Prime Minister's Office
Prime Minister shares glimpses of the conclusion of the historic India-EU Free Trade Agreement
28 JAN 2026 10:38AM by PIB Delhi
The Prime Minister Shri Narendra Modi shared glimpses of the conclusion of the historic India-EU Free Trade Agreement. “European Council President António Costa and European Commission President Ursula von der Leyen and I are delighted to announce the conclusion of the historic India-EU Free Trade Agreement”, Shri Modi stated. “Conclusion of the India-EU Free Trade Agreement today marks a significant milestone in our relations. I thank all the leaders of Europe over the years for their constructive spirit and commitment in making this possible. This agreement will deepen economic ties, create opportunities for our people and strengthen the India-Europe partnership for a prosperous future”, Shri Modi added.
In a series of posts on X, Shri Modi said:
“Addressing the joint press meet with European Council President António Costa and European Commission President Ursula von der Leyen.”
@eucopresident
@vonderleyen
@EUCouncil
@EU_Commission
“The historic agreement with EU, which is India’s largest Free Trade Agreement in history, has substantial benefits for the 1.4 billion people of India. It will:
Make access to European markets easier for our farmers and small industries.
Create new opportunities in manufacturing.
Further strengthen cooperation between our services sectors. #IndiaEUTradeDeal”
“This landmark deal between the 2nd largest and 4th largest economies of the world promises to create unprecedented opportunities and open new avenues of growth as well as cooperation. This deal will benefit the entire global community.
It would help create quality jobs in key sectors, enable further mobility for our youth, professional talent, students and researchers and unlock the potential of the digital age. Importantly, it will foster innovation and strengthen economic ties for mutual growth.
Together, India and the EU are moving ahead with trust and ambition towards a prosperous as well as sustainable future! #IndiaEUTradeDeal”
“Today is a day that will be remembered forever, marked indelibly in our shared history.
European Council President António Costa and European Commission President Ursula von der Leyen and I are delighted to announce the conclusion of the historic India-EU Free Trade Agreement.
This is a milestone in our relations which will:
Strengthen our economic ties
Create jobs for our youth
Opportunities for our businesses
Foster shared prosperity,
Build stronger global supply chains. #IndiaEUTradeDeal”
@eucopresident
@vonderleyen
@EUCouncil
@EU_Commission
“India and Europe have taken a major step forward today. The India-EU Free Trade Agreement opens new pathways for growth, investment and strategic cooperation. “
#IndiaEUTradeDeal
@eucopresident
“This agreement will drive trade, investment and innovation while strengthening our strategic relationship.
It reflects our shared resolve to shape a stable, prosperous and future-ready economic relationship.”
#IndiaEUTradeDeal
@EU_Commission
@vonderleyen
“Sharing my remarks during the India-EU Business Forum.”
“Conclusion of the India-EU Free Trade Agreement today marks a significant milestone in our relations. I thank all the leaders of Europe over the years for their constructive spirit and commitment in making this possible. This agreement will deepen economic ties, create opportunities for our people and strengthen the India-Europe partnership for a prosperous future.”
“These outcomes reinforce our commitment to further strengthening the partnership between India and the European Union.”
“The India-EU Business Forum was a great platform to discuss the wide-ranging economic linkages between India and Europe. The Free Trade Agreement signed today brings innumerable benefits for businesses, MSMEs and innovators. It is a new blueprint for shared prosperity.”
