Prime Minister's Office
Prime Minister shares glimpses from Beating Retreat 2026
29 JAN 2026 10:15PM by PIB Delhi
The Prime Minister Shri Narendra Modi shared the glimpses from Beating Retreat 2026, today. Shri Modi said that performances by the various bands were memorable.
In a series of posts on X, Shri Modi said:
"Here are some glimpses from Beating Retreat 2026. The performances by the various bands were memorable."
"Here are some more glimpses from Beating Retreat 2026."
"The Air Force Band was exceptional at the Beating Retreat 2026.
They performed ‘Brave Warrior’, ‘Twilight’, ‘Alert (Post Horn Gallop)’ and ‘Flying Star’ impeccably.
The Sindoor formation was brilliant!"
"Simply outstanding!
The Naval Band’s performances included ‘Namaste’, ‘Sagar Pawan’, ‘Matribhumi’, ‘Tejasvi’ and ‘Jai Bharati.’
The Matsya Yantra formation was flawless."
"The diverse compositions by the CAPF bands at Beating Retreat 2026 were filled with vibrancy and reflected a spirit of pride towards those who protect our nation."
"The tunes performed by the Army Military Band at the Beating Retreat 2026 were excellent. Equally masterful were the formations that included tributes to Operation Sindoor, 150 years of Vande Mataram, the cricketing triumph of India’s Nari Shakti, as well as the representations of Ashni drone, Bhairav battalion and the ancient ‘Garuda Vyuha’ battle formation."
"‘Drummers' Call’
Spectacular! It was widely appreciated at Beating Retreat 2026."
"At a time when we are marking 150 years of Vande Mataram, this rendition at the Beating Retreat 2026 by our armed forces is particularly special."

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ବିଟିଂ ରିଟ୍ରିଟ୍ ୨୦୨୬ର ଝଲକ ସେୟାର କରିଛନ୍ତି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
29 JAN 2026 10:15PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ବିଟିଂ ରିଟ୍ରିଟ୍ ୨୦୨୬ର ଝଲକ ସେୟାର କରିଛନ୍ତି। ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଥିଲେ ଯେ ବିଭିନ୍ନ ବ୍ୟାଣ୍ଡର ପ୍ରଦର୍ଶନ ସ୍ମରଣୀୟ ଥିଲା।
ଏକ୍ସରେ ଏକାଧିକ ପୋଷ୍ଟରେ ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଛନ୍ତି:
"ଏଠାରେ ବିଟିଂ ରିଟ୍ରିଟ୍ ୨୦୨୬ର କିଛି ଝଲକ ଦିଆଯାଇଛି। ବିଭିନ୍ନ ବ୍ୟାଣ୍ଡର ପ୍ରଦର୍ଶନ ସ୍ମରଣୀୟ ଥିଲା
"ଏଠାରେ ବିଟିଂ ରିଟ୍ରିଟ୍ ୨୦୨୬ର ଆଉ କିଛି ଝଲକ ଅଛି |"
"ବିଟିଂ ରିଟ୍ରିଟ୍ ୨୦୨୬ରେ ବାୟୁସେନା ବ୍ୟାଣ୍ଡ ଅସାଧାରଣ ଥିଲା।
ସେମାନେ ‘ବ୍ରେଭ ୱାରିୟର’, ‘ଟ୍ବାଇଲାଇଟ’, ‘ଆଲର୍ଟ’(ପୋଷ୍ଟ ହର୍ନ ଗ୍ୟାଲପ) ଏବଂ' ଫ୍ଲାଇଙ୍ଗ ଷ୍ଟାର" ପ୍ରଦର୍ଶନ କରିଥିଲେ।
ସିନ୍ଦୁର ଗଠନ ଚମତ୍କାର ଥିଲା! "
"କେବଳ ଚମତ୍କାର!
ନାଭାଲ ବ୍ୟାଣ୍ଡର ପ୍ରଦର୍ଶନ ମଧ୍ୟରେ 'ନମସ୍ତେ ’,' ସାଗର ପୱନ’, 'ମାତୃଭୂମି ’,' ତେଜସ୍ୱୀ’ ଏବଂ 'ଜୟ ଭାରତୀ ’ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ ଥିଲା
ମତ୍ସ୍ୟ ଯନ୍ତ୍ର ଗଠନ ତ୍ରୁଟିଶୂନ୍ୟ ଥିଲା "
"ବିଟିଂ ରିଟ୍ରିଟ୍ ୨୦୨୬ରେ ସିଏପିଏଫ ବ୍ୟାଣ୍ଡ ଦ୍ୱାରା ବିବିଧ ରଚନା ଜୀବନ୍ତତାରେ ପରିପୂର୍ଣ୍ଣ ଥିଲା ଏବଂ ଯେଉଁମାନେ ଆମ ଦେଶକୁ ସୁରକ୍ଷା ଦିଅନ୍ତି ସେମାନଙ୍କ ପ୍ରତି ଗର୍ବର ଭାବନା ପ୍ରତିଫଳିତ କରିଥିଲେ।"
"ବିଟିଂ ରିଟ୍ରିଟ୍ ୨୦୨୬ରେ ଆର୍ମି ମିଲିଟାରୀ ବ୍ୟାଣ୍ଡ ଦ୍ୱାରା ପରିବେଷଣ କରାଯାଇଥିବା ସ୍ୱର ଚମତ୍କାର ଥିଲା। ଅପରେସନ୍ ସିନ୍ଦୁରକୁ ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି, ବନ୍ଦେ ମାତରମର ୧୫୦ ବର୍ଷ, ଭାରତର ନାରୀ ଶକ୍ତିର କ୍ରିକେଟ୍ ବିଜୟ, ତଥା ଅଶ୍ନି ଡ୍ରୋନ୍, ଭୈରବ ବାଟାଲିଅନ୍ ଏବଂ ପ୍ରାଚୀନ 'ଗରୁଡ଼ ବ୍ୟୁହ' ଯୁଦ୍ଧ ଗଠନର ପ୍ରତିନିଧିତ୍ୱ ମଧ୍ୟ ସମାନ ଭାବରେ ନିପୁଣ ଥିଲା ।’’
"'ଡ୍ରମ୍ମର୍ସ' କଲ୍"
ଚମତ୍କାର! ବିଟିଂ ରିଟ୍ରିଟ୍ ୨୦୨୬ ରେ ଏହାକୁ ବ୍ୟାପକ ପ୍ରଶଂସା କରାଯାଇଥିଲା
"ଏକ ସମୟରେ ଯେତେବେଳେ ଆମେ ବନ୍ଦେ ମାତରମ୍ ର ୧୫୦ ବର୍ଷ ପାଳନ କରୁଛୁ, ଆମର ସଶସ୍ତ୍ର ବାହିନୀ ଦ୍ୱାରା ବିଟିଂ ରିଟ୍ରିଟ୍ ୨୦୨୬ ରେ ଏହି ଉପସ୍ଥାପନା ବିଶେଷ ଭାବରେ ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ।"