প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
দিসেম্বর 26তা ‘বীর বাল দিবস’কী পালন থৌরমদা পি.এম.না শরুক য়াগনি
25 DEC 2025 5:37PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা 2025গী দিসেম্বর 26কী নুমিৎ য়ুংবা পুং 12:15 রোম তাবদা নই দিল্লীগী ভারত মন্দপমদা 'বীর বাল দিবস'কী নেস্নেল প্রোগ্রামদা শরুক য়াগনি। থৌরম অদুদা প্রধান মন্ত্রীনা মীয়ামদা ৱা ঙাংগনি।
বীর বাল দিবস পালন তৌনবা ভারত সরকারনা সাহিবজাদকী অখন্নবা থৌনা অমসুং থৱায় কৎপগী মতাংদা নাগরিকশিংদা খঙহন্নবা অমসুং এজুকেৎ তৌনবা অমসুং ভারতকী পুৱারীগী নহা ওইরিবা অথৌবশিংগী থৌনা, কত্থোকপা অমসুং থৌনা-লিংজেল অদু ইকায় খুম্নবা উৎনবা অমসুং নীংশিংনবা পান্দমগা লোয়ননা লৈবাক শীনবা থুংনা শরুক য়াবা প্রোগ্রামশিং পাংথোক্লি। থৌরমশিং অসিদা ৱারী শানবগী সেসনশিং, রিসাইতেসনশিং, পোস্তর শেম্বগী অমসুং এসে-রাইতিং কম্পিতিসনশিং য়াওগনি। স্কুলশিং, চাইল্দ কেয়র ইন্সতিত্যুসনশিং, অঙ্গনৱাদি সেন্তরশিং অমসুং অতোপ্পা এজুকেস্নেল প্লেৎফোর্মশিংদা অমসুং মাইগোভ অমসুং মাইভারত পোর্তেলশিংদা ওনলাইন এক্তিবিতীশিংগী খুত্থাংদা মখোয়শিং অসি পাংথোক্কনি।
2022গী জনুৱারী 9দা শ্রী গুরু গোবিন্দ সিংহজীগী প্রকাস পুরবকী থৌরমদা প্রধান মন্ত্রীনা শ্রী গুরু গোবিন্দ সিংহজীগী মচানুপাশিং সাহিবজদাস বাবা জোরাওর সিংহজী অমসুং বাবা ফতেহ সিংহজীগী শহিদ ওইবগী নীংশিংনবা দিসেম্বর 26 অসি 'বীর বাল দিবস' ওইনা পাংথোক্কনি হায়না লাউথোকখি।
প্রধান মন্ত্রী রাস্ত্রিয় বাল পুরস্কার (PMRBP)গী এৱার্দীশিংনসু থৌরম অদুদা শরুক য়াগনি।

Prime Minister's Office
PM to participate in the programme marking ‘Veer Baal Diwas’ on 26th December
25 DEC 2025 5:37PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will participate in the national programme marking ‘Veer Baal Diwas’ on 26th December 2025, at around 12:15 PM, at Bharat Mandapam, New Delhi. On the occasion, the Prime Minister will also address the gathering.
To mark Veer Baal Diwas, the Government of India is organising participative programmes across the country with the objective of informing and educating citizens about the extraordinary courage and supreme sacrifice of the Sahibzades, and to honour and commemorate the indomitable courage, sacrifice, and valour of the young heroes of India’s history. The activities will include storytelling sessions, recitations, poster-making and essay-writing competitions, among others. These will be conducted in schools, Child Care Institutions, Anganwadi centres, and other educational platforms, as well as through online activities on the MyGov and MyBharat portals.
On the occasion of the Prakash Purab of Sri Guru Gobind Singh Ji on 9th January 2022, the Prime Minister had announced that 26th December would be observed as ‘Veer Baal Diwas’, to commemorate the martyrdom of Sahibzadas Baba Zorawar Singh Ji and Baba Fateh Singh Ji, the sons of Sri Guru Gobind Singh Ji, whose unparalleled sacrifice continues to inspire generations.
Awardees of the Pradhan Mantri Rashtriya Bal Puraskar (PMRBP) will also be present during the programme.