ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ବାରବାଡୋସରେ କ୍ରମାଗତ ତୃତୀୟ ଥର ପାଇଁ ଐତିହାସିକ ନିର୍ବାଚନ ବିଜୟ ହାସଲ କରିଥିବାରୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମିଆ ଆମୋର ମୋଟଲିଙ୍କୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଅଭିନନ୍ଦନ
13 FEB 2026 12:17PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ବାରବାଡୋସରେ କ୍ରମାଗତ ତୃତୀୟ ଥର ପାଇଁ ଐତିହାସିକ ନିର୍ବାଚନ ବିଜୟ ହାସଲ କରିଥିବାରୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମିଆ ଆମୋର ମୋଟଲିଙ୍କୁ ଅଭିନନ୍ଦନ ଜଣାଇଥିଲେ। ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ଆହୁରି ମଧ୍ୟ କହିଛନ୍ତି ଯେ ବାର୍ବାଡୋସ୍ ସହିତ ଦୀର୍ଘ ଦିନର ବନ୍ଧୁତ୍ୱକୁ ଭାରତ ଗଭୀର ଭାବରେ ଗୁରୁତ୍ୱ ଦେଇଥାଏ, ଯାହା ସହଯୋଗର ବିଭିନ୍ନ କ୍ଷେତ୍ରରେ ବିସ୍ତାର ଜାରି ରଖିଛି। ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଲେ, "ମୁଁ ୨୦୨୪ ମସିହାରେ ଭାରତ-କାରିକମ୍ ଶିଖର ସମ୍ମିଳନୀ ଅବସରରେ ହୋଇଥିବା ଆମ ବୈଠକକୁ ମନେ ପକାଉଛି ଏବଂ ଆମ ଲୋକମାନଙ୍କ ଲାଭ ପାଇଁ ଆମର ଭାଗିଦାରୀକୁ ଆହୁରି ସୁଦୃଢ଼ କରିବା ଲାଗି ତାଙ୍କ ସହ ଘନିଷ୍ଠ ଭାବେ କାର୍ଯ୍ୟ କରିବାକୁ ଅପେକ୍ଷା କରିଛି।"
ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ 'ଏକ୍ସ ’ ରେ ପୋଷ୍ଟ କରିଛନ୍ତି:
"କ୍ରମାଗତ ତୃତୀୟ ଥର ପାଇଁ ଐତିହାସିକ ନିର୍ବାଚନ ବିଜୟ ପାଇଁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମିଆ ଆମୋର ମୋଟଲିଙ୍କୁ ହାର୍ଦ୍ଦିକ ଅଭିନନ୍ଦନ।
ଭାରତ ବାର୍ବାଡୋସ୍ ସହିତ ନିଜର ଦୀର୍ଘ ଦିନର ବନ୍ଧୁତ୍ୱକୁ ଗଭୀର ଭାବେ ଗୁରୁତ୍ୱ ଦେଇଥାଏ, ଯାହା ସହଯୋଗର ବିଭିନ୍ନ କ୍ଷେତ୍ରରେ ବିସ୍ତାର ଜାରି ରଖିଛି।
ଭାରତ ବାର୍ବାଡୋସ୍ ସହିତ ନିଜର ଦୀର୍ଘ ଦିନର ବନ୍ଧୁତ୍ୱକୁ ଗଭୀର ଭାବେ ଗୁରୁତ୍ୱ ଦେଇଥାଏ, ଯାହା ସହଯୋଗର ବିଭିନ୍ନ କ୍ଷେତ୍ରରେ ବିସ୍ତାର ଜାରି ରଖିଛି।
ମୁଁ ୨୦୨୪ ରେ ଭାରତ-କାରିକମ୍ ଶିଖର ସମ୍ମିଳନୀ ଅବସରରେ ଆମର ବୈଠକକୁ ମନେ ପକାଉଛି ଏବଂ ଆମ ଲୋକଙ୍କ ଲାଭ ପାଇଁ ଆମର ଭାଗିଦାରୀକୁ ଆହୁରି ମଜବୁତ କରିବା ପାଇଁ ତାଙ୍କ ସହ ଘନିଷ୍ଠ ଭାବରେ କାର୍ଯ୍ୟ କରିବାକୁ ଅପେକ୍ଷା କରିଛି ।’’

Prime Minister's Office
Prime Minister congratulates Prime Minister Mia Amor Mottley on her historic third consecutive electoral victory in Barbados
13 FEB 2026 12:17PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi congratulated Prime Minister Mia Amor Mottley, on her historic third consecutive electoral victory in Barbados. Shri Modi added that India deeply values its long-standing friendship with Barbados, which continues to expand across diverse areas of cooperation. "I warmly recall our meeting on the sidelines of the India-CARICOM Summit in 2024 and look forward to working closely with her to further strengthen our partnership for the benefit of our peoples", Shri Modi said.
Shri Modi posted on X:
"Warm congratulations to Prime Minister Mia Amor Mottley on her historic third consecutive electoral victory.
India deeply values its long-standing friendship with Barbados, which continues to expand across diverse areas of cooperation.
I warmly recall our meeting on the sidelines of the India-CARICOM Summit in 2024 and look forward to working closely with her to further strengthen our partnership for the benefit of our peoples."
@miaamormottley