ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଜୋର୍ଡାନର ମହାମହିମ ରାଜା ଅବଦୁଲ୍ଲା ଦ୍ୱିତୀୟଙ୍କ ସହ ସାକ୍ଷାତ ସମୟରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ସମ୍ବୋଧନ
15 DEC 2025 11:48PM by PIB Bhubaneswar
ଡିସେମ୍ବର ୧୫, ୨୦୨୫
ମହାମହିମ,
ଆପଣ ମୋତେ ଏବଂ ମୋ ପ୍ରତିନିଧିମଣ୍ଡଳକୁ ଯେଉଁଭଳି ଭାବେ ସଦୟ ଆତିଥ୍ୟ ପ୍ରଦାନ କରିଛନ୍ତି, ସେଥିପାଇଁ ୧୪୦ କୋଟି ଭାରତୀୟଙ୍କ ପକ୍ଷରୁ ହୃଦୟର ଗଭୀରତାରୁ ଧନ୍ୟବାଦ ଜଣାଉଛି। ଆପଣ ଭାରତ ଏବଂ ଜୋର୍ଡାନ ମଧ୍ୟରେ ସମ୍ପର୍କକୁ ଏକ ନୂତନ ସ୍ତରକୁ ନେବା ପାଇଁ ବହୁତ ସକାରାତ୍ମକ ଚିନ୍ତାଧାରା ଉପସ୍ଥାପନ କରିଛନ୍ତି। ଆପଣଙ୍କ ବନ୍ଧୁତା ଏବଂ ଭାରତ ପ୍ରତି ଆପଣଙ୍କର ଗଭୀର ପ୍ରତିବଦ୍ଧତା ପାଇଁ ମୁଁ ଆପଣଙ୍କୁ ଆନ୍ତରିକ ଭାବରେ ଧନ୍ୟବାଦ ଜଣାଉଛି।
ଏହି ବର୍ଷ, ଆମେ ଆମର ରାଜନୈତିକ ସମ୍ପର୍କର ୭୫ତମ ବାର୍ଷିକୀ ପାଳନ କରୁଛୁ। ଏହି ମାଇଲଖୁଣ୍ଟ ଆଗାମୀ ଅନେକ ବର୍ଷ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ନୂତନ ଶକ୍ତି ସହିତ ଆଗକୁ ବଢ଼ିବା ପାଇଁ ଆମକୁ ପ୍ରେରଣା ଦେବ। ମୁଁ ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ବିଶ୍ୱାସ କରେ ଯେ ଆଜିର ବୈଠକ ଆମ ସମ୍ପର୍କରେ ଏକ ନୂତନ ଗତି ଏବଂ ଗଭୀରତା ଦେବ। ଆମେ ବାଣିଜ୍ୟ, ସାର, ଡିଜିଟାଲ ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟା, ଭିତ୍ତିଭୂମି ଏବଂ ଲୋକ ସମ୍ପର୍କ ଭଳି କ୍ଷେତ୍ରରେ ସହଯୋଗକୁ ଆହୁରି ବୃଦ୍ଧି କରିବୁ।
ମହାମହିମ,
ଆମେ ବିଶ୍ୱ ସ୍ତରରେ ମଧ୍ୟ ଘନିଷ୍ଠ ସମ୍ପର୍କରେ ରହିଛୁ। ଆରମ୍ଭରୁ, ଆପଣ ଗାଜା ଉପରେ ଏକ ଅତ୍ୟନ୍ତ ସକ୍ରିୟ ଏବଂ ସକାରାତ୍ମକ ଭୂମିକା ଗ୍ରହଣ କରିଛନ୍ତି। ଆମେ ସମସ୍ତେ ଆଶା କରୁ ଯେ ଏହି ଅଞ୍ଚଳରେ ଶାନ୍ତି ଏବଂ ସ୍ଥିରତା ବଜାୟ ରହିବ। ମୁଁ ଆତଙ୍କବାଦ ବିରୁଦ୍ଧରେ ଏକ ସ୍ପଷ୍ଟ ଏବଂ ଏକତ୍ର ଦୃଷ୍ଟିକୋଣ ଗ୍ରହଣ କରିଛି। ଆପଣଙ୍କ ନେତୃତ୍ୱରେ, ଜୋର୍ଡାନ ସମଗ୍ର ମାନବଜାତିକୁ ଆତଙ୍କବାଦ, ଉଗ୍ରବାଦ ଏବଂ ମୌଳବାଦ ବିରୁଦ୍ଧରେ ଏକ ଦୃଢ଼ ଏବଂ ରଣନୈତିକ ବାର୍ତ୍ତା ଦେଇଛି। ପ୍ରତିବନ୍ଧିତ ଅଧିବେଶନ ସମୟରେ, ଆମେ ଏହି ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ କ୍ଷେତ୍ରରେ ସହଯୋଗକୁ ଆହୁରି ମଜବୁତ କରିବା ବିଷୟରେ ଆଲୋଚନା କରିଥିଲୁ। ୨୦୧୮ରେ ଆପଣଙ୍କ ଭାରତ ଗସ୍ତ ସମୟରେ ଆମେ ଇସଲାମିକ ଐତିହ୍ୟ ଉପରେ ଏକ ସମ୍ମିଳନୀରେ ଅଂଶଗ୍ରହଣ କରିଥିଲୁ। ମୁଁ ଏହା ମଧ୍ୟ ମନେ ରଖିଛି ଯେ ୨୦୧୫ରେ ଆମର ପ୍ରଥମ ବୈଠକ ଜାତିସଂଘ ଦ୍ଵାରା ଆୟୋଜିତ ହିଂସାତ୍ମକ ଉଗ୍ରବାଦର ମୁକାବିଲା ଉପରେ କେନ୍ଦ୍ରିତ ଏକ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ହୋଇଥିଲା। ସେତେବେଳେ ମଧ୍ୟ ଆପଣ ଏହି ବିଷୟରେ ପ୍ରେରଣାଦାୟକ ମନ୍ତବ୍ୟ ଦେଇଥିଲେ। ସଂଯମତାକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରିବା ପାଇଁ ଆପଣଙ୍କ ପ୍ରୟାସ କେବଳ ଆଞ୍ଚଳିକ ଶାନ୍ତି ପାଇଁ ନୁହେଁ ବରଂ ବିଶ୍ୱ ଶାନ୍ତି ପାଇଁ ମଧ୍ୟ ଅତ୍ୟନ୍ତ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ। ଆମେ ଏହି ଦିଗରେ ଏକତ୍ର ଏକ ଦୃଢ଼ ଉପାୟରେ ଆଗକୁ ବଢ଼ିବା ଜାରି ରଖିବୁ। ଆମେ ଆମର ପାରସ୍ପରିକ ସହଯୋଗର ଅନ୍ୟ ସମସ୍ତ ଦିଗକୁ ଆହୁରି ମଜବୁତ କରିବୁ। ପୁଣିଥରେ, ମୁଁ ଆପଣଙ୍କୁ ଏବଂ ଜୋର୍ଡାନର ଲୋକମାନଙ୍କୁ ଆପଣଙ୍କ ସଦୟ ଆତିଥ୍ୟ ପାଇଁ ଆନ୍ତରିକ ଭାବରେ ଧନ୍ୟବାଦ ଜଣାଉଛି।
sws

Prime Minister's Office
English rendering of PM’s remarks during meeting with HM King Abdullah II of Jordan
15 DEC 2025 11:48PM by PIB Delhi
Your Majesty,
On behalf of 140 crore Indians, I sincerely thank you for the warm welcome extended to me and my delegation. You have put forward very positive ideas to take the relations between Bharat and Jordan to a new level. I express my heartfelt gratitude to you for your friendship and your deep commitment to Bharat.
This year, we are celebrating the 75th anniversary of our political relations. This milestone will continue to inspire us to move forward with renewed energy for many years to come. I am fully confident that today’s meeting will give a new momentum and depth to our relationship. We will further enhance cooperation in areas such as trade, fertilizers, digital technology, infrastructure, and people-to-people ties.
Your Majesty,
We have remained in close contact at the global level as well. From the very beginning, you have played a very active and positive role on Gaza. We all hope that peace and stability will prevail in this region. We share a clear and united stance against terrorism. Under your leadership, Jordan has conveyed a strong and strategic message to all of humanity against terrorism, extremism, and radicalization. During the restricted session, we discussed further strengthening cooperation in this important area. We participated in a conference on Islamic heritage during your visit to Bharat in 2018. I also recall that our first meeting in 2015 took place on the sidelines of the United Nations at an event focused on countering violent extremism. Even then, you delivered inspirational remarks on this subject. Your efforts to promote moderation are extremely important not only for regional peace but also for global peace. We will continue to move forward together in this direction in a concrete manner. We will further strengthen all other dimensions of our mutual cooperation. Once again, I sincerely thank you and the people of Jordan for your gracious hospitality.