মন্ত্রীমন্দল
প্রেস রিলিজ
01 MAR 2026 11:30PM by PIB Imphal
কেবিনেৎ কম্মিতী ওন সেক্যুরিতী (সি.সি.এস.) না নোংচুপ এসিয়াদা ওইরক্লিবা ফীভম অসি য়েংশিন্নবা ঙসি নুমিদাং প্রধান মন্ত্রীনা ময়াই তাংবল লৌদুনা মীফম পাংথোকখ্রে।
ফেব্রুৱারী ২৮দা ইরানদা চৎথখিবা এয়র স্ত্রাইক অমসুং গল্ফ লৈবাক কয়াদা চৎথখিবা এতেকশিং য়াওনা মখা তানা ফীভম লুশিনবা হেনগৎলকপগী মতাংদা কম্মিতী অদুদা পাউদমখি। লমদম অসিদা লৈরিবা মশিং য়াম্লবা ইন্দিয়ন এক্সপাত্রিএৎ কম্ম্যুনিতীগী শাফবা অমসুং ঙাকশেলগী মতাংদা চাউনা নুংনাংবা ফোংদোকখি।
সি.সি.এস.না লমদম অসিদা চৎথোক-চৎশিন তৌরিবা ভারতকী ত্রেভেলরশিং অমসুং লেপখিবা একজামিনেসনশিং থাগদৌরিবা মহৈরোইশিংনা থেংনরিবা খুদোংচাদবশিং অদুগা লোয়ননা লমদম অসিগী সেক্যুরিতী অমসুং ইকোনোমিক অমসুং কম্মর্সিএল এক্তিবিতীশিংদা হেন্না চাউনা শাফু পীরিবশিং অদুসু অমুক হন্না য়েংশিনখি।
সি.সি.এস.না মরী লৈনবা দিপার্তমেন্ত পুম্নমকপু থৌওংশিং অসিনা শোকহল্লবা ভারতকী নাগরিকশিংদা মতেং পাংনবা মথৌ তাবা অমসুং ওইথোকপা য়াবা থৌরাংশিং লৌখৎনবা খঙহনখি। মসিনা লানগী থবকশিং অথুবা মতমদা লেপহন্নবা অমসুং দাইলোগ অমসুং দিপ্লোমেসীদা অমুক হন্না চংশিনবগী মরুওইবা অদু ফোংদোকখি।

Cabinet
Press Release
01 MAR 2026 11:30PM by PIB Delhi
The Cabinet Committee on Security (CCS) met this evening under the chairmanship of the Prime Minister to review the evolving situation in West Asia.
The Committee was briefed on the air strikes in Iran on 28 February and the subsequent escalation, including attacks in several Gulf countries. It expressed serious concern over the safety and security of the large Indian expatriate community in the region.
The CCS also reviewed the difficulties faced by Indian travellers transiting the region and students appearing for scheduled examinations, as well as the broader implications for regional security and economic and commercial activities.
The CCS directed all concerned departments to take necessary and feasible measures to assist Indian nationals affected by the developments. It underscored the importance of an early cessation of hostilities and a return to dialogue and diplomacy.