Prime Minister's Office
Prime Minister shares an article on how VB-G RAM G Act 2025 treats income support and long-term rural productivity as a continuum rather than a trade-off
24 DEC 2025 1:41PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi today shared an article written by Union Minister, Shri Shivraj Singh Chouhan on how VB-G RAM G Act 2025 treats income support, asset creation, agricultural stability and long-term rural productivity as a continuum rather than a trade-off.
"He stresses that the Bill was preceded by extensive consultations with State governments, technical workshops and multi-stakeholder discussions", Shri Modi stated.
Responding to a post by Union Minister, Shri Shivraj Singh Chouhan on X, Shri Modi said:
"In this enlightening article, Union Minister Shri @ChouhanShivraj explains that VB-G RAM G Act, 2025 treats income support, asset creation, agricultural stability and long-term rural productivity as a continuum rather than a trade-off.
He stresses that the Bill was preceded by extensive consultations with State governments, technical workshops and multi-stakeholder discussions."

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
ভিবি-জি ৰাম জি আইন ২০২৫-এ কেনেদৰে আয় সমৰ্থন আৰু দীৰ্ঘম্যাদী গ্ৰাম্য উৎপাদনশীলতাক বাণিজ্যৰ পৰিবৰ্তে এক ধাৰাবাহিকতা হিচাপে গণ্য কৰে, সেই সন্দৰ্ভত এটা প্ৰবন্ধ শ্বেয়াৰ প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ
24 DEC 2025 1:41PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰী শ্ৰী শিৱৰাজ সিং চৌহানে লিখা এটা প্ৰবন্ধ শ্বেয়াৰ কৰিছে, য’ত ভিবি-জি ৰাম জি আইন ২০২৫-এ কেনেদৰে আয় সমৰ্থন, সম্পদ সৃষ্টি, কৃষি সুস্থিৰতা আৰু দীৰ্ঘম্যাদী গ্ৰাম্য উৎপাদনশীলতাক বাণিজ্যৰ পৰিবৰ্তে এক ধাৰাবাহিকতা হিচাপে গণ্য কৰে, সেই বিষয়ে ব্যাখ্যা কৰা হৈছে।
‘তেওঁ গুৰুত্ব আৰোপ কৰে যে বিধেয়কখনৰ পূৰ্বে ৰাজ্য চৰকাৰসমূহৰ সৈতে ব্যাপক আলোচনা, কাৰিকৰী কৰ্মশালা আৰু বিভিন্ন অংশীদাৰৰ লগত আলোচনা কৰা হৈছিল’, শ্ৰী মোদীয়ে কয়।
এক্সত কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰী শ্ৰী শিৱৰাজ সিং চৌহানৰ এটা পোষ্টৰ উত্তৰত শ্ৰী মোদীয়ে কয়ঃ
‘এই ভাৱোদ্দীপক প্ৰবন্ধটোত কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰী শ্ৰী শিৱৰাজ সিং চৌহানে ব্যাখ্যা কৰিছে কেনেদৰে ভিবি-জি ৰাম জি আইন ২০২৫-এ আয় সমৰ্থন, সম্পদ সৃষ্টি, কৃষি সুস্থিৰতা আৰু দীৰ্ঘম্যাদী গ্ৰাম্য উৎপাদনশীলতাক বাণিজ্যৰ পৰিবৰ্তে এক ধাৰাবাহিকতা হিচাপে গণ্য কৰে।
তেওঁ গুৰুত্ব আৰোপ কৰে যে বিধেয়কখনৰ পূৰ্বে ৰাজ্য চৰকাৰসমূহৰ সৈতে ব্যাপক আলোচনা, কাৰিকৰী কৰ্মশালা আৰু বিভিন্ন অংশীদাৰৰ লগত আলোচনা কৰা হৈছিল।’