প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
জোরদানগী নিংথৌ অবদুল্লাহ সেকেন্দগা উনবদা প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখিবা ৱারোল
15 DEC 2025 11:48PM by PIB Imphal
ইকায়খুম্নরবা,
ভারতমচা করোর ১৪০ গী মহুৎশীন্দুনা, ঐ অমসুং ঐগী মীহুৎ কাংবু তরাম্না ওকপগীদমক ঐনা তৌবীমল খঙবা ফোঙদোকচরি। ভারত-জোরদানগী মরীশিং অনৌবা থাকশিংদা পুখৎকনি হায়বগী থাজবা ঐনা থম্লি। অদোমগী মরুপ-মপাং ওইবা অমসুং অদোম্না ভারত্ত অচেৎপা থাজবা থম্বগীদমক ঐনা অদোম থম্মোয় শেংনা থাগৎপা ফোঙদোকচরি। চহি অসিদা, ঐখোয় কুতিনিগী মরী লৈনরকপা চহি ৭৫ মপুংফারকপগী থৌরম পাংথোক্লি। মসিগী খুমাঙচাউশিনবা অসিনা লাক্লিবা চহি কয়াদা অনৌবা থৌনাগা লোয়ননা মাঙলোমদা চঙশিন্নবা মখা তানা ঐখোয়দা ইথিল পীগনি। ঙসিগী মীফম অসিনা ঐখোয়গী মরীশিংদা অনৌবা ইনোৎ পীগনি হায়না ঐনা থাজৈ। ঐখোয়না মখা তানা ললোন-ইতিক, হার, দিজিতেল তেক্নোলোজি, ইনফ্রাষ্ট্রকচর অমসুং মীগা মীগা লৈনবা মরীশিংদা মতেং পাংনগনি।
ইকায়খুম্নরবা,
মালেমগী থাক্ত ঐখোয় অচেৎপা মরীশু লৈনরি। হেক হৌবদগী হৌনা গজাগী ফিবমদা অদোম্না মরুওইবা থৌদাং অমা লৌদুনা লাক্লি। লমদম অসিদা শান্তি অমসুং তুংদু-লৈতাবা লাক্কনি হায়বগী থাজবা ঐখোয়না থম্লি। ঐখোয়না অমতা ওইনা নাখৈ শেংনা তেরোরিজমগী মায়োক্ত লৈরি। অদোমগী লুচিংবা মখাদা, তেরোরিজম, এক্সত্রিমিজম অমসুং রেদিকেলাইজেসনগী মায়োক্ত মীওইবা খুন্নাইদা অদোম্না অকনবা পাউজেল অমা পীরে। মরুওইবা হিরম অসিদা মখা তনা মতেং পাংনবা হেনগৎহন্নবা ঐখোয় খন্নরে। ২০১৮ দা অদোমগী ভারত খোঙচৎ মনুংদা, ইস্লামিক হেরিতেচগী মীফম অমা ঐখোয় শরুক য়াখি।
এক্সত্রিমিজম থেংন্নবা মীৎয়েং থম্বা ২০১৫ দা য়ু.এনদা পাংথোকপা থৌরম অমগী নাকলদা ঐখোয় অহানবা ওইনা উনখিবা অদু ঐ নিংশিংলি। মতম অদুদা, অদোম্না হিরম অসিদা পুক্নিং থৌগৎপা ৱাফমশিং ফোঙদোকখি। ময়াই ওইনা চৎনবা অদোমগী থবকশিং অসি লমদম অসি খক্তগী নত্তনা মালেমগী শান্তি পুরক্নবসু য়াম্না মরুওই। মাইকৈ অসিদা পুন্না ঐখোয় মখা তানা মাঙলোমদা চৎমিন্নগনি। হিরম কয়াদা ঐখোয় মতেং পাংনবা ঐখোয় মখা তানা ফগৎহনগনি। অমুক হন্না, ঐনা অদোম্না তরাম্না ওকপগীদমক অদোম অমসুং জোরদানগী মীয়াম ঐনা থম্মোয় শেংনা থাগৎপা ফোঙদোকচরি।

Prime Minister's Office
English rendering of PM’s remarks during meeting with HM King Abdullah II of Jordan
15 DEC 2025 11:48PM by PIB Delhi
Your Majesty,
On behalf of 140 crore Indians, I sincerely thank you for the warm welcome extended to me and my delegation. You have put forward very positive ideas to take the relations between Bharat and Jordan to a new level. I express my heartfelt gratitude to you for your friendship and your deep commitment to Bharat.
This year, we are celebrating the 75th anniversary of our political relations. This milestone will continue to inspire us to move forward with renewed energy for many years to come. I am fully confident that today’s meeting will give a new momentum and depth to our relationship. We will further enhance cooperation in areas such as trade, fertilizers, digital technology, infrastructure, and people-to-people ties.
Your Majesty,
We have remained in close contact at the global level as well. From the very beginning, you have played a very active and positive role on Gaza. We all hope that peace and stability will prevail in this region. We share a clear and united stance against terrorism. Under your leadership, Jordan has conveyed a strong and strategic message to all of humanity against terrorism, extremism, and radicalization. During the restricted session, we discussed further strengthening cooperation in this important area. We participated in a conference on Islamic heritage during your visit to Bharat in 2018. I also recall that our first meeting in 2015 took place on the sidelines of the United Nations at an event focused on countering violent extremism. Even then, you delivered inspirational remarks on this subject. Your efforts to promote moderation are extremely important not only for regional peace but also for global peace. We will continue to move forward together in this direction in a concrete manner. We will further strengthen all other dimensions of our mutual cooperation. Once again, I sincerely thank you and the people of Jordan for your gracious hospitality.