গৃহ মন্ত্ৰালয়
জন্ম বাৰ্ষিকীত মহান দেশপ্ৰেমী আৰু অমৰ শ্বহীদ খুদিৰাম বসু জীৰ প্ৰতি শ্ৰদ্ধাঞ্জলি কেন্দ্ৰীয় গৃহ আৰু সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহৰ
খুদিৰাম বসু জীয়ে ভাৰত মাতৃৰ স্বাধীনতাৰ বাবে সশস্ত্ৰ বিপ্লৱ কৰিবলৈ যুৱকসকলক সংগঠিত কৰাৰ লগতে স্বদেশী আন্দোলনৰ বাবে দেশবাসীক সজাগ কৰিছিল
অসংখ্য বিপ্লৱীৰ দ্বাৰা অনুপ্ৰাণিত খুদীৰামক ব্ৰিটিছ চৰকাৰে বিপ্লৱৰ পথৰ পৰা আঁতৰাব নোৱাৰিলে আৰু হাঁহিমুখে তেওঁ মাতৃভূমিৰ বাবে নিজৰ জীৱন উৎসৰ্গা কৰিলে
খুদিৰাম বসুজীৰ বীৰত্বপূৰ্ণ কাহিনী প্ৰতিগৰাকী যুৱক-যুৱতীয়ে ৰাষ্ট্ৰক প্ৰাধান্য দিয়াৰ বাবে এক অমূল্য প্ৰেৰণাৰ উৎস
03 DEC 2025 11:40AM by PIB Guwahati
কেন্দ্ৰীয় গৃহ আৰু সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে মহান দেশপ্ৰেমী আৰু অমৰ শ্বহীদ খুদিৰাম বসু জীৰ জন্ম বাৰ্ষিকী উপলক্ষে তেওঁৰ প্ৰতি শ্ৰদ্ধাঞ্জলি নিবেদন কৰে।
এক্সৰ এটা পোষ্টত শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয় যে বীৰত্ব, সাহস আৰু আত্মবলিদানৰ প্ৰতীক স্বৰূপ খুদিৰাম বসু জীয়ে ভাৰত মাতৃৰ স্বাধীনতাৰ বাবে সশস্ত্ৰ বিপ্লৱ কৰিবলৈ যুৱকসকলক সংগঠিত কৰিছিল আৰু স্বদেশী আন্দোলনৰ বাবে দেশবাসীক সজাগ কৰিছিল। তেওঁ কয় যে অগণন বিপ্লৱীৰ দ্বাৰা অনুপ্ৰাণিত খুদিৰামজীক ব্ৰিটিছ চৰকাৰে বিপ্লৱৰ পথৰ পৰা আঁতৰাব নোৱাৰিলে আৰু হাঁহিমুখে তেওঁ মাতৃভূমিৰ বাবে নিজৰ জীৱন উৎসৰ্গা কৰিছিল। শ্ৰী শ্বাহে কয় যে খুদিৰাম বসু জীৰ বীৰত্বপূৰ্ণ কাহিনী প্ৰতিজন যুৱক-যুৱতীক ৰাষ্ট্ৰক প্ৰাধান্য দিয়াৰ বাবে প্ৰেৰণাৰ অমূল্য উৎস।

Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah pays tribute to the great patriot and immortal martyr Khudiram Bose ji on his birth anniversary
A symbol of valor, courage and sacrifice for the motherland, Khudiram Bose ji organized the youth for armed revolution for the independence of Mother India and also awakened the countrymen for Swadeshi
Inspired by countless revolutionaries, Khudiram ji was not deterred from the path of revolution by the British government and he happily sacrificed his life for the motherland
The heroic saga of Khudiram Bose ji is an invaluable source of inspiration for every youth to put nation first
03 DEC 2025 11:40AM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah paid tribute to the great patriot and immortal martyr Khudiram Bose ji on his birth anniversary.
In a post on ‘X’ platform, Shri Amit Shah said that a symbol of valor, courage and sacrifice for the motherland, Khudiram Bose ji organized the youth for armed revolution for the independence of Mother India and also awakened the countrymen for Swadeshi. He said that inspired by countless revolutionaries, Khudiram ji was not deterred from the path of revolution by the British government and he happily sacrificed his life for the motherland. Shri Shah said that the heroic saga of Khudiram Bose ji is an invaluable source of inspiration for every youth to put nation first.