প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
২২ ফেব্ৰুৱাৰীত মীৰাট ভ্ৰমণ কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে
প্ৰায় ১২,৯৩০ কোটি টকাৰ প্ৰকল্প উদ্বোধন আৰু উৎসৰ্গা কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
ভাৰতৰ প্ৰথম নমো ভাৰত আৰ আৰ টি এছ উদ্বোধন কৰি দিল্লী–মীৰাট নমো ভাৰত কৰিডৰ দেশৰ বাবে উৎসৰ্গা কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
ভাৰতৰ দ্ৰুততম মেট্ৰ’ - মীৰাট মেট্ৰ’ উদ্বোধন কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
প্ৰথমবাৰৰ বাবে নমো ভাৰত আৰ আৰ টি এছ তথা মীৰাট মেট্ৰ’ই একে আন্তঃগাঁথনিৰেই কাম কৰিবলৈ
এই প্ৰকল্পসমূহে ভাৰতত সংহত নগৰীয়া আৰু আঞ্চলিক সংযোগৰ ক্ষেত্ৰত এক নতুন মাপকাঠী নিৰ্ধাৰণ কৰিব
20 FEB 2026 6:52PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ২০২৬ চনৰ ২২ ফেব্ৰুৱাৰীত উত্তৰ প্ৰদেশৰ মীৰাট ভ্ৰমণ কৰিব।নিশা প্ৰায় ১২:৩০ বজাত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে শতাব্দী নগৰ নমো ভাৰত ষ্টেচনত মীৰাট মেট্ৰ' আৰু নমো ভাৰত ৰে'লৰ ফ্লেগ অফ কৰিব। তাৰ পৰা তেওঁ মীৰাট চাউথ ষ্টেচনলৈকে মেট্ৰ’ত যাত্ৰা কৰিব । দুপৰীয়া প্ৰায় ১ বজাত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে মীৰাটত প্ৰায় ১২,৯৩০ কোটি টকাৰ বিভিন্ন উন্নয়নমূলক প্ৰকল্প উদ্বোধন কৰি দেশৰ বাবে উৎসৰ্গা কৰিব। তেওঁ এই উপলক্ষ্যে আয়োজিত এখন সভাতো ভাষণ আগবঢ়াব।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ৮২ কিলোমিটাৰ দৈৰ্ঘ্যৰ দিল্লী–মীৰাট নমো ভাৰত কৰিডৰ দেশৰ বাবে উৎসৰ্গা কৰিব। তেওঁ ভাৰতৰ প্ৰথম নমো ভাৰত আঞ্চলিক ৰেপিড ট্ৰেনজিট চিষ্টেম (আৰ আৰ টি এছ)ৰ বাকী অংশসমূহো উদ্বোধন কৰিব। ইয়াৰ ভিতৰত দিল্লীৰ ছৰাই কালে খান আৰু নিউ অশোক নগৰৰ মাজৰ ৫ কিলোমিটাৰ অংশ আৰু উত্তৰ প্ৰদেশৰ মীৰাট দক্ষিণ আৰু মোদীপুৰমৰ মাজৰ ২১ কিলোমিটাৰ অংশও আছে। প্ৰতি ঘণ্টাত ১৮০ কিলোমিটাৰৰ গতিবেগেৰে নমো ভাৰত ভাৰতৰ প্ৰথম আঞ্চলিক দ্ৰুত ট্ৰেনজিট ব্যৱস্থা হৈ পৰিব । ইয়াৰ জৰিয়তে চাহিবাবাদ, গাজিয়াবাদ, মোদীনগৰ, মীৰাটৰ দৰে প্ৰধান নগৰীয়া কেন্দ্ৰসমূহক দিল্লীৰ সৈতে সংযোগ কৰিব পৰা যাব। কৰিডৰৰ আৰম্ভনিস্থল ষ্টেচন ছৰাই কালে খান এই উদ্বোধনী অনুষ্ঠানৰ লগে লগে কমিচন হ’বলগীয়া চাৰিটা নমো ভাৰত ষ্টেচনৰ ভিতৰত অন্যতম হৈ পৰিব। ই কৌশলগতভাৱে এটা প্ৰধান বহুমুখী হাব হিচাপে পৰিগণিত হোৱাৰ লগতে হজৰত নিজামুদ্দিন ৰে'লৱে ষ্টেচন, দিল্লী মেট্ৰ’ৰ পিংক লাইন, বীৰ হকীকত ৰাই আই এছ বি টি আৰু ৰিং ৰোডক সংযোগ কৰিব । মীৰাটত আন তিনিটা নমো ভাৰত ষ্টেচন, শতাব্দী নগৰ, বেগমপুল আৰু মোদীপুৰমৰ কাম আৰম্ভ কৰা হৈছে । প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে দেশৰ ভিতৰতে প্ৰথম পদক্ষেপ হিচাপে নমো ভাৰতৰ সৈতে জড়িত আন্তঃগাঁথনিৰেই মীৰাট দক্ষিণ আৰু মোদীপুৰমৰ মাজত মীৰাট মেট্ৰ’ সেৱাও উদ্বোধন কৰিব। মীৰাট মেট্ৰ’ হ’ব ভাৰতৰ আটাইতকৈ দ্ৰুততম মেট্ৰ’ ব্যৱস্থা, যাৰ সৰ্বোচ্চ কাৰ্যক্ষম গতি ঘণ্টাত প্ৰায় ১২০ কিলোমিটাৰ। মাত্ৰ ৩০ মিনিটতে এই মেট্ৰ’ই সমগ্ৰ পথটো সামৰি ল’ব । একেটা আন্তঃগাঁথনিৰ আধাৰত গঢ়ি তোলা নমো ভাৰত আৰু মীৰাট মেট্ৰ’ৰ এই সংহতিয়ে ভাৰতত সংহত নগৰীয়া আৰু আঞ্চলিক সংযোগৰ এক নতুন মাপকাঠী নিৰ্ধাৰণ কৰিব। লগতে ই তীব্ৰবেগী আন্তঃনগৰ ভ্ৰমণ আৰু চহৰৰ ভিতৰতে দ্ৰুত চলাচল নিশ্চিত কৰিব। ইয়াৰ ফলত পথত ভিৰ হ্ৰাস পাব আৰু বাহনৰ পৰা কাৰ্বন ডাই অক্সাইডৰ নিৰ্গমনো যথেষ্ট হ্ৰাস পাব।এই প্ৰকল্পসমূহে নগৰীয়া গতিশীলতাক ৰূপান্তৰিত কৰাৰ লগতে নাগৰিকসকলৰ বাবে জীৱন-যাপনৰ সহজতা উন্নত কৰি নিৰৱচ্ছিন্ন, দক্ষ, আধুনিক তথা বহনক্ষম ৰাজহুৱা পৰিবহণ ব্যৱস্থা নিশ্চিত কৰাৰ প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ দৃষ্টিভংগীক বাস্তৱায়িত কৰিব।

