ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଭବିଷ୍ୟତ କ୍ଷେତ୍ରରେ କଗ୍ନିଜାଣ୍ଟର ଭାଗିଦାରୀକୁ ସ୍ୱାଗତ କରିଛନ୍ତି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
09 DEC 2025 9:13PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି କଗ୍ନିଜାଣ୍ଟର ମୁଖ୍ୟ କାର୍ଯ୍ୟନିର୍ବାହୀ ଅଧିକାରୀ ଶ୍ରୀ ରବି କୁମାର ଏସ୍ ଏବଂ ଅଧ୍ୟକ୍ଷ ତଥା ପରିଚାଳନା ନିର୍ଦ୍ଦେଶକ ଶ୍ରୀ ରାଜେଶ ଭାରିୟରଙ୍କ ସହ ଏକ ଗଠନମୂଳକ ବୈଠକ କରିଛନ୍ତି।
ଆଲୋଚନା ସମୟରେ, ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଭବିଷ୍ୟତ କ୍ଷେତ୍ରଗୁଡ଼ିକରେ ଭାରତର ଯାତ୍ରାକୁ ଆଗକୁ ବଢ଼ାଇବାରେ କଗ୍ନିଜାଣ୍ଟର ନିରନ୍ତର ସହଭାଗୀତାକୁ ସ୍ୱାଗତ କରିଥିଲେ। ସେ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରିଥିଲେ ଯେ ଭାରତର ଯୁବପିଢ଼ି, କୃତ୍ରିମ ବୁଦ୍ଧିମତ୍ତା ଏବଂ ଦକ୍ଷତା ଉପରେ ସେମାନଙ୍କର ଦୃଢ଼ ଧ୍ୟାନ ସହିତ, ବ୍ୟାପକ ସହଯୋଗ ପାଇଁ ଉଦ୍ୟମ ସ୍ଥାପନ କରୁଛନ୍ତି ଯାହା ଦେଶର ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟା ଭବିଷ୍ୟତକୁ ଆକାର ଦେବ।
କଗ୍ନିଜାଣ୍ଟ ହ୍ୟାଣ୍ଡେଲରେ ଏକ ପୋଷ୍ଟର ଉତ୍ତର ଦେଇ ଶ୍ରୀ ମୋଦି ଲେଖିଛନ୍ତି:
“ଶ୍ରୀ ରବି କୁମାର ଏସ୍ ଏବଂ ଶ୍ରୀ ରାଜେଶ ଭାରିୟରଙ୍କ ସହିତ ଏକ ସୁନ୍ଦର ସାକ୍ଷାତ ହୋଇଥିଲା। ଭବିଷ୍ୟତ କ୍ଷେତ୍ରଗୁଡ଼ିକରେ କଗ୍ନିଜାଣ୍ଟର ନିରନ୍ତର ସହଭାଗୀତାକୁ ଭାରତ ସ୍ୱାଗତ କରୁଛି। ଏଆଇ ଏବଂ ଦକ୍ଷତା ଉପରେ ଆମର ଯୁବପିଢ଼ିର ଧ୍ୟାନ ଆଗକୁ ଏକ ବିକାଶଶୀଳ ସହଯୋଗ ପାଇଁ ଉଦ୍ୟମ ସ୍ଥାପନ କରୁଛି।
@Cognizant
@imravikumars”

Prime Minister's Office
Prime Minister welcomes Cognizant’s Partnership in Futuristic Sectors
09 DEC 2025 9:13PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today held a constructive meeting with Mr. Ravi Kumar S, Chief Executive Officer of Cognizant, and Mr. Rajesh Varrier, Chairman & Managing Director.
During the discussions, the Prime Minister welcomed Cognizant’s continued partnership in advancing India’s journey across futuristic sectors. He emphasized that India’s youth, with their strong focus on artificial intelligence and skilling, are setting the tone for a vibrant collaboration that will shape the nation’s technological future.
Responding to a post on X by Cognizant handle, Shri Modi wrote:
“Had a wonderful meeting with Mr. Ravi Kumar S and Mr. Rajesh Varrier. India welcomes Cognizant's continued partnership in futuristic sectors. Our youth's focus on AI and skilling sets the tone for a vibrant collaboration ahead.
@Cognizant
@imravikumars”