Prime Minister's Office
PM to inaugurate Seva Teerth and Kartavya Bhavan-1 & 2 on 13th February
Inauguration marks a transformative milestone in India’s administrative governance architecture
Seva Teerth houses the Prime Minister’s Office, the National Security Council Secretariat, the Cabinet Secretariat
Kartavya Bhavan-1 & 2 house several key ministries, including the Ministry of Finance, Defence, Health & Family Welfare, Education among others
12 FEB 2026 12:02PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will unveil the name of the building complex Seva Teerth on 13th February, 2026 at around 1:30 PM. Prime Minister will thereafter formally inaugurate Seva Teerth and Kartavya Bhavan-1 & 2 and also address a public programme at Seva Teerth at around 6 PM.
The inauguration marks a transformative milestone in India’s administrative governance architecture and reflects the Prime Minister’s commitment to building a modern, efficient, accessible and citizen-centric governance ecosystem.
For decades, several key government offices and ministries functioned from fragmented and ageing infrastructure spread across multiple locations in the Central Vista area. This dispersion led to operational inefficiencies, coordination challenges, escalating maintenance costs and sub-optimal working environments. The new building complexes address these issues by consolidating administrative functions within modern, future-ready facilities.
Seva Teerth houses the Prime Minister’s Office, the National Security Council Secretariat, the Cabinet Secretariat, all of which were previously located across different locations.
Kartavya Bhavan-1 & 2 accommodate several key ministries, including the Ministry of Finance, Ministry of Defence, Ministry of Health & Family Welfare, Ministry of Corporate Affairs, Ministry of Education, Ministry of Culture, Ministry of Law & Justice, Ministry of Information & Broadcasting, Ministry of Agriculture & Farmers Welfare, Ministry of Chemicals & Fertilizers and Ministry of Tribal Affairs.
Both building complexes feature digitally integrated offices, structured public interface zones and centralized reception facilities. These features will foster collaboration, efficiency, seamless governance, improved citizen engagement and enhanced employee well-being. Designed in accordance with 4-Star GRIHA standards, the complexes incorporate renewable energy systems, water conservation measures, waste management solutions and high-performance building envelopes. These measures significantly reduce environmental impact while enhancing operational efficiency. The building complexes also include comprehensive safety and security frameworks, such as smart access control systems, surveillance networks and advanced emergency response infrastructure, ensuring a secure and accessible environment for officials and visitors.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না ফেব্রুৱারী ১৩দা সেবা তীর্থ অমসুং কার্তব্য ভাৱন-১ অমসুং ২ শঙ্গারগনি
শঙ্গাবা অসিনা ভারতকী এদমিনিস্ত্রেতিব গবর্নান্স আর্কিতেকচরদা অহোংবা পুরকপগী মাইলস্তোন অমা ওইরে
সেবা তীর্থনা প্রধান মন্ত্রীগী ওফিস, নেস্নেল সেক্যুরিতী কাউন্সিল সেক্রেতরিয়েৎ, কেবিনেত সেক্রেতরিয়েৎ লৈ
কার্তব্য ভাৱন-১ অমসুং ২দা শেল-থুম, ঙাকশেল, হকশেল অমসুং হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল, এজুকেসন অমসুং অতৈ অতোপ্পা মন্ত্রালয়শিং য়াওনা মরুওইবা মন্ত্রালয় কয়া অমা লৈরি
12 FEB 2026 12:02PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ২০২৬গী ফেব্রুৱারী ১৩গী নুমিদাংৱাইরম পুং ১.৩০ রোম তাবদা বিল্দিং কমপ্লেক্স সেবা তির্থকী মমিং মাইখুম হাংদোক্লগনি। প্রধান মন্ত্রীনা মসিগী মতুংদা সেবা তীর্থ অমসুং কার্তব্য ভাৱন-১ অমসুং ২গী হৌন-লোঞ্চৎকী মতুং ইন্না শঙ্গারগনি অমসুং হয়েং নুমিদাং পুং ৬ তাবা মতমদা সেবা তীর্থতা মীয়ামগী থৌরম অমদা ৱা ঙাংগনি।
শঙ্গাবা অসিনা ভারতকী এদমিনিস্ত্রেতিব গবর্নান্স আর্কিতেকচরদা অহোংবা পুরকপদা মাইলস্তোন অমা ওইরে অমসুং মোদর্ন, ইফিসিয়েন্ত, এক্সেসিবল অমসুং সিতিজন-সেন্ত্রিক গবর্নান্স ইকোসিস্তেম অমা শেমগৎনবা প্রধান মন্ত্রীগী অচেৎপা ফিরেপ অদু উৎলি।
দিকেদ কয়াগী মমাংদগী, মরুওইবা সরকারগী ওফিস অমসুং মন্ত্রালয় কয়ানা সেন্ত্রেল ভিস্তা এরিয়াদা মফম কয়াদা শন্দোক্তুনা তোঙান-তোঙানবা মফমশিংদা লৈবা অমসুং অরিবা ইনফ্রাস্ত্রকচরদগী মথৌ তৌদুনা লাক্লি। অসিগুম্বা শন্দোরকপা অসিনা ওপরেস্নেল ইনইফিসিয়েন্সী, কোওর্দিনেসনগী শিংনবশিং, মেনতেন্সনগী মমল হেনগৎলকপা অমসুং সব-ওপ্তিমেল ৱার্কিং এনভাইরনমেন্তশিং থোকহল্লি। অনৌবা বিল্দিং কমপ্লেক্সশিংনা অনৌবা, তুংলমচৎকীদমক শেম-শারবা ফেসিলিতীশিংদা এদমিনিস্ত্রেতিব ফঙ্কসনশিং কনসোলিদেত তৌদুনা হায়রিবা ৱাফমশিং অসি কোকহল্লি।
সেবা তীর্থতা প্রধান মন্ত্রীগী ওফিস, নেস্নেল সেক্যুরিতী কাউন্সিল সেক্রেতরিয়েৎ, কেবিনেৎ সেক্রেতরিয়েৎ লৈ। মখোয় পুম্নমক অসি মমাংদা তোঙান তোঙানবা মফমশিংদা লৈরম্মি।
কার্তব্য ভাৱন-১ অমসুং ২দা শেল-থুম মন্ত্রালয়, ঙাকশেল মন্ত্রালয়, হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়, কোর্পোরেৎ এফিয়র্স মন্ত্রালয়, এজুকেসন মন্ত্রালয়, কলচর মন্ত্রালয়, লো অমসুং জস্তিস মন্ত্রালয়, ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়, লৌউ-শিংউ অমসুং লৌমীশিংগী য়াইফ-থৌরাং মন্ত্রালয়, কেমিকেল অমসুং ফর্তিলাইজর মন্ত্রালয় অমসুং ত্রাইবেল এফিয়র্স মন্ত্রালয় য়াওনা মরুওইবা মন্ত্রালয় কয়া অমা লৈরি।
বিলদিং কমপ্লেক্স অনিমক্তা দিজিতেল ইন্তিগ্রেতেদ ওফিসশিং, স্ত্রকচর তৌরবা পব্লিক ইন্তরফেস জোনশিং অমসুং সেন্ত্রেলাইজ তৌরবা রিসেপ্সন ফেসিলিতীশিং য়াওরি। ফিচরশিং অসিনা কোলাবোরেসন, ইফিসিয়েন্সী, সীম্লেস গবর্নান্স, হেন্না ফবা সিতিজন এঙ্গেজমেন্ত অমসুং এমপ্লোয়ীশিংগী য়াইফ-থৌরাং হেনগৎহনগনি। স্তার ৪গী GRIHA স্তেন্দর্দশিংগী মতুং ইন্না দিজাইন তৌরবা কমপ্লেক্সশিং অসিদা রিন্যুৱেবল ইনর্জী সিস্তেমশিং, ঈশিং কঞ্জার্বেসনগী থৌরাংশিং, ৱেস্ত মেনেজমেন্ত সোলুসনশিং অমসুং অৱাংবা পর্ফোমেন্স বিল্দিং ইনভেলবশিং য়াওরি। থৌরাংশিং অসিনা অকোইবগী ফিভমদা শাফু হন্থহন্দুনা ওপরেস্নেল এফিসিয়েন্সী হেনগৎহল্লি। বিল্দিং কমপ্লেক্সশিং অসিদা কমপ্রেহেন্সিব সেফতী অমসুং সেক্যুরিতী ফরেমৱার্কশিং য়াওরি খুদম ওইনা স্মার্ত এক্সেস কন্ত্রোল সিস্তেমশিং, সর্ভিলেন্স নেতৱার্কশিং অমসুং এদভান্স ইমর্জেন্সী রেস্পোন্স ইনফ্রাস্ত্রকচর য়াওরি, মসিনা ওফিসিয়েলশিং অমসুং ভিজিতরশিংগীদমক সেক্যোর ওইবা অমসুং এক্সেসিবল এনভাইরনমেন্ত অমা লৈহল্লি।