Prime Minister's Office
PM to visit Meerut on 22 February
PM to inaugurate and dedicate projects worth around ₹12,930 crore
PM to inaugurate India’s first Namo Bharat RRTS and dedicate entire Delhi–Meerut Namo Bharat Corridor to the Nation
PM to inaugurate India’s fastest Metro - Meerut Metro
In a first of its kind initiative, Namo Bharat RRTS and Meerut Metro to operate on same infrastructure
These projects set a benchmark for integrated urban and regional transit in India
20 FEB 2026 6:52PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Meerut, Uttar Pradesh on 22 February 2026. At around 12:30 PM, Prime Minister will flag off Meerut Metro and Namo Bharat Train at Shatabdi Nagar Namo Bharat Station. From there, he will undertake Metro Ride till Meerut South Station. At around 1 PM, Prime Minister will inaugurate and dedicate to the nation various development projects worth around ₹12,930 crore in Meerut. He will also address the gathering on the occasion.
Prime Minister will dedicate to the Nation entire 82 Km Delhi–Meerut Namo Bharat Corridor. He will inaugurate the remaining sections of India’s first Namo Bharat Regional Rapid Transit System (RRTS). These include the 5 km section between Sarai Kale Khan and New Ashok Nagar in Delhi and the 21 km section between Meerut South and Modipuram in Uttar Pradesh.
With a design speed of 180 km per hour, Namo Bharat is India’s first Regional Rapid Transit System. It will connect major urban centres such as Sahibabad, Ghaziabad, Modinagar and Meerut with Delhi at a faster pace.
Sarai Kale Khan, the originating station of the corridor, is one of the four Namo Bharat stations to be commissioned with this inauguration. It is strategically located as a major multi-modal hub, seamlessly connecting Hazrat Nizamuddin Railway Station, Delhi Metro’s Pink Line, Veer Haqeeqat Rai ISBT, and Ring Road. Other three more Namo Bharat stations, Shatabdi Nagar, Begumpul and Modipuram being commissioned are in Meerut.
Prime Minister will also inaugurate Meerut Metro services between Meerut South and Modipuram, operating on the same infrastructure as Namo Bharat, in a first-of-its-kind initiative in the country. Meerut Metro will be India’s fastest metro system with maximum operational speed of around 120 kmph. Metro will cover the entire stretch in just 30 minutes, with all the scheduled stoppages enroute. This seamless integration of Namo Bharat and Meerut Metro on the same infrastructure will ensure high-speed intercity travel and swift intra-city movement, setting a benchmark for integrated urban and regional transit in India. It will decongest road traffic and consequently lead to significant reduction in vehicular carbon dioxide emissions.
These projects will provide further impetus to Prime Minister’s vision of transforming urban mobility and ensuring seamless, efficient, modern and sustainable public transport systems that improve ease of living for citizens.