@EU_Commission
@vonderleyen

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଭାରତ-ୟୁରୋପୀୟ ସଂଘ ଐତିହାସିକ ମୁକ୍ତ ବାଣିଜ୍ୟ ରାଜିନାମାର ଝଲକ ସେୟାର କରିଛନ୍ତି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
28 JAN 2026 10:38AM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଐତିହାସିକ ଭାରତ-ୟୁରୋପୀୟ ସଂଘ ମୁକ୍ତ ବାଣିଜ୍ୟ ରାଜିନାମାର ଝଲକ ସେୟାର କରିଛନ୍ତି। ୟୁରୋପୀୟ ପରିଷଦର ଅଧ୍ୟକ୍ଷ ଆଣ୍ଟୋନିଓ କୋଷ୍ଟା ଏବଂ ୟୁରୋପୀୟ ଆୟୋଗର ଅଧ୍ୟକ୍ଷ ଉର୍ସୁଲା ଭନ୍ ଡେର୍ ଲେୟେନ୍ ଏବଂ ମୁଁ ଐତିହାସିକ ଭାରତ-ୟୁରୋପୀୟ ସଂଘ ମୁକ୍ତ ବାଣିଜ୍ୟ ରାଜିନାମାର ଚୂଡାନ୍ତ ଘୋଷଣା କରି ଆନନ୍ଦିତ ବୋଲି ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଛନ୍ତି। "ଆଜି ଭାରତ-ୟୁରୋପୀୟ ସଂଘ ମୁକ୍ତ ବାଣିଜ୍ୟ ରାଜିନାମାର ଚୂଡାନ୍ତ ଘୋଷଣା ଆମ ସମ୍ପର୍କରେ ଏକ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ମାଇଲଖୁଣ୍ଟ। ଏହାକୁ ସମ୍ଭବ କରିବାରେ ସେମାନଙ୍କର ଗଠନମୂଳକ ଉତ୍ସାହ ଏବଂ ପ୍ରତିବଦ୍ଧତା ପାଇଁ ମୁଁ ୟୁରୋପର ସମସ୍ତ ନେତାମାନଙ୍କୁ ଧନ୍ୟବାଦ ଜଣାଉଛି। ଏହି ରାଜିନାମା ଆର୍ଥିକ ସମ୍ପର୍କକୁ ନିବିଡ କରିବ, ଆମ ଲୋକମାନଙ୍କ ପାଇଁ ସୁଯୋଗ ସୃଷ୍ଟି କରିବ ଏବଂ ଏକ ସମୃଦ୍ଧ ଭବିଷ୍ୟତ ପାଇଁ ଭାରତ-ୟୁରୋପ ଭାଗିଦାରୀକୁ ସୁଦୃଢ଼ କରିବ ବୋଲି ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଛନ୍ତି।”
ଏକ୍ସରେ ଏକାଧିକ ପୋଷ୍ଟରେ ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଛନ୍ତି:
ୟୁରୋପୀୟ ପରିଷଦ ଅଧ୍ୟକ୍ଷ ଆଣ୍ଟୋନିଓ କୋଷ୍ଟା ଏବଂ ୟୁରୋପୀୟ ଆୟୋଗ ଅଧ୍ୟକ୍ଷ ଉର୍ସୁଲା ଭନ୍ ଡେର୍ ଲେୟେନଙ୍କ ସହ ମିଳିତ ସାମ୍ବାଦିକ ସମ୍ମିଳନୀକୁ ସମ୍ବୋଧିତ କରିଥିଲି ।
@eucopresident
@vonderleyen
@EUCouncil
@EU_Commission
"ୟୁରୋପୀୟ ସଂଘ ସହିତ ଐତିହାସିକ ରାଜିନାମା, ଯାହା ଇତିହାସରେ ଭାରତର ସର୍ବବୃହତ ମୁକ୍ତ ବାଣିଜ୍ୟ ରାଜିନାମା, ଭାରତର ୧.୪ କୋଟି ଲୋକଙ୍କ ପାଇଁ ଯଥେଷ୍ଟ ଲାଭଦାୟକ। ଏହା ହେବ:
