প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা শ্রী লঙ্কাগী রাস্ত্রপতিগা তেলিফোন্দা ৱারী শানখ্রে
পি.এম.না সাইক্লোন দিতৱাহনা মরম ওইদুনা শ্রী লঙ্কাদা পুন্সি মাংখিবা অমসুং অমাং-অতা থোকহনখিবা অদুগীদমক্তা অৱাবা ফোংদোকখ্রে
রাস্ত্রপতি দিসানায়াকেনা ভারতকী মতম চানা অমসুং ইফেক্তিব ওইবা তেংবাং অদুগীদমক মহাক্কী মাইকৈদগী থাগৎপা ফোংদোকখ্রে
পি.এম.না ভিজন মহাসাগরগী মতুং ইন্না অমসুং ‘ফার্স্ত রেস্পোন্দর’ ওইনা ওপরেসন সাগর বন্ধুগী মখাদা ভারতনা মখা তানা তেংবাং পীরগনি হায়না থাজবা পীখ্রে
01 DEC 2025 8:50PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি শ্রী লঙ্কাগী দেমোক্রেতিক সোসিয়েলিস্ত রিপব্লিক্কী রাস্ত্রপতি, হিস এক্সেলেন্সী মিস্তর অনুরা কুমারা দিসানায়াকেগা ফোনদা ৱারী শানখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা সাইক্লোন দিতৱাহনা মরম ওইদুনা শ্রী লঙ্কাদা পুন্সি মাংখিবা অমসুং পাক শন্না অমাং-অতা থোকখিবা অদুগীদমক্তা অৱাবা ফোংদোকখি। মহাক্না হায়খি মদুদি ভারতকী মীয়াম্না শ্রী লঙ্কাগী মীয়ামগীদমক অৱাবা তারবা মতম অসিদা মতেং পাংনবা খোংফম চেৎনা মখোয়গীদমক্তা লেপ্লি হায়না ফোংদোকখি।
রাস্ত্রপতি দিসানায়াকেনা দিজাস্তর অসিদা ভারতনা মতেং পাংলিবা অসিগীদমক মহাক্না থমাওই শেংনা তৌবীমল খঙবা উৎখি অমসুং রেস্ক্যু তীমশিং অমসুং রিলীফকী পোৎলমশিং অথুবা মতমদা থারকপগীদমক্তা থাগৎপা ফোংদোকখি। মহাক্না ভারতকী মতম চানা অমসুং ইফেক্তিব ওইবা রেস্পোন্সকী থৌওংশিংগীদমক শ্রী লঙ্কাগী মীয়ামগী মাইকৈদগী থাগৎপা ফোংদোকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা প্রসিদেন্ত দিসানায়াকেদা হৌজিক চত্থরিবা ওপরেসন সাগর বন্ধুগী মখাদা শ্রী লঙ্কাদা ভারতনা মখা তানা মতেং পাংখিগনি, অৱাবা তারবা মীওইশিংদা রেস্ক্যু অমসুং রিলীফ পীরগনি হায়না থাজবা পীখি। মহাক্না থাজবা পীখি মদুদি ভিজন মহাসাগর মতুং ইন্না অমসুং 'ফার্স্ত রেস্পোন্দর' অমা ওইনা, ভারতনা শ্রী লঙ্কানা অমুক হন্না শেমগৎনবা হোৎনবদা, মীয়ামগী সর্ভিসশিং অমুক হন্না হৌনবা অমসুং শোকহল্লবা মফমশিংদা পুন্সি মহিং অমুক হন্না হান্নগুম হঞ্জিনহন্নবা হোৎনবদা লাক্কদৌরিবা নুমিৎশিংদা ভারতনা মথৌ তাবা মতেং পুম্নমক পীগনি হায়না থাজবা পীখি।
লুচিংবা অনিমক্না নক্নবা মরী লৈনদুনা লৈনবা য়ানখি।

Prime Minister's Office
Prime Minister Shri Narendra Modi holds a telephone conversation with the President of Sri Lanka.
PM expresses condolences on the loss of lives and devastation in Sri Lanka in the wake of Cyclone Ditwah
President Dissanayake conveys his deep gratitude for India’s timely and effective assistance
PM assures India’s continued support under Operation Sagar Bandhu, in line with Vision MAHASAGAR and as ‘First Responder’
01 DEC 2025 8:50PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi held a telephone conversation today with the President of the Democratic Socialist Republic of Sri Lanka, H.E. Mr. Anura Kumara Dissanayake.
Prime Minister expressed his heartfelt condolences on the loss of lives and widespread devastation in Sri Lanka in the wake of Cyclone Ditwah. He conveyed that the people of India stand in firm solidarity and support with the people of Sri Lanka in this hour of need.
President Dissanayake conveyed his deep gratitude for India’s assistance in the wake of the disaster and appreciated the swift deployment of rescue teams and relief material. He also conveyed the appreciation of the people of Sri Lanka for India’s timely and effective response efforts.
Prime Minister assured President Dissanayake of India’s continued support to Sri Lanka under the ongoing Operation Sagar Bandhu, providing rescue and relief to distressed persons. He assured that India, in line with its Vision MAHASAGAR and its established position as the ‘First Responder’, will continue to extend all necessary assistance in the coming days as Sri Lanka undertakes rehabilitation efforts, resumes public services, and works toward restoring livelihoods across the impacted regions.
The two leaders agreed to remain in close touch.