushadhi Diwas 2026, the Prime Minister, Shri Narendra Modi extended his greetings to all those who have been positively impacted by the Pradhan Mantri Bhartiya Janaushadhi Pariyojana. Shri Modi said that this initiative reflects our commitment to ensuring that every citizen has access to quality medicines at affordable prices. Through Jan Aushadhi Kendras, countless families are saving on healthcare expenses and receiving proper treatment, Shri Modi added.
The Prime Minister also shared a glimpse of the transformative impact of the Pradhan Mantri Bhartiya Janaushadhi Pariyojana.
The Prime Minister wrote on X;
“On #JanAushadhiDiwas2026, my best wishes to all those who have been positively impacted by the Pradhan Mantri Bhartiya Janaushadhi Pariyojana. This initiative reflects our commitment to ensuring that every citizen has access to quality medicines at affordable prices. Through Jan Aushadhi Kendras, countless families are saving on healthcare expenses and receiving proper treatment.”
“A glimpse of the transformative impact of Pradhan Mantri Bhartiya Janaushadhi Pariyojana.
#JanAushadhiDiwas2026”