প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
জৰ্ডানৰ মহামহিম ৰজা দ্বিতীয় আব্দুল্লাৰ সৈতে বৈঠকত প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ বক্তব্যৰ অসমীয়া অনুবাদ
15 DEC 2025 11:48PM by PIB Guwahati
মহামহিম,
১৪০ কোটি ভাৰতীয়ৰ হৈ মোক আৰু মোৰ প্ৰতিনিধি দলটোক উষ্ম আদৰণি জনোৱাৰ বাবে আপোনাক আন্তৰিকতাৰে ধন্যবাদ জনাইছো। ভাৰত আৰু জৰ্ডানৰ সম্পৰ্কক এক নতুন পৰ্য্যায়লৈ লৈ যোৱাৰ ক্ষেত্ৰত আপুনি অতিশয় ইতিবাচক ধাৰণা আগবঢ়াইছে। আপোনাৰ বন্ধুত্ব আৰু ভাৰতৰ প্ৰতি থকা গভীৰ দায়বদ্ধতাৰ বাবে আপোনালৈ আন্তৰিক কৃতজ্ঞতা জ্ঞাপন কৰিছো।
এইবাৰ আমি আমাৰ ৰাজনৈতিক সম্পৰ্কৰ ৭৫ বছৰীয়া জয়ন্তী উদযাপন কৰিছো। এই উপলক্ষই আমাক আগন্তুক বহু বছৰলৈ নতুন শক্তিৰে আগবাঢ়ি যাবলৈ অনুপ্ৰাণিত কৰিব। আজিৰ এই বৈঠকে আমাৰ সম্পৰ্কক এক নতুন গতি আৰু গভীৰতা প্ৰদান কৰিব বুলি মোৰ বিশ্বাস জন্মিছে। আমি বাণিজ্য, সাৰ, ডিজিটেল প্ৰযুক্তি, আন্তঃগাঁথনি আৰু জনসাধাৰণৰ মাজৰ সম্পৰ্ক আদি ক্ষেত্ৰত সহযোগিতা অধিক বৃদ্ধি কৰিম।
মহামহিম,
বিশ্ব পৰ্য্যায়তো আমি ঘনিষ্ঠ যোগাযোগ অব্যাহত ৰাখিছো। আৰম্ভণিৰে পৰাই আপুনি গাজা সন্দৰ্ভত অতিশয় সক্ৰিয় আৰু ইতিবাচক ভূমিকা পালন কৰি আহিছে। এই অঞ্চলত শান্তি আৰু সুস্থিৰতাই বিৰাজ কৰিব বুলি আমি সকলোৱে আশা কৰোঁ। সন্ত্ৰাসবাদৰ বিৰুদ্ধে আমি এক স্পষ্ট আৰু ঐক্যবদ্ধ স্থিতি গ্ৰহণ কৰিছো। আপোনাৰ নেতৃত্বত জৰ্ডানে সন্ত্ৰাসবাদ, উগ্ৰবাদ, আতংকবাদৰ বিৰুদ্ধে সমগ্ৰ মানৱ জাতিলৈ এক শক্তিশালী আৰু কৌশলগত বাৰ্তা প্ৰেৰণ কৰিছে। সীমিত বৈঠকৰ সময়ত আমি এই গুৰুত্বপূৰ্ণ ক্ষেত্ৰত সহযোগিতাক অধিক সুদৃঢ়কৰণৰ সম্পৰ্কে আলোচনা কৰিলোঁ। ২০১৮-ত আপোনাৰ ভাৰত ভ্ৰমণৰ সময়ত আমি ইছলামিক ঐতিহ্য সম্পৰ্কীয় এখন সন্মিলনত অংশগ্ৰহণ কৰিছিলো। এই কথাও মনত আছে যে ২০১৫-ত ৰাষ্ট্ৰসংঘত হিংসাত্মক উগ্ৰবাদ প্ৰতিহতকৰণক কেন্দ্ৰ কৰি আয়োজিত এক অনুষ্ঠানত আমাৰ প্ৰথমখন বৈঠক অনুষ্ঠিত হৈছিল। তেতিয়াও আপুনি এই বিষয়ত প্ৰেৰণাদায়ক মন্তব্য আগবঢ়াইছিল। মধ্যস্থতাক প্ৰসাৰিত কৰাৰ বাবে আপোনাৰ প্ৰচেষ্টা কেৱল আঞ্চলিক শান্তিৰ বাবেই নহয়, বৰঞ্চ বিশ্ব শান্তিৰ বাবেও অত্যন্ত গুৰুত্বপূৰ্ণ। আমি একেলগে এই দিশত সুনিৰ্দিষ্টভাৱে আগবাঢ়ি যাম। আমি আমাৰ পাৰস্পৰিক সহযোগিতাৰ আন সকলো মাত্ৰাকে অধিক গভীৰ কৰিম। আকৌ এবাৰ আপোনাক আৰু জৰ্ডানৰ জনসাধাৰণক আপোনালোকৰ সৌহাদ্যপূৰ্ণ আতিথ্যৰ বাবে আন্তৰিক ধন্যবাদ জনাইছো।

Prime Minister's Office
English rendering of PM’s remarks during meeting with HM King Abdullah II of Jordan
15 DEC 2025 11:48PM by PIB Delhi
Your Majesty,
On behalf of 140 crore Indians, I sincerely thank you for the warm welcome extended to me and my delegation. You have put forward very positive ideas to take the relations between Bharat and Jordan to a new level. I express my heartfelt gratitude to you for your friendship and your deep commitment to Bharat.
This year, we are celebrating the 75th anniversary of our political relations. This milestone will continue to inspire us to move forward with renewed energy for many years to come. I am fully confident that today’s meeting will give a new momentum and depth to our relationship. We will further enhance cooperation in areas such as trade, fertilizers, digital technology, infrastructure, and people-to-people ties.
Your Majesty,
We have remained in close contact at the global level as well. From the very beginning, you have played a very active and positive role on Gaza. We all hope that peace and stability will prevail in this region. We share a clear and united stance against terrorism. Under your leadership, Jordan has conveyed a strong and strategic message to all of humanity against terrorism, extremism, and radicalization. During the restricted session, we discussed further strengthening cooperation in this important area. We participated in a conference on Islamic heritage during your visit to Bharat in 2018. I also recall that our first meeting in 2015 took place on the sidelines of the United Nations at an event focused on countering violent extremism. Even then, you delivered inspirational remarks on this subject. Your efforts to promote moderation are extremely important not only for regional peace but also for global peace. We will continue to move forward together in this direction in a concrete manner. We will further strengthen all other dimensions of our mutual cooperation. Once again, I sincerely thank you and the people of Jordan for your gracious hospitality.