Cabinet Committee on Economic Affairs (CCEA)
Cabinet approves enhanced delegation to POWERGRID from the extant guidelines on delegation of powers to Maharatna CPSEs for increasing equity investment threshold from Rs.5000 crore per subsidiary to Rs.7500 crore per subsidiary
24 FEB 2026 3:35PM by PIB Delhi
The Cabinet Committee on Economic Affairs, chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi, today has approved enhanced delegation to POWERGRID under the extant guidelines dated 4th February, 2010 of the Department of Public Enterprises (DPE) on delegation of powers applicable to Maharatna CPSEs. The approval enhances the permissible equity investment limit of POWERGRID from the current threshold of Rs.5,000 crore per subsidiary to Rs.7,500 crore per subsidiary, while retaining the existing cap of 15% of the company's net worth.
The approval will enable POWERGRID, the largest and most experienced transmission service provider in the country, to expand its investment in its core business and support the evacuation of renewable energy capacity, helping achieve the target of 500 GW from non-fossil-based sources.
POWERGRID can now participate in the bids for capital-intensive transmission projects, such as Ultra High Voltage Alternating Current (UHVAC) and High Voltage Direct Current (HVDC) transmission networks. Additionally, it will broaden competition in the Tariff Based Competitive Bidding (TBCB) for selection of bidders for critical transmission projects. This ensures better price discovery, and ultimately lead to the availability of affordable and clean energy for consumers.

শেনমিৎলোন্দা মন্ত্রীমন্দলগী মীফম (সি.সি.ই.এ.)
ইকুইতিদা শেন থাদবগী পনখৈ সবসিদিয়ারি অমদা লুপা করোর ৫০০০ দগী সবসিদিয়ারি অমদা লুপা করোর ৭৫০০ দা হেনগৎনবা হৌজিক চৎনরিবা চৎন-কাংলোনশিংদা মহারাষ্ট্রা সি.পি.এস.ইশিংদা শক্তি পীনবা পৱারগ্রিদতা শক্তি হেনগৎহনবদা মন্ত্রীমন্দলনা অয়াবা পীরে
24 FEB 2026 3:35PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা কেবিনেত কম্মিতি ওন ইকোনোমিক এফেয়ার্সনা, কাংলোনশিংদা মহারাষ্ট্রা সি.পি.এস.ইশিংদা শক্তি পীনবা দিপার্তমেন্ত ওফ পব্লিক ইন্তরপ্রাইজেস(দি পি ই) গী ফেব্রুৱারি ৪, ২০১০ গী হৌজিক চৎনরিবা চৎন-কাংলোনশিংগী মখাদা পৱারগ্রিদতা শক্তি হেনগৎহনবদা অয়াবা পীরে। মসিনা হৌজিক পৱারগ্রিদকী ইকুইদা শেন থাদবগী পনখৈ সবসিদিয়ারি অমদা লুপা করোর ৫০০০ দগী সবসিদিয়ারি অমদা লুপা করোর ৭৫০০ দা হেনগৎলগনি, লোয়ননা কম্পেনিগী হৌজিক লৈরিবা অপুনবা শেনফমগী চাদা ১৫ লেংদনা লৈগনি।
অয়াবা পীবা অসিনা, লৈবাক অসিদা খ্বাইদগী হৈথোই-শিংথোইবা অমসুং চাউবা মৈ পীবগী থবক তৌরিবা পৱারগ্রিদনা মসিগী মরুওইবা থবকশিংদা শেন থাদবা হেনগৎহনগনি অমসুং রিন্যুএবল ইনর্জি কয়া য়াম্না পুথোকপা ঙম্বগে হায়বা খঙনবা হোৎনবদা মতেং পাংগনি, নন-ফোসিলদগী গিগাৱাত ৫০০ গী মৈ পুথোক্নবা পান্দম ফংনবা হোৎনবদা মতেং পাংগনি।
উলত্রা হয় ভোলতেচ অলতরনেতিং করেন্ত (য়ু ঐচ ভি এ সি) অমসুং হয় ভোলতেচ দাইরেক করেন্ত (ঐচ ভি দি সি) গুম্বা শেন য়াম্না চঙবা ত্রান্সমিসন প্রোজেক্কীদমক পৱারগ্রিদ হৌজিক বিদ শরুক য়াবা ঙম্লগনি। মসিগী মথক্ত, মসিনা মরুওইবা ত্রান্সমিসন প্রোজেকশিংগী বিদ্দরশিং খন্নবগীদমক তারিফ বেজ কম্পিতিতিপ বিদ্দিং (তি বি সি বি) দা চাংদম্নবা হেনগৎহনগনি। মসিনা মমল লেপ্পা অমসুং মীয়ামদা অহোংবা অমসুং মৈখু চেন্দবা মৈ ফংহনবা ঙমগনি।