তথ্য আৰু সম্প্ৰচাৰ মন্ত্ৰালয়
গণৰাজ্য দিৱস-ৰ শোভাযাত্ৰাত তথ্য আৰু সম্প্ৰচাৰ মন্ত্ৰালয়ৰ প্ৰতীকপটে ভাৰতৰ গল্প-কথন পৰম্পৰাৰ উত্তৰাধিকাৰিত্ব আৰু ৱেভছ-ৰ দৃষ্টিভংগী প্ৰদৰ্শন কৰে
26 JAN 2026 4:04PM by PIB Guwahati
কৰ্তব্য পথত আজি অনুষ্ঠিত গণৰাজ্য দিৱস-ৰ শোভাযাত্ৰাত উপস্থাপন কৰা তথ্য আৰু সম্প্ৰচাৰ মন্ত্ৰালয়ৰ প্ৰতীকপটটোৰ আভাস দিয়া হ’ল: তথ্য আৰু সম্প্ৰচাৰ মন্ত্ৰালয়ৰ “ভাৰত গাথা: শ্ৰুতি, কৃতি, দৃষ্টি” শীৰ্ষক প্ৰতীকপটটোত ভাৰতৰ সমৃদ্ধ গল্প-কথন পৰম্পৰাৰ উত্তৰাধিকাৰিত্ব, প্ৰাচীন মৌখিক পৰম্পৰাৰ পৰা সমসাময়িক সংবাদ মাধ্যম আৰু চিনেমালৈকে ইয়াৰ যাত্ৰাৰ সন্ধান, ৰাষ্ট্ৰৰ সাংস্কৃতিক সংবাদ মাধ্যম আৰু চিনেমালৈকে হোৱা বিৱৰ্তন আৰু গোলকীয় বিষয়বস্তুৰ শক্তিকেন্দ্ৰ হিচাপে উত্থানলৈকে প্ৰদৰ্শিত কৰা হয়।
৭৭ সংখ্যক গণৰাজ্য দিৱস-ৰ শোভাযাত্ৰাত উপস্থাপন কৰা প্ৰতীকপটটোত পৰম্পৰা আৰু ভৱিষ্যমুখী আখ্যানসমূহক সজীৱ কৰি তোলাৰ বাবে সভ্যতামূলক ঐতিহ্যক আধুনিক প্ৰযুক্তিৰ সৈতে মসৃণ মিশ্ৰণেৰে ভাৰতৰ সংবাদ মাধ্যম আৰু মনোৰঞ্জনৰ নেতৃত্ব, উদ্ভাৱন আৰু সাংস্কৃতিক কূটনীতিক আগুৱাই নিয়া এক বিশ্বব্যাপী মঞ্চ হিচাপে ৱেভছ-ক উজলাই তোলা হৈছে।

Ministry of Information & Broadcasting
MIB Tableau at Republic Day Parade Showcases India’s Storytelling Legacy and WAVES Vision
26 JAN 2026 4:04PM by PIB Delhi
Here are the glimpses of the MIB tableau presented in the Republic Day Parade today at Kartavya Path: The Ministry of Information and Broadcasting’s tableau, titled “Bharat Gatha: Shruti, Kriti, Drishti,” showcased India’s rich storytelling legacy, tracing its journey from ancient oral traditions to contemporary media and cinema, reflecting the nation’s cultural evolution and emergence as a global content powerhouse.
The tableau also highlighted WAVES as a global platform advancing India’s media and entertainment leadership, innovation and cultural diplomacy, while seamlessly blending civilisational heritage with modern technology to bring alive traditions and future-ready narratives during the 77th Republic Day Parade.