Cabinet Committee on Economic Affairs (CCEA)
Cabinet approves major expansion of Civil Enclave at Srinagar International Airport
A new era for aviation in Jammu & Kashmir
24 FEB 2026 3:29PM by PIB Delhi
The Cabinet Committee on Economic Affairs, chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi, today has approved the development of the Civil Enclave at Srinagar International Airport proposed at an estimated cost of Rs.1,677 crore. It will mark a major milestone in strengthening aviation infrastructure and connectivity in the Kashmir Valley. The project scope also includes the construction of barracks for security personnel. Operated by the Airports Authority of India within the Budgam Airbase of the Indian Air Force (IAF), the airport designated as an international airport in 2005, is located approximately 12 km from Srinagar city.
The new Civil Enclave project, spread over 73.18 acres, will feature a state-of-the-art terminal building spanning 71,500 square meters (including 20,659 square meters of existing structure), designed to serve 2,900 passengers during peak hours and an annual capacity of 10 million passengers per annum (MPPA). The expanded apron will accommodate 15 aircraft parking bays including 1 widebody (Code E) (9 existing and 6 proposed), while the 3,658m x 45m runway continues to be operated by the IAF. The project will also include the construction of multi-level car parking facility for 1,000 cars.
Architecturally, the new terminal will reflect a harmonious blend of modern design and the rich cultural heritage of Kashmir, incorporating traditional elements such as intricate woodwork and locally inspired craftsmanship while maintaining operational efficiency through streamlined passenger processing areas, spacious lounges, and advanced security and check-in facilities.
Sustainability remains a cornerstone of the development, with features such as advanced water harvesting systems, maximized natural lighting to reduce energy consumption, and the use of locally sourced eco-friendly materials to minimize the carbon footprint. This project is targeted to achieve a prestigious 5-star GRIHA rating.
Beyond infrastructure enhancement, the project is expected to significantly boost tourism and economic growth by improving connectivity to iconic attractions including Dal Lake, Shankaracharya Temple, and the Mughal Gardens, thereby generating employment opportunities, stimulating investment, and reinforcing Srinagar’s position as a premier tourist and economic destination. The development of the Civil Enclave thus represents a transformative step toward delivering world-class infrastructure, offering better facilities for passengers and enhanced connectivity, while showcasing the cultural and natural splendour of Kashmir to the world.

শেনমিৎলোন্দা মন্ত্রীমন্দলগী মীফম (সি.সি.ই.এ.)
শ্রীনগর ইন্তরনেসনেল এয়রপোর্ততা সিবিল ইনক্লেপ পাকথোক-চাউথোকপদা মন্ত্রীমন্দলনা অয়াবা পীরে
জম্মু অমসুং কাস্মিরদা এভিএসনগী অনৌবা যুগ অমা
24 FEB 2026 3:29PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা কেবিনেত কম্মিতি ওন ইকোনোমিক এফেয়ার্সনা চাউরাক্না লুপা করোর ১,৬৬৭ রোম চঙনা শ্রীনগর ইন্তরনেসনেল এয়রপোর্ততা সিবিল ইনক্লেপ পাকথোক-চাউথোকপদা অয়াবা পীরে। মসি কাস্মির তম্পাক্ত এভিএসন ইনফ্রাষ্ট্রকচর মপাঙ্গল কনখৎনবা অমসুং চৎথোক-চৎশিন ফগৎহন্নবা অচৌবা খুমাঙচাউশিনবা অমনি। প্রোজেক অসিগী থবকশিংগী মনুংদা সেকুরিতি পর্সোনেলশিংগী বেরেকশিং শাবা য়াওরি। ইন্দিয়ান এয়রফোর্সকী বুদগাম এয়রবেজ মনুংদা লৈরিবা এয়রপোর্তস ওথোরিতি ওফ ইন্দিয়ানা থবক তৌরিবা ২০০৫ দা ইন্তরনেসনেল এয়রপোর্ত ওইখিবা এয়রপোর্ত অসি শ্রীনগর সহরদগী কিমি ১২ রোম থাপ্না লৈরি।
লম একর ৭৩.১৮ হেনবদা লৈরিবা অনৌবা সিবিল ইনক্লেপ অসিদা ইসক্বার মিতর ৭১,৫০০ পাক-চাউবা (হৌজিক লৈরিবা বিল্দিংগী ইসক্বার মিতর ২০,৬৫৯ য়াওনা) অনৌবা তর্মিনেল বিল্দিং লৈগনি, খ্বাইদগী চিনবা মতমদা পেসেঞ্জর ২,৯০০ হেন্না চৎথোক-চৎশিন তৌবা য়াগনি অমসুং চহি অমদা ১০ মিল্লিয়ন পেসেঞ্জর পর এনমগী কেপাসিতি লৈরি। এপ্রোন পাকথোক-চাউথোকপা মতমদা ৱাইদবোদি ১ (কোদ ই) (হৌজিক লৈরিবা ৯ অমসুং শেমগৎকদৌরিবা ৬) য়াওনা পার্কিং বেশিংদা এয়রক্রাফ ১৫ খাম্বা য়াগনি, মিতর ৩,৬৫৮ x মিতর ৪৫ গী রনৱে অসি মখা তানা ইন্দিয়ান এয়রফোর্সনা শীজিন্নগনি। প্রোজেক অসিদা কার ১০০০ গী মথোল কয়াগী কার পার্কিং য়াওগনি।
য়ুমশারোলগী মাইকৈদা, অনৌবা তর্মিনেল অসিদা অনৌবা মতমগী দিজাইন অমসুং কাস্মিরগী ইনাকখুল্লবা নাৎ অমসুং চৎনবীশিং পুনশিনবগী মমি তাগনি, মসিদা ফজরবা উদা হকপা অমসুং মফম অদুগী খুৎ-শা হৈবগী মমাংঙৈগী মচাকশিং য়াওগনি অমসুং পেসেঞ্জরশিংগী মফমশিং, অহাংবা ঙাইফমশিং অমসুং অৱাংবা থাক্কী সেকুরিতি অমসুং চেক-ইনগী খুদোংচাবশিং লৈগনি।
অফবা মখলগী ঈশিং লৌশিন্নবা থবকশিং, ইনর্জি শীজিন্নবা হন্থহন্নবা য়ারিবমখৈ মহৌশাগী মঙাল শীজিন্নবা অমসুং কার্বোন থাদোকপা হন্থহন্নবা অকোয়বদা ফংবা মহৌশাদা অকায়বা পীদবা মচাকশিং শীজিন্নবগুম্বা থবকশিং য়াওদুনা, তুংকোইনা চৎনবা য়াহনবা হায়বসি চাউখৎ-থৌরাংগী মরুওইবা য়ুম্বী অমনি। প্রোজেক অসি লেমজনিঙাই ওইরবা ৫-ষ্টার গ্রিহা রেতিং ফংনবা পান্দম থম্লি।
ইনফ্রাষ্ট্রকচর ফগৎহনবগী মথক্ত, দাল পাৎ, সঙ্করচার্য়া লাইশঙ অমসুং মুগাল লৈকোলশিং য়াওনা মমিং চৎলবা মফমশিং ফাওবা চৎনবগী খুদোংচাবা হেনগৎহন্দুনা প্রোজেক অদুনা শিংথাবা য়ানা তুরিজম অমসুং শেন-থুম চাউখৎহনগনি, মসিনা থবক ফংনবগী খুদোংচাবশিং পীগনি, শেন থাদবা হেনগৎহনগনি অমসুং মরুওইবা লমকোয়ফম অমসুং শেন-থুমগী মফম অমা ওইনা শ্রীনগরগী ফিবম অমুক্কা হেন্না ফগৎহনগনি। সিবিল ইনক্লেপ শেমগৎপা অসি মালেম থাক্কী ইনফ্রাষ্ট্রকচর লৈহন্নবা মাইকৈদা থাংজিনবা অওনবা খোঙথাং অমনি, মসিনা পেসেঞ্জরশিংদা খুদোংচাবশিং হেন্না পীগনি অমসুং চৎথোক-চৎশিন হেনগৎহনগনি, লোয়ননা মালেমদা কাস্মিরগী নাৎ অমসুং মহৌশাগী ফজবা উৎকনি।