প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ছাত্ৰ-ছাত্ৰীৰ মনৰ সন্তুলন অটুত থকাত পৰীক্ষা পে চৰ্চাৰ গুৰুত্বত আলোকপাত কৰা এটা প্ৰবন্ধ শ্বেয়াৰ কৰিছে
12 FEB 2026 5:31PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি কেন্দ্ৰীয় ৰাজ্যিক মন্ত্ৰী ডঃ সুকান্ত মজুমদাৰে লিখা এটা প্ৰবন্ধ শ্বেয়াৰ কৰিছে। প্ৰবন্ধটোত পৰীক্ষা পে চৰ্চাই সদায় ছাত্ৰ-ছাত্ৰীসকলৰ মনৰ সন্তুলনক পৰীক্ষাৰ মূলত ৰাখি ভয়ৰ বিপৰীতে শিক্ষণৰ মনোভাৱক উদযাপন কৰা আৰু আত্মবিশ্বাস বৃদ্ধি কৰা সন্দৰ্ভত আলোকপাত কৰা হৈছে।
শ্ৰী মোদীয়ে এক্স-ত এইদৰে প’ষ্ট কৰিছেঃ
“পৰীক্ষা পে চৰ্চাই সদায় ছাত্ৰ-ছাত্ৰীসকলৰ মনৰ সন্তুলনক পৰীক্ষাৰ মূলত ৰাখি ভয়ৰ বিপৰীতে শিক্ষণৰ মনোভাৱক উদযাপন আৰু আত্মবিশ্বাস বৃদ্ধি কৰিছে।
আমি পৰীক্ষাৰ দিশে আগবাঢ়ি যোৱাৰ লগে-লগে ৰাজ্যিক মন্ত্ৰী @DrSukantaBJP-ৰ এটা অন্তৰ্দৃষ্টিসম্পন্ন লেখা আগবঢ়াইছো। লেখাটো পঢ়ি পৰীক্ষাক জয় কৰক!”

Prime Minister's Office
Prime Minister shares an article on emphasis of Pariksha Pe Charcha on mental well-being of students
12 FEB 2026 5:31PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi today, shared an article written by Union Minister of state, Dr Sukanta Majumdar on how Pariksha Pe Charcha has always placed the student’s mental well-being at the core of examinations and celebrates the spirit of learning over fear, and boosts confidence.
Shri Modi posted on X:
“Pariksha Pe Charcha has always placed the student’s mental well-being at the core of examinations. It celebrates the spirit of learning over fear and boosts confidence.
As we are progressing towards the exam season, here’s an insightful article by MoS @DrSukantaBJP, give it a read and brave the exams!”
dailypioneer.com/news/the-spirit-of-pariksha-pe-charcha
via NaMo App