ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଶ୍ରୀଲଙ୍କା ରାଷ୍ଟ୍ରପତିଙ୍କ ସହ ଟେଲିଫୋନ୍ ଯୋଗେ ଆଲୋଚନା କରିଛନ୍ତି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ
01 DEC 2025 8:50PM by PIB Bhubaneswar
- ଘୂର୍ଣ୍ଣିବାତ୍ୟା ଦିଟୱା କାରଣରୁ ଶ୍ରୀଲଙ୍କାରେ ଘଟିଥିବା ଜୀବନହାନି ଏବଂ ବିପର୍ଯ୍ୟୟ ପାଇଁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶୋକ ବ୍ୟକ୍ତ କରିଛନ୍ତି
- ଭାରତର ସମୟୋଚିତ ଏବଂ ଫଳପ୍ରଦ ସହାୟତା ପାଇଁ ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ଦିସାନାୟକେ ଗଭୀର କୃତଜ୍ଞତା ବ୍ୟକ୍ତ କରିଛନ୍ତି
- ଭିଜନ ମହାସାଗର ଅନୁରୂପ ଏବଂ 'ପ୍ରଥମ ପ୍ରତିକ୍ରିୟା’ ଭାବେ ଅପରେସନ ସାଗର ବନ୍ଧୁ ଅଧୀନରେ ଭାରତର ସମର୍ଥନ ଜାରି ରହିବ ବୋଲି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଆଶ୍ୱାସନା ଦେଇଛନ୍ତି
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ଶ୍ରୀଲଙ୍କାର ଗଣତାନ୍ତ୍ରିକ ସମାଜବାଦୀ ଗଣରାଜ୍ୟର ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ମହାମହିମ ଶ୍ରୀ ଅନୁରା କୁମାର ଦିସାନାୟକେଙ୍କ ସହ ଟେଲିଫୋନ୍ ଯୋଗେ ବାର୍ତ୍ତାଳାପ କରିଛନ୍ତି।
ଘୂର୍ଣ୍ଣିବାତ୍ୟା ଦିଟୱା କାରଣରୁ ଶ୍ରୀଲଙ୍କାରେ ଘଟିଥିବା ଜୀବନହାନି ଏବଂ ବ୍ୟାପକ କ୍ଷୟକ୍ଷତି ନେଇ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଗଭୀର ଶୋକ ବ୍ୟକ୍ତ କରିଛନ୍ତି। ସେ କହିଥିଲେ ଯେ ଭାରତର ଲୋକମାନେ ଏହି ଆବଶ୍ୟକ ସମୟରେ ଶ୍ରୀଲଙ୍କାର ଲୋକଙ୍କ ସହ ଦୃଢ଼ ଏକତାର ସହ ଠିଆ ହୋଇଛନ୍ତି।
ବିପର୍ଯ୍ୟୟ ପରେ ଭାରତର ସହାୟତା ପାଇଁ ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ଦିସାନାୟକେ ଗଭୀର କୃତଜ୍ଞତା ବ୍ୟକ୍ତ କରିଥିଲେ ଏବଂ ଉଦ୍ଧାରକାରୀ ଦଳ ଏବଂ ରିଲିଫ ସାମଗ୍ରୀର ଦ୍ରୁତ ମୁତୟନକୁ ପ୍ରଶଂସା କରିଥିଲେ। ଭାରତର ସମୟୋଚିତ ଏବଂ ଫଳପ୍ରଦ ପ୍ରତିକ୍ରିୟା ପ୍ରୟାସ ପାଇଁ ସେ ଶ୍ରୀଲଙ୍କାର ଜନସାଧାରଣଙ୍କ ତରଫରୁ ମଧ୍ୟ ପ୍ରଶଂସା କରିଥିଲେ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ଦିସାନାୟକେଙ୍କୁ ଆଶ୍ୱାସନା ଦେଇଛନ୍ତି ଯେ, ବର୍ତ୍ତମାନ ଚାଲିଥିବା ଅପରେସନ ସାଗର ବନ୍ଧୁ ଅଧୀନରେ ଶ୍ରୀଲଙ୍କାକୁ ଭାରତର ସମର୍ଥନ ଜାରି ରହିବ, ଯାହା ଦ୍ୱାରା ଦୁର୍ଦ୍ଦଶା ଭୋଗୁଥିବା ଲୋକଙ୍କୁ ଉଦ୍ଧାର ଏବଂ ରିଲିଫ ଯୋଗାଇ ଦିଆଯିବ। ସେ ଆଶ୍ୱାସନା ଦେଇଛନ୍ତି ଯେ ଭାରତ, ଏହାର ଭିଜନ ମହାସାଗର ଏବଂ 'ପ୍ରଥମ ପ୍ରତିକ୍ରିୟା' ଭାବରେ ଏହାର ପ୍ରତିଷ୍ଠିତ ସ୍ଥିତି ଅନୁରୂପ, ଆଗାମୀ ଦିନରେ ସମସ୍ତ ଆବଶ୍ୟକୀୟ ସହାୟତା ଜାରି ରଖିବ, ଯେହେତୁ ଶ୍ରୀଲଙ୍କା ପୁନର୍ବାସ ପ୍ରୟାସ ଆରମ୍ଭ କରେ, ସାର୍ବଜନୀନ ସେବା ପୁନର୍ବାର ଆରମ୍ଭ କରେ ଏବଂ ପ୍ରଭାବିତ ଅଞ୍ଚଳରେ ଜୀବିକା ପୁନରୁଦ୍ଧାର ଦିଗରେ କାର୍ଯ୍ୟ କରେ ।
ଦୁଇ ନେତା ଯୋଗାଯୋଗରେ ରହିବାକୁ ରାଜି ହୋଇଥିଲେ

Prime Minister's Office
Prime Minister Shri Narendra Modi holds a telephone conversation with the President of Sri Lanka.
PM expresses condolences on the loss of lives and devastation in Sri Lanka in the wake of Cyclone Ditwah
President Dissanayake conveys his deep gratitude for India’s timely and effective assistance
PM assures India’s continued support under Operation Sagar Bandhu, in line with Vision MAHASAGAR and as ‘First Responder’
01 DEC 2025 8:50PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi held a telephone conversation today with the President of the Democratic Socialist Republic of Sri Lanka, H.E. Mr. Anura Kumara Dissanayake.
Prime Minister expressed his heartfelt condolences on the loss of lives and widespread devastation in Sri Lanka in the wake of Cyclone Ditwah. He conveyed that the people of India stand in firm solidarity and support with the people of Sri Lanka in this hour of need.
President Dissanayake conveyed his deep gratitude for India’s assistance in the wake of the disaster and appreciated the swift deployment of rescue teams and relief material. He also conveyed the appreciation of the people of Sri Lanka for India’s timely and effective response efforts.
Prime Minister assured President Dissanayake of India’s continued support to Sri Lanka under the ongoing Operation Sagar Bandhu, providing rescue and relief to distressed persons. He assured that India, in line with its Vision MAHASAGAR and its established position as the ‘First Responder’, will continue to extend all necessary assistance in the coming days as Sri Lanka undertakes rehabilitation efforts, resumes public services, and works toward restoring livelihoods across the impacted regions.
The two leaders agreed to remain in close touch.