ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
୨୫ ନଭେମ୍ବରରେ କୁରୁକ୍ଷେତ୍ର ଗସ୍ତ କରିବେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
24 NOV 2025 12:37PM by PIB Bhubaneswar
ଶ୍ରୀ ଗୁରୁ ତେଗ ବାହାଦୁର ଜୀଙ୍କ ୩୫୦ତମ ସହିଦ ଦିବସ ପାଳନ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ଯୋଗଦେବେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
ଏହି ଅବସରରେ ଏକ ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ମୁଦ୍ରା ଏବଂ ସ୍ମାରକୀ ଡାକଟିକଟ ଜାରି କରିବେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
ଗୁରୁ ତେଗ ବାହାଦୁରଙ୍କ ୩୫୦ତମ ସହିଦ ଦିବସକୁ ସମ୍ମାନ ଜଣାଇବା ପାଇଁ, ଭାରତ ସରକାର ଏକ ବର୍ଷ ବ୍ୟାପୀ ସ୍ମାରକୀ ପାଳନ କରୁଛନ୍ତି
ଜ୍ୟୋତିସାର ମହାଭାରତ ଅନୁଭବ କେନ୍ଦ୍ର ପରିଦର୍ଶନ କରିବେ ଏବଂ 'ପଞ୍ଚଜନ୍ୟ' ଉଦଘାଟନ କରିବେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ୨୫ ନଭେମ୍ବରରେ ହରିୟାଣାର କୁରୁକ୍ଷେତ୍ର ଗସ୍ତ କରିବେ।
ଅପରାହ୍ନ ପ୍ରାୟ ୪:୦୦ ଟାରେ, ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଭଗବାନ କୃଷ୍ଣଙ୍କ ପବିତ୍ର ଶଙ୍ଖର ସମ୍ମାନରେ ନବନିର୍ମିତ 'ପଞ୍ଚଜନ୍ୟ' ଉଦଘାଟନ କରିବେ। ଏହା ପରେ, ସେ ମହାଭାରତ ଅନୁଭବ କେନ୍ଦ୍ର ପରିଦର୍ଶନ କରିବେ, ଯାହା ଏକ ନିମଜ୍ଜିତ ଅନୁଭବ କେନ୍ଦ୍ର ଯେଉଁଠାରେ ସ୍ଥାପନଗୁଡ଼ିକ ମହାଭାରତର ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଏପିସୋଡ୍ ଚିତ୍ରଣ କରେ, ଏହାର ସ୍ଥାୟୀ ସାଂସ୍କୃତିକ ଏବଂ ଆଧ୍ୟାତ୍ମିକ ଗୁରୁତ୍ୱକୁ ଉଜ୍ଜ୍ୱଳ କରିଥାଏ।
ପ୍ରାୟ ଅପରାହ୍ନ ୪:୩୦ ସମୟରେ, ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ପୂଜ୍ୟ ନବମ ଶିଖ ଗୁରୁ ଶ୍ରୀ ଗୁରୁ ତେଗ ବାହାଦୁର ଜୀଙ୍କ ୩୫୦ତମ ସହିଦ ଦିବସ ପାଳନ ପାଇଁ ଏକ ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ଯୋଗଦେବେ। କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ସମୟରେ, ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ପୂଜ୍ୟ ଗୁରୁଙ୍କ ୩୫୦ତମ ସହିଦ ଦିବସ ପାଳନ ପାଇଁ ଏକ ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ମୁଦ୍ରା ଏବଂ ସ୍ମାରକୀ ଡାକଟିକଟ ଜାରି କରିବେ। ସେ ଏହି ଅବସରରେ ସମାବେଶକୁ ସମ୍ବୋଧିତ ମଧ୍ୟ କରିବେ। ଗୁରୁ ତେଗ ବାହାଦୁରଙ୍କ ୩୫୦ତମ ସହିଦ ଦିବସକୁ ସମ୍ମାନ ଜଣାଇବା ପାଇଁ, ଭାରତ ସରକାର ଏକ ବର୍ଷ ବ୍ୟାପୀ ସ୍ମୃତି ପାଳନ କରୁଛି।
ପରେ, ପ୍ରାୟ ସନ୍ଧ୍ୟା ୫:୪୫ ସମୟରେ, ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ବ୍ରହ୍ମ ସରୋବରରେ ଦର୍ଶନ ଏବଂ ପୂଜା କରିବେ, ଯାହା ଭାରତର ସବୁଠାରୁ ପବିତ୍ର ତୀର୍ଥସ୍ଥଳ ମଧ୍ୟରୁ ଗୋଟିଏ ଯାହାକୁ ଶ୍ରୀମଦ୍ ଭଗବଦ୍ ଗୀତାର ଦିବ୍