প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
“GenZ না KTS 4.0গী কলচরেল চেরিয়ত তোংখ্রে”- তামিল নাদুদগী কাশি ফাওবা, নহাশিংনা খোংচৎ অদুবু ‘কলচরেল জোই রাইদ’ ওইহনখ্রে
স্ত্রীত প্লেশিংদগীনা রীল শেম্বফাওবদা- GenZ না কাশি তামিল সঙ্গমমগী অনৌবা শকফম অমা ওইখ্রে
30 NOV 2025 6:56PM by PIB Imphal
দিসেম্বর 2দা হৌগদবা কাশি তামিল সঙ্গমম 4.0গীদমক শেম-শাবগা লোইননা য়াম্না কনবা ঈথিল অমগা লোইননা GenZশিংদা পুক্নিং থৌগৎলি। থৌরম অসিনা নহাশিংগী মীরোলশিংগী ইচং থৌরবা শক্তিগা লোইননা কাশি অমসুং তামিল নাদুগী মরক্তা অরিবা কলচরেল অমসুং লিংগ্বিস্তিক্কী ওইবা মরি অমা শেম্নবা পান্দম থম্লি।
নবেম্বর 29দা অখন্নবা ত্রেন অমদা কন্যাকুমারিদগী হৌরকখিবা খ্বাইদগী অহানবা দেলিগেশন খোংচত্তা মশিং য়াম্লবা GenZ মহৈরোইশিংনা শরুক য়াখি। শাংলবা ত্রেনগী খোংচৎ অদু গেমস, গ্রুপ এক্তিবিতীশিং, নুংঙাইরবা ৱারি-ৱাতাই অমসুং ক্রিয়েতিব কোলাবোরেশন্না থল্লবা কলচরেল জোইরাইদ অমা ওইখি- মদুনা নহাশিংগীদমক্তা এক্সপরিয়েন্স অদুবু হেন্না নিংশিংনিংঙাই ওইবা অমসুং ৱাহন্থোক লৈবা অমা ওইহনখি।
অখন্নবা ত্রেন অসিদা চৎলিনা তামিল নাদুদগী অর্চনানা কাশি তমাইল সঙ্গমম 4.0দা শরুক য়াবগী মতাংদা মহাক্কী হরাওবা-নুংঙাইবা অদু ময়ামদা শেয়র তৌখি। মহাক্না হায়খি মদুদি মহাক য়ুমদদি লাইশঙশিং চৎপগী খুদোংচাবা য়াম্না তাংনা ফংই, অমসুং মরম অদুনা মসিগী খুদোংচাবা অসুবু থৌজাল অমগুম্না লৌই। মহাক্না অহানবা ওইনা কাশিগী ফজরবা স্পিরিচুৱল অমসুং কলচরেল হেরিতেজপু এক্সপরিয়েন্স তৌনবগীদমক্তা খৌরাংনা ঙাইরি।
ত্রেন অদুদা তোংলকপা অতোপ্পা মহৈরোই, তিরুপ্পুরদগী মালাতি- মহাক অসি UPSCগীদমক্তা হৌৎনরি- মহাক্না হায়খি মদুদি তামিল নাদু অমসুং কাশিনা মানিক্কাভাসাগরগুম্বা সন্তশিংনা চহি চা কয়া শক তাক্তুনা লাক্লবা নুংগী ওইবা য়াম্না চেৎপা স্পিরিচুৱল বোন্দ অমা লৈ। কাশি তামিল সঙ্গমম অসিনা মোদর্ন ওইবা , দাইনামিক ফোর্মেত্তা মরি অসিবু হেন্না চেৎশিনহল্লি অমসুং কাশি চৎপা অসি মহাক্কীদমক্তদি য়াম্না চাউথোকচনিংঙাই ওইবা মীৎকুপ অমনি হায়না মহাক্না ফোংদোরকখি।
মরক অসিদা কাশিদা, ঘাতশিং অমসুং য়ুনিভর্সিতী কেমপসশিংদা পাংথোক্লিবা থৌরমগী মাংওইননা পাংথোকপা থবক-থৌরমশিং অদু GenZ না শরুক য়াবদগী অমুক্কা হেন্না এনর্জেতিক ওইহল্লে। রন ফোর KTS 4.0গুম্বা থৌরমশিংনা মশিং য়াম্লবা নহা কয়া অমগী পুক্নিং চিংশিল্লে, মসিনা ফিৎনেসপু য়োকখৎপদা নত্তনা লাক্কদৌরিবা কলচরেল ফেস্তিবল অসিগীদমক্তশু এৱেয়রনেস শন্দোকপদা মতেং পাংলি।
বিস্বনাথ তেম্পলগী মফমশিং অমসুং ঘাত কয়া অমদা পাংথোক্লিবা স্ত্রীত প্লেশিং GenZশিংগী ক্রিয়েতিব এক্সপ্রেসন অদুবু উৎথোক্লি, মসিনা কাশিং অমসুং তামিল নাদুগী পুৱারি ওইরবা অমসুং চৎনবীগী ওইবা মরি অদুবু য়াম্না নৌবা মওংদা অমসুং আ্রিস্তিক ওইবা মওংদা উৎলি। রীল শেম্বগী কমপিতিসনশিং অদুনা নুংঙাইবা অমুক্কশুং হেন্না হেনগৎহল্লে, মরমদি মসিনা নহা ওইরিবা ক্রিয়েতরশিংনা সোসিয়েল মীদিয়াদা থৌরম অদুগী শক্লোন কয়া অমা শেয়র তৌরি- মসিনা জাতি শিনবা থুংনা নহা কয়াদা খঙনিংবা-উনিংবা অমসুং শরুক য়ানিংবগী ঈথিল অমা ফাওহল্লে।
হন্দক্কী চহিগী কাশি তামিল সঙ্গমম 4.0গী থীম অসি “লর্ন তামিল-তামিল কার্কালম”, মসিনা লোল অমসুং চৎনবীবু মীয়ামদা হেন্না নকশিন্নহন্নবগী পান্দম থম্লি। GenZনা হকথেংননা শরুক য়াবা অসিনা থীম অসিবু হেন্না মরু ওইবা অমসুং শাফু লৈবা অমা ওইহল্লে।

Prime Minister's Office
“GenZ Takes the Cultural Chariot of KTS 4.0”—From Tamil Nadu to Kashi, Youth Turn the Journey Into a ‘Cultural Joy Ride’
From Street Plays to Reel Making—GenZ Emerges as the New Face of Kashi Tamil Sangamam
30 NOV 2025 6:56PM by PIB Delhi
A strong wave of enthusiasm is sweeping across GenZ as they gear up for the Kashi Tamil Sangamam 4.0, beginning on December 2. The event aims to connect the ancient cultural and linguistic ties between Kashi and Tamil Nadu with the vibrant energy of the young generation.
A large number of GenZ students are part of the first delegation that began its journey from Kanyakumari on November 29 by a special train. The long rail journey has turned into a cultural joy ride filled with games, group activities, lively conversations, and creative collaborations—making the experience both memorable and meaningful for the youth.
Archana from Tamil Nadu, who is travelling on this special train, shared her excitement about attending Kashi Tamil Sangamam 4.0. She said she rarely gets the chance to visit temples back home, and therefore sees this opportunity as a divine blessing. She is eagerly looking forward to experiencing Kashi’s rich spiritual and cultural heritage for the first time.
Another student on board, Malathi from Tiruppur—who is preparing for UPSC—said that Tamil Nadu and Kashi share a deep spiritual bond, celebrated for centuries by saints like Manikkavasagar. Kashi Tamil Sangamam, she said, is strengthening that bond in a modern, dynamic format, and visiting Kashi feels like a moment of pride for her.
Meanwhile in Kashi, the ongoing pre-event activities at ghats and university campuses have come alive with energetic participation from GenZ. Events like Run for KTS 4.0 drew large numbers of youth who not only promoted fitness but also helped spread awareness about the upcoming cultural festival.
Street plays performed around the Vishwanath Temple area and various ghats showcased GenZ’s creative expression, presenting the historic and cultural connect between Kashi and Tamil Nadu in a fresh, artistic way. Reel-making competitions have further amplified the excitement, as young creators share glimpses of the event across social media—sparking curiosity and engagement among youth nationwide.
This year’s theme for Kashi Tamil Sangamam 4.0 is “Learn Tamil – Tamil Karkalam”, which aims to bring language and culture closer to people. The active involvement of GenZ is making this theme even more relevant and impactful.