ଆମର କୃଷକ ଏବଂ କ୍ଷୁଦ୍ର ଶିଳ୍ପ ପାଇଁ ୟୁରୋପୀୟ ବଜାର ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ପହଂଚିବା ସହଜ କରିବ।
ଉତ୍ପାଦନ କ୍ଷେତ୍ରରେ ନୂତନ ସୁଯୋଗ ସୃଷ୍ଟି କରିବ।
ଆମର ସେବା କ୍ଷେତ୍ରଗୁଡ଼ିକ ମଧ୍ୟରେ ସହଯୋଗକୁ ଆହୁରି ସୁଦୃଢ଼ କରିବା। #IndiaEUTradeDeal "
‘‘ବିଶ୍ୱର ଦ୍ୱିତୀୟ ସର୍ବବୃହତ ଏବଂ ଚତୁର୍ଥ ସର୍ବବୃହତ ଅର୍ଥବ୍ୟବସ୍ଥା ମଧ୍ୟରେ ହୋଇଥିବା ଏହି ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ରାଜିନାମା ଅଭୂତପୂର୍ବ ସୁଯୋଗ ସୃଷ୍ଟି କରିବା ଏବଂ ଅଭିବୃଦ୍ଧି ତଥା ସହଯୋଗର ନୂତନ ମାର୍ଗ ଉନ୍ମୁକ୍ତ କରିବାର ପ୍ରତିଶ୍ରୁତି ଦେଇଛି। ଏହି ଚୁକ୍ତି ସମଗ୍ର ବିଶ୍ୱ ସମୁଦାୟକୁ ଲାଭାନ୍ୱିତ କରିବ।
ଏହା ପ୍ରମୁଖ କ୍ଷେତ୍ରରେ ଗୁଣାତ୍ମକ ନିଯୁକ୍ତି ସୃଷ୍ଟି କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିବ, ଆମର ଯୁବକ, ବୃତ୍ତିଗତ ପ୍ରତିଭା, ଛାତ୍ର ଏବଂ ଗବେଷକମାନଙ୍କ ପାଇଁ ଅଧିକ ଗତିଶୀଳତାକୁ ସକ୍ଷମ କରିବ ଏବଂ ଡିଜିଟାଲ୍ ଯୁଗର ସମ୍ଭାବନାକୁ ଉନ୍ମୁକ୍ତ କରିବ। ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ କଥା ହେଉଛି, ଏହା ନବସୃଜନକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହନ ଦେବ ଏବଂ ପାରସ୍ପରିକ ଅଭିବୃଦ୍ଧି ପାଇଁ ଆର୍ଥିକ ସମ୍ପର୍କକୁ ସୁଦୃଢ଼ କରିବ।
ମିଳିତ ଭାବେ, ଭାରତ ଏବଂ ୟୁରୋପୀୟ ସଂଘ ଏକ ସମୃଦ୍ଧ ତଥା ସ୍ଥାୟୀ ଭବିଷ୍ୟତ ଦିଗରେ ବିଶ୍ୱାସ ଏବଂ ମହତ୍ୱାକାଂକ୍ଷା ସହିତ ଆଗକୁ ବଢ଼ୁଛନ୍ତି! #IndiaEUTradeDeal”
"ଆଜି ହେଉଛି ଏପରି ଏକ ଦିନ ଯାହା ସବୁଦିନ ପାଇଁ ସ୍ମରଣୀୟ ହୋଇ ରହିବ, ଯାହା ଆମର ସହଭାଗୀ ଇତିହାସରେ ଅବିସ୍ମରଣୀୟ ଭାବରେ ଚିହ୍ନିତ ।
ୟୁରୋପୀୟ ପରିଷଦର ଅଧ୍ୟକ୍ଷ ଆଣ୍ଟୋନିଓ କୋଷ୍ଟା ଏବଂ ୟୁରୋପୀୟ ଆୟୋଗର ଅଧ୍ୟକ୍ଷ ଉର୍ସୁଲା ଭନ୍ ଡେର୍ ଲେୟେନ୍ ଏବଂ ମୁଁ ଐତିହାସିକ ଭାରତ-ୟୁରୋପୀୟ ସଂଘ ମୁକ୍ତ ବାଣିଜ୍ୟ ରାଜିନାମାର ସମାପ୍ତି ଘୋଷଣା କରି ଆନନ୍ଦିତ।
ଏହା ଆମ ସମ୍ପର୍କରେ ଏକ ମାଇଲଖୁଣ୍ଟ ଯାହା:
ଆମର ଆର୍ଥିକ ସମ୍ପର୍କକୁ ସୁଦୃଢ଼ କରିବ
ଆମ ଯୁବକମାନଙ୍କ ପାଇଁ ନିଯୁକ୍ତି ସୃଷ୍ଟି କରିବ
ଆମର ବ୍ୟବସାୟ ପାଇଁ ସୁଯୋଗ
ସହଭାଗୀ ସମୃଦ୍ଧି ବୃଦ୍ଧି କରିବା,
ବିଶ୍ୱ ଯୋଗାଣ ଶୃଙ୍ଖଳାକୁ ସୁଦୃଢ଼ କରିବ। #IndiaEUTradeDeal "
@eucopresident
@vonderleyen
@EUCouncil
@EU_Commission
"ଭାରତ ଏବଂ ୟୁରୋପ ଆଜି ଏକ ବଡ଼ ପଦକ୍ଷେପ ନେଇଛନ୍ତି। ଭାରତ-ୟୁରୋପୀୟ ସଂଘ ମୁକ୍ତ ବାଣିଜ୍ୟ ରାଜିନାମା ଅଭିବୃଦ୍ଧି, ନିବେଶ ଏବଂ ରଣନୈତିକ ସହଯୋଗ ପାଇଁ ନୂତନ ମାର୍ଗ ଉନ୍ମୁକ୍ତ କରିଛି ।
ଏହି ରାଜିନାମା ଆମର ରଣନୈତିକ ସମ୍ପର୍କକୁ ସୁଦୃଢ଼ କରିବା ସହିତ ବାଣିଜ୍ୟ, ନିବେଶ ଏବଂ ନବସୃଜନକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରିବ।
ଏହା ଏକ ସ୍ଥିର, ସମୃଦ୍ଧ ଏବଂ ଭବିଷ୍ୟତ ପାଇଁ ପ୍ରସ୍ତୁତ ଆର୍ଥିକ ସମ୍ପର୍କ ଗଠନ ପାଇଁ ଆମର ସହଭାଗୀ ସଂକଳ୍ପକୁ ପ୍ରତିଫଳିତ କରୁଛି ।
#IndiaEUTradeDeal
@EU_Commission
@vonderleyen
"ଭାରତ-ୟୁରୋପୀୟ ସଂଘ ବ୍ୟବସାୟିକ ମଞ୍ଚ ଅବସରରେ ମୁଁ ମୋର ମନ୍ତବ୍ୟ ସେୟାର କରିଛି।"
"ଆଜି ଭାରତ-ୟୁରୋପୀୟ ସଂଘ ମୁକ୍ତ ବାଣିଜ୍ୟ ରାଜିନାମା ଆମ ସମ୍ପର୍କରେ ଏକ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ମାଇଲଖୁଣ୍ଟ। ଏହାକୁ ସମ୍ଭବ କରିବାରେ ସେମାନଙ୍କର ଗଠନମୂଳକ ଉତ୍ସାହ ଏବଂ ପ୍ରତିବଦ୍ଧତା ପାଇଁ ମୁଁ ୟୁରୋପର ସମସ୍ତ ନେତାମାନଙ୍କୁ ଧନ୍ୟବାଦ ଜଣାଉଛି। ଏହି ରାଜିନାମା ଆର୍ଥିକ ସମ୍ପର୍କକୁ ଗଭୀର କରିବ, ଆମ ଲୋକମାନଙ୍କ ପାଇଁ ସୁଯୋଗ ସୃଷ୍ଟି କରିବ ଏବଂ ଏକ ସମୃଦ୍ଧ ଭବିଷ୍ୟତ ପାଇଁ ଭାରତ-ୟୁରୋପ ଭାଗିଦାରୀକୁ ସୁଦୃଢ଼ କରିବ ।
‘‘ଏହି ଫଳାଫଳ ଭାରତ ଏବଂ ୟୁରୋପୀୟ ସଂଘ ମଧ୍ୟରେ ଭାଗିଦାରୀକୁ ଆହୁରି ସୁଦୃଢ଼ କରିବା ଲାଗି ଆମର ପ୍ରତିବଦ୍ଧତାକୁ ସୁଦୃଢ଼ କରୁଛି ।’’
"ଭାରତ ଏବଂ ୟୁରୋପ ମଧ୍ୟରେ ବ୍ୟାପକ ଅର୍ଥନୈତିକ ସମ୍ପର୍କ ବିଷୟରେ ଆଲୋଚନା କରିବା ପାଇଁ ଭାରତ-ୟୁରୋପୀୟ ସଂଘ ବ୍ୟବସାୟ ମଞ୍ଚ ଏକ ବଡ଼ ମଞ୍ଚ ଥିଲା। ଆଜି ସ୍ୱାକ୍ଷରିତ ହୋଇଥିବା ମୁକ୍ତ ବାଣିଜ୍ୟ ରାଜିନାମା ବ୍ୟବସାୟ, ଏମ୍. ଏସ୍. ଏମ୍. ଇ. ଏବଂ ଉଦ୍ଭାବକମାନଙ୍କ ପାଇଁ ଅସଂଖ୍ୟ ଲାଭ ଆଣିଦେବ। ଏହା ସହଭାଗୀ ସମୃଦ୍ଧି ପାଇଁ ଏକ ନୂତନ ବ୍ଲୁପ୍ରିଣ୍ଟ "
@EU_Commission
@vonderleyen