তথ্য আৰু সম্প্ৰচাৰ মন্ত্ৰালয়
খচৰা সম্প্ৰচাৰ সেৱা (নিয়ন্ত্ৰণ) বিধেয়ক, ২০২৩: অংশীদাৰসকলৰ পৰামৰ্শ শেষ; চৰকাৰে বহল আৰু বিস্তৃত পৰামৰ্শত বিশ্বাস কৰে বুলি তথ্য আৰু সম্প্ৰচাৰ ৰাজ্যিক মন্ত্ৰী ড০ এল মুৰুগানে কয়
05 DEC 2025 1:47PM by PIB Guwahati
সম্প্ৰচাৰ সেৱা (নিয়ন্ত্ৰণ) বিধেয়ক, ২০২৩ (বিএছআৰ বিল)ৰ খচৰা ১০.১১.২০২৩ তাৰিখে ৰাজহুৱা ডমেইনত ৰখা হয়। সাধাৰণ জনতা আৰু অংশীদাৰসকলৰ পৰা ০৯.১২.২০২৩ তাৰিখলৈকে মতামত/মন্তব্য/পৰামৰ্শ বিচৰা হৈছিল, যিটো পিছলৈ ১৫.০১.২০২৪ লৈ বৃদ্ধি কৰা হৈছিল।
সংবাদ মাধ্যম আৰু মনোৰঞ্জন উদ্যোগৰ সংস্থাসমূহকে ধৰি অংশীদাৰসকলৰ পৰা লাভ কৰা বৈচিত্ৰ্যপূৰ্ণ পৰামৰ্শৰ ভিত্তিত চৰকাৰে মন্তব্যৰ সময়সীমা ১৫.১০.২০২৪লৈ বৃদ্ধি কৰে।
সকলো অংশীদাৰৰ পৰা পোৱা পৰামৰ্শসমূহ পৰীক্ষা কৰা হৈছে। মন্ত্ৰীয়ে দাবী কৰে যে চৰকাৰে ব্যাপক আৰু বিস্তৃত আলোচনাত বিশ্বাস কৰে।
এই তথ্য আজি ৰাজ্যসভাত শ্ৰী ছাকেট গোখলেৰ এক ষ্টাৰবিহীন প্ৰশ্নৰ উত্তৰত দাখিল কৰে তথ্য আৰু সম্প্ৰচাৰ আৰু সংসদীয় পৰিক্ৰমা ৰাজ্যিক মন্ত্ৰী ড° এল মুৰুগানে।

Ministry of Information & Broadcasting
Draft Broadcasting Services (Regulation) Bill, 2023: Stakeholder Consultations Over; Government Believes in Wide and Extensive Consultations, says Minister of State for Information and Broadcasting Dr. L. Murugan
05 DEC 2025 1:47PM by PIB Delhi
The draft Broadcasting Services (Regulation) Bill, 2023 (BSR Bill) was placed in public domain on 10.11.2023. Views/comments/suggestions from the general public and stakeholders were sought till 09.12.2023, which was later extended up to 15.01.2024.
Based on the diverse suggestions received from stakeholders, including media and entertainment industry associations, the Government extended the comment period until 15.10.2024.
The suggestions received from all stakeholders have been examined. Minister submitted that the Government believes in wide and extensive consultations.
This Information was submitted by the Minister of State for Information and Broadcasting and Parliamentary Affairs Dr. L. Murugan in the Rajya Sabha today in response to an unstarred question of Shri. Saket Gokhale.