ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କୁ ସାକ୍ଷାତ କଲେ ଫ୍ରାନ୍ସ ରାଷ୍ଟ୍ରପତିଙ୍କ କୂଟନୈତିକ ପରାମର୍ଶଦାତା
13 JAN 2026 10:52PM by PIB Bhubaneshwar
ଫ୍ରାନ୍ସ ରାଷ୍ଟ୍ରପତିଙ୍କ କୂଟନୈତିକ ପରାମର୍ଶଦାତା ଇମାନୁଏଲ ବୋନି ଆଜି ନୂଆଦିଲ୍ଲୀରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କୁ ସାକ୍ଷାତ କରିଛନ୍ତି ।
ଟ୍ୱିଟରରେ ଏକ ପୋଷ୍ଟ ସେୟାର କରି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଲେଖିଛନ୍ତି ଯେ,
‘ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ମାକ୍ରନଙ୍କ କୂଟନୈତିକ ପରାମର୍ଶଦାତା ଇମାନୁଏଲ ବୋନିଙ୍କୁ ସାକ୍ଷାତ କରି ମୁଁ ଅତ୍ୟନ୍ତ ଆନନ୍ଦିତ ।
ବିଭିନ୍ନ ପ୍ରସଙ୍ଗରେ ଘନିଷ୍ଠତା କାରଣରୁ ଭାରତ ଓ ଫ୍ରାନ୍ସ ଭିତରେ ରହିଥିବା ଶକ୍ତ ଓ ବିଶ୍ୱାସୀ ଭାଗିଦାରୀ ଆହୁରି ମଜଭୂତ ହୋଇଛି । ଭାରତ-ଫ୍ରାନ୍ସ ଇନୋଭେସନ ବର୍ଷ ପରିପ୍ରେକ୍ଷୀରେ ଗବେଷଣା, ପ୍ରଯୁକ୍ତି ବିଦ୍ୟା, ଶିକ୍ଷା ଉପରେ ସହଯୋଗ ବୃଦ୍ଧି କାରଣରୁ ଆମେ ଖୁବ ଉତ୍ସାହିତ ରହିଛୁ । ଆଂଚଳିକ ଓ ବୈଶ୍ୱିକ ପ୍ରସଙ୍ଗ ଉପରେ ଦୁଇ ଦେଶ ଉତମ ରୂପରେ ଭାବ ବିନିମୟ କରିଲେ । ଆଗାମୀ ଦିନରେ ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ମାକ୍ରନଙ୍କ ଗସ୍ତ ନେଇ ଖୁବ ଆଶାବାଦୀ ରହିଛି ।’

Prime Minister's Office
Diplomatic Advisor to President of France meets the Prime Minister
13 JAN 2026 10:52PM by PIB Delhi
Diplomatic Advisor to President of France, Mr. Emmanuel Bonne met the Prime Minister, Shri Narendra Modi today in New Delhi.
In a post on X, Shri Modi wrote:
“Delighted to meet Emmanuel Bonne, Diplomatic Advisor to President Macron.
Reaffirmed the strong and trusted India–France Strategic Partnership, marked by close cooperation across multiple domains. Encouraging to see our collaboration expanding into innovation, technology and education, especially as we mark the India–France Year of Innovation. Also exchanged perspectives on key regional and global issues. Look forward to welcoming President Macron to India soon.
@EmmanuelMacron”