প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা পুৱারী ওইরবা ভারত-ই.য়ু. ফ্রী ত্রেদ এগ্রীমেন্তগী লোইশিনখিবগী মমিশিং শেয়র তৌখ্রে
28 JAN 2026 10:38AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা পুৱারী ওইরবা ইন্দিয়া-ই.য়ু. ফ্রী ত্রেদ এগ্রীমেন্ত লোইশিনবগী মমিশিং শেয়র তৌখ্রে। “য়ুরোপিয়ন কাউন্সিল প্রসিদেন্ত এন্তোনিও কোস্তা অমসুং য়ুরোপিয়ন কম্মিসনগী প্রসিদেন্ত উর্সুলা ভোন দের লেয়েন অমসুং ঐহাক্না পুৱারী ওইরবা ইন্দিয়া-ই.য়ু. ফ্রী ত্রেদ এগ্রীমেন্ত লোইশিল্লে হায়না লাউথোকপদা নুংঙাইবা পোকচৈ”, হায়না শ্রী মোদীনা ফোংদোকখি। “ঙসি ইন্দিয়া-ই.য়ু. ফ্রী ত্রেদ এগ্রীমেন্ত লোইশিনবা অসিনা ঐখোয়গী মরীশিংদা অচৌবা মাইলস্তোন অমা ওইরে। ঐহাক্না য়ুরোপকী লুচিংবা পুম্নমকপু চহি কয়া অসিদা মসিবু ওইথোকপা ঙমহন্নবা মখোয়গী কনস্ত্রক্তিব স্পিরিৎ অমসুং কম্মিৎমেন্ত অদুগীদমক থাগৎচরি। মসিগী য়ান্ন ৱারোল অসিনা ইকোনোমিক্কী মরীশিং চেৎশিনহনগনি, ঐখোয়গী মীয়ামগীদমক খুদোংচাবশিং পীগনি অমসুং চাউখৎপা তুংলমচৎ অমগীদমক ভারত-য়ুরোপকী পার্তনরশিপ পাঙ্গল কনখৎহনগনি,” হায়না শ্রী মোদীনা মখা তাখি।
Xকী তোঙান তোঙানবা পোস্তশিংদা শ্রী মোদীনা হায়:
“য়ুরোপিয়ন কাউন্সিল প্রসিদেন্ত এন্তোনিও কোস্তা অমসুং য়ুরোপিয়ন কম্মিসনগী প্রসিদেন্ত উর্সুলা ভোন দের লেয়েনগা লোয়ননা অপুনবা প্রেস মীত্তা ৱা ঙাংবা।”
@eucopresident
@vonderleyen
@EUCouncil
@EU_Commission
“ই.য়ু.গী পুৱারী ওইরবা য়ান্ন ৱারোল অসি পুৱারীদা ভারতকী খ্বাইদগী চাউবা ফ্রী ত্রেদ এগ্রীমেন্তনি, মসিনা ভারতকী মীওই বিলিয়ন ১.৪দা চাউনা কান্নবা পীরি। মসিনা:
য়ুরোপিয়ন মার্কেৎশিং অসি ঐখোয়গী লৌমীশিং অমসুং অপীকপা ইন্দস্ত্রীশিংনা লায়না এক্সেস তৌবা ফংহনগনি।
মেন্যুফেকচরিংগী অনৌবা খুদোংচাবশিং পীরগনি।
ঐখোয়গী সর্ভিস সেক্তরশিংগী মরক্তা তেংবাং পীনবা হেন্না মপাঙ্গল কনখৎহল্লগনি। #IndiaEUTradeDeal”
“মালেমগী ২শুবা খ্বাইদগী চাউবা অমসুং ৪শুবা খ্বাইদগী চাউবা ইকনোমীশিংগী মরক্তা তৌখিবা লেন্দমার্ক ওইবা দীল অসিনা অমুক্তা ফংখিদ্রিবা খুদোংচাবশিং শেম্নবা অমসুং গ্রোথ লোয়ননা কোওপরেসনগী অনৌবা লম্বীশিং হাংদোক্নবা থাজবা পীরি। মসিগী দীল অসিনা অপুনবা মালেমগী মীয়ামদা কান্নবা পীরগনি।
মসিনা মরু ওইবা সেক্তরশিংদা ক্বালিতী লৈবা থবকশিং পীবদা মতেং পাংগনি, ঐখোয়গী নহারোল, প্রোফেস্নেল তেলেন্ত, মহৈরোয়শিং অমসুং রিসর্চরশিংগীদমক মোবিলিতী হেনগৎহল্লগনি অমসুং দিজিতেল এজকী পোতেন্সিএল অনলোক তৌরগনি। মরু ওইনা মসিনা নাকল অনিগী গ্রোথকীদমক ইন্নোভেসন য়োকখৎকনি অমসুং ইকোনোমিগী মরীশিং মপাঙ্গল কনখৎহনগনি।
পুন্না ভারত অমসুং ই.য়ু.না চাউখৎপা লোয়ননা সস্তেনেবল ওইবা তুংলমচৎ অমগী মাইকৈদা থাজবা অমসুং পান্দমগা লোয়ননা মাংদা চংশিল্লি! #IndiaEUTradeDeal”
“ঙসি অসি মতম চুপ্পদা নীংশিংদুনা লৈহৌরগদব নুমিৎনি, মসি ঐখোয়গী অপুনবা পুৱারীদা মুৎনাইদনা লৈহৌরগনি।
য়ুরোপিয়ন কাউন্সিল প্রসিদেন্ত এন্তোনিও কোস্তা অমসুং য়ুরোপিয়ন কম্মিসনগী প্রসিদেন্ত উর্সুলা ভোন দের লেয়েন অমসুং ঐহাক্না পুৱারী ওইরবা ইন্দিয়া-ই.য়ু. ফ্রী ত্রেদ এগ্রীমেন্ত লোইশিনবগী মতাংদা লাউথোকপদা অপেনবা পোকচৈ।
মসি ঐখোয়গী মরীশিংগী মাইলস্তোন অমনি, মসিনা:
ইকোনোমিক মরি মপাঙ্গল কনখৎহনগনি
ঐখোয়গী নহারোলগী থবকশিং পীরগনি
ঐখোয়গী বিজিনেসশিংগী খুদোংচাবশিং ফংহনগনি
অপুনবা চাউখৎপদা থৌগৎকনিম,
মপাঙ্গল কনবা মালেমগী সপ্লাই চেনশিং শেমগৎকনি। #IndiaEUTradeDeal”
@eucopresident
@vonderleyen
@EUCouncil
@EU_Commission
“ভারত অমসুং য়ুরোপনা ঙসি মরু ওইবা অচৌবা খোঙথাং অমা মাংদা থাংজিল্লি। ইন্দিয়া-ই.য়ু. ফ্রী ত্রেদ এগ্রীমেন্তনা গ্রোথ, ইনভেস্তমেন্ত অমসুং স্ত্রেতেজিক কোওপরেসনগীদমক অনৌবা লম্বেলশিং হাংদোক্লগনি।”
#IndiaEUTradeDeal
@eucopresident
“মসিগী এগ্রীমেন্ত অসিনা ত্রেদ, ইনভেস্তমেন্ত অমসুং ইন্নোভেসন থৌগৎকনি অমরোমদনা ঐখোয়গী স্ত্রেতেজিক ওইবা মরী মপাঙ্গল কনখৎহল্লি।
মসিনা তংদু লৈতাবা, চাউখৎপা অমসুং তুংলমচৎকীদমক শেম শারবা ইকোনোমিক্কী মরী অমা শেমগৎনবা ঐখোয়গী মান্নবা ফিরেপ অদু উৎলি।”
#IndiaEUTradeDeal
@EU_Commission
@vonderleyen
“ইন্দিয়া-ই.য়ু. বিজিনেস ফোরম মনুংদা থমখিবা ঐহাক্কী ৱারোল শেয়র তৌজরি।”
“ঙসি ইন্দিয়া-ই.য়ু. ফ্রী ত্রেদ এগ্রীমেন্ত লোইশিনবা অসিনা ঐখোয়গী মরীশিংদা অচৌবা মাইলস্তোন অমা ওইরে। ঐহাক্না য়ুরোপকী লুচিংবা পুম্নমকপু চহি কয়া অসিদা মসিবু ওইথোকপা ঙমহন্নবা মখোয়গী কনস্ত্রক্তিব স্পিরিৎ অমসুং কম্মিৎমেন্ত অদুগীদমক থাগৎচরি। মসিগী য়ান্ন ৱারোল অসিনা ইকোনোমিক্কী মরীশিং চেৎশিনহনগনি, ঐখোয়গী মীয়ামগীদমক খুদোংচাবশিং পীগনি অমসুং চাউখৎপা তুংলমচৎ অমগীদমক ভারত-য়ুরোপকী পার্তনরশিপ পাঙ্গল কনখৎহনগনি।”
“মসিগী আউৎকমশিংনা ভারত অমসুং য়ুরোপিয়ন য়ুনিয়নগী মরক্তা পার্তনরশিপ হেন্না মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা ঐখোয়গী ফিরেপ অদু উৎলি।”
“ইন্দিয়া-ই.য়ু. বিজিনেস ফোরম অসি ভারত অমসুং য়ুরোপকী মরক্তা মখল কয়াগী ইকোনোমিক লিঙ্কশিং খন্ন-নৈন্নবা অচৌবা প্লেৎফোর্ম অমা ওইখি। ঙসি খুৎয়েক পীনখিবা ফ্রী ত্রেদ এগ্রীমেন্ত অসিনা বিজিনেসশীং, এম.এস.এম.ই.শিং অমসুং ইন্নোভেতরশিংগীদমক মশিং লাকঙমদ্রবা কান্নবশিং ফংহনগনি। মসিনা অপুনবা চাউখৎ-থৌরাংগী অনৌবা ব্ল্যুপ্রিন্ত অমা ওইরি।”
@EU_Commission
@vonderleyen

Prime Minister's Office
Prime Minister shares glimpses of the conclusion of the historic India-EU Free Trade Agreement
28 JAN 2026 10:38AM by PIB Delhi
The Prime Minister Shri Narendra Modi shared glimpses of the conclusion of the historic India-EU Free Trade Agreement. “European Council President António Costa and European Commission President Ursula von der Leyen and I are delighted to announce the conclusion of the historic India-EU Free Trade Agreement”, Shri Modi stated. “Conclusion of the India-EU Free Trade Agreement today marks a significant milestone in our relations. I thank all the leaders of Europe over the years for their constructive spirit and commitment in making this possible. This agreement will deepen economic ties, create opportunities for our people and strengthen the India-Europe partnership for a prosperous future”, Shri Modi added.
In a series of posts on X, Shri Modi said:
“Addressing the joint press meet with European Council President António Costa and European Commission President Ursula von der Leyen.”
@eucopresident
@vonderleyen
@EUCouncil
@EU_Commission
“The historic agreement with EU, which is India’s largest Free Trade Agreement in history, has substantial benefits for the 1.4 billion people of India. It will:
Make access to European markets easier for our farmers and small industries.
Create new opportunities in manufacturing.
Further strengthen cooperation between our services sectors. #IndiaEUTradeDeal”
“This landmark deal between the 2nd largest and 4th largest economies of the world promises to create unprecedented opportunities and open new avenues of growth as well as cooperation. This deal will benefit the entire global community.
It would help create quality jobs in key sectors, enable further mobility for our youth, professional talent, students and researchers and unlock the potential of the digital age. Importantly, it will foster innovation and strengthen economic ties for mutual growth.
Together, India and the EU are moving ahead with trust and ambition towards a prosperous as well as sustainable future! #IndiaEUTradeDeal”
“Today is a day that will be remembered forever, marked indelibly in our shared history.
European Council President António Costa and European Commission President Ursula von der Leyen and I are delighted to announce the conclusion of the historic India-EU Free Trade Agreement.
This is a milestone in our relations which will:
Strengthen our economic ties
Create jobs for our youth
Opportunities for our businesses
Foster shared prosperity,
Build stronger global supply chains. #IndiaEUTradeDeal”
@eucopresident
@vonderleyen
@EUCouncil
@EU_Commission
“India and Europe have taken a major step forward today. The India-EU Free Trade Agreement opens new pathways for growth, investment and strategic cooperation. “
#IndiaEUTradeDeal
@eucopresident
“This agreement will drive trade, investment and innovation while strengthening our strategic relationship.
It reflects our shared resolve to shape a stable, prosperous and future-ready economic relationship.”
#IndiaEUTradeDeal
@EU_Commission
@vonderleyen
“Sharing my remarks during the India-EU Business Forum.”
“Conclusion of the India-EU Free Trade Agreement today marks a significant milestone in our relations. I thank all the leaders of Europe over the years for their constructive spirit and commitment in making this possible. This agreement will deepen economic ties, create opportunities for our people and strengthen the India-Europe partnership for a prosperous future.”
“These outcomes reinforce our commitment to further strengthening the partnership between India and the European Union.”
“The India-EU Business Forum was a great platform to discuss the wide-ranging economic linkages between India and Europe. The Free Trade Agreement signed today brings innumerable benefits for businesses, MSMEs and innovators. It is a new blueprint for shared prosperity.”
@EU_Commission
@vonderleyen