ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଷ୍ଟାର୍ଟଅପ୍ ଇଣ୍ଡିଆ ପଦକ୍ଷେପର ଏକ ଦଶନ୍ଧି ପାଳନ ଅବସରରେ ଆୟୋଜିତ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ନିଜ ଅଭିଭାଷଣର ଝଲକ ସେୟାର କରିଛନ୍ତି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
16 JAN 2026 7:14PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ନୂଆଦିଲ୍ଲୀର ଭାରତ ମଣ୍ଡପମଠାରେ ଜାତୀୟ ଷ୍ଟାର୍ଟଅପ୍ ଦିବସ ଅବସରରେ ଷ୍ଟାର୍ଟଅପ୍ ଇଣ୍ଡିଆ ପଦକ୍ଷେପର ଏକ ଦଶନ୍ଧି ପାଳନ ଅବସରରେ ଆୟୋଜିତ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ନିଜର ଅଭିଭାଷଣର ଝଲକ ସେୟାର କରିଛନ୍ତି।
ଏକ୍ସରେ ଏକାଧିକ ପୋଷ୍ଟରେ ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ଲେଖିଛନ୍ତି:
ଆଜି ଆମେ ଷ୍ଟାର୍ଟଅପ୍‍ ଇଣ୍ଡିଆର ୧୦ ବର୍ଷ ପାଳନ କରୁଛୁ ।
ଷ୍ଟାର୍ଟଅପ୍ ଦୁନିଆରେ, ଗତ ଦଶନ୍ଧି ଅନେକ ସଫଳତାର ସାକ୍ଷୀ ହୋଇଛି ଯାହା ସ୍ପଷ୍ଟ ଭାବରେ ଦର୍ଶାଉଛି ଯେ ଏହି ଇକୋସିଷ୍ଟମ କିପରି ନବସୃଜନ ଏବଂ ଅଭିବୃଦ୍ଧିକୁ ପରିଚାଳିତ କରୁଛି
"#10YearsOfStartupIndia ଦୀର୍ଘସ୍ଥାୟୀ ମାନସିକତାକୁ ପରିବର୍ତ୍ତନ କରିବାରେ ଏକ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଭୂମିକା ଗ୍ରହଣ କରିଛି, ଯାହା ଗ୍ରାମାଞ୍ଚଳର ଯୁବକମାନଙ୍କୁ ମଧ୍ୟ ସେମାନଙ୍କ ସ୍ୱପ୍ନକୁ ଅନୁସରଣ ଏବଂ ସାକାର କରିବାରେ ସକ୍ଷମ କରିଛି।"
"ଷ୍ଟାର୍ଟଅପ୍ ଇଣ୍ଡିଆ ହେଉଛି ଏକ ଶକ୍ତିଶାଳୀ ପ୍ଲାଟଫର୍ମ ଯାହା ବିଭିନ୍ନ କ୍ଷେତ୍ରକୁ ନୂତନ ସୁଯୋଗ ସହିତ ଯୋଡ଼ିଥାଏ।
"ଆମର ଲକ୍ଷ୍ୟ ହେଉଛି ଯେ ଆଗାମୀ ଦଶ ବର୍ଷ ମଧ୍ୟରେ, ଆମେ ଷ୍ଟାର୍ଟଅପ୍ ଦୁନିଆରେ ଚାଲୁଥିବା ଗତିକୁ ଆହୁରି ଆଗକୁ ବଢ଼ାଇବୁ ଯାହା ଦ୍ୱାରା ଭାରତ ଉଦୀୟମାନ ଧାରା ଏବଂ ଭବିଷ୍ୟତ ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟାରେ ବିଶ୍ୱର ନେତୃତ୍ୱ ନେବ।

Prime Minister's Office
PM shares glimpses of his address at the programme marking a decade of the Startup India initiative at New Delhi
16 JAN 2026 7:14PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi shared glimpses of his address at the programme marking a decade of the Startup India initiative, on the occasion of National Startup Day, at Bharat Mandapam, New Delhi today.
In a series of posts on X, Shri Modi wrote:
“Today, we are marking #10YearsOfStartupIndia.
In the world of StartUps, the last decade has witnessed several achievements that clearly show how this ecosystem is driving innovation and growth.”
“#10YearsOfStartupIndia has played a significant role in changing long-standing mindsets, enabling even youth from rural areas to pursue and realise their dreams.”
“StartUp India is a powerful platform that connects diverse sectors with new opportunities.
#10YearsOfStartupIndia”
“Our goal is that in the next ten years, we further build on the ongoing momentum in the world of StartUps so that India leads the world in emerging trends and futuristic technologies.
#10YearsOfStartupIndia”