প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে আমাৰ ৰাষ্ট্ৰৰ সংবিধানৰ যাত্ৰাক প্ৰতিফলিত কৰা এটা প্ৰবন্ধ শ্বেয়াৰ কৰে
26 NOV 2025 1:50PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি সংবিধান সভাৰ দ্বাৰা গঠন কৰা আৰু কোটি কোটি ভাৰতীয়ৰ আকাংক্ষাৰ দ্বাৰা সমৃদ্ধ আমাৰ ৰাষ্ট্ৰৰ সংবিধানৰ যাত্ৰাক প্ৰতিফলিত কৰা এটা প্ৰবন্ধ শ্বেয়াৰ কৰে। শ্ৰী মোদীয়ে গুৰুত্ব আৰোপ কৰি কয় যে সংবিধানে ২০৪৭ চনৰ ভিতৰত ভাৰতক আত্মনিৰ্ভৰ আৰু আত্মবিশ্বাসী বিকশিত ভাৰত হিচাপে আগুৱাই নিয়াৰ বাবে এক আদৰ্শ পথ প্ৰদৰ্শক হিচাপে কাম কৰে।
লোকসভাৰ অধ্যক্ষ শ্ৰী ওম বিৰলাই এক্সত দিয়া এটা পোষ্টৰ উত্তৰত প্ৰধানমন্ত্ৰী কাৰ্যালয়ে কয়ঃ
‘এই অন্তর্দৃষ্টিসম্পন্ন প্ৰবন্ধটোত লোকসভাৰ অধ্যক্ষ মাননীয় শ্ৰী ওম বিৰলাই সংবিধান সভাৰ দ্বাৰা গঠন কৰা আৰু কোটি কোটি ভাৰতীয়ৰ আকাংক্ষাৰ দ্বাৰা সমৃদ্ধ আমাৰ ৰাষ্ট্ৰৰ সংবিধানৰ যাত্ৰাৰ বিষয়ে প্ৰতিফলিত কৰিছে।
তেওঁ উল্লেখ কৰে যে সংবিধানে ২০৪৭ চনৰ ভিতৰত ভাৰতক আত্মনিৰ্ভৰ আৰু আত্মবিশ্বাসী বিকশিত ভাৰত হিচাপে আগুৱাই নিয়াৰ বাবে এক আদৰ্শ পথ প্ৰদৰ্শক হিচাপে কাম কৰে।’

Prime Minister's Office
PM shares an article reflecting on the journey of our nation’s Constitution
26 NOV 2025 1:50PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today shared an article reflecting on the journey of our nation’s Constitution, shaped by the Constituent Assembly and enriched by the aspirations of crores of Indians. Shri Modi emphasised that the Constitution serves as an ideal guide to take India forward as an Aatmanirbhar and self-confident Viksit Bharat by 2047.
Responding to a post by Speaker of the Lok Sabha, Shri Om Birla on X, the PMO India handle said:
“In this insightful article, Honourable Lok Sabha Speaker Shri @ombirlakota reflects on the journey of our nation’s Constitution, shaped by the Constituent Assembly and enriched by the aspirations of crores of Indians.
He highlights that the Constitution serves as an ideal guide to take India forward as an Aatmanirbhar and self-confident Viksit Bharat by 2047.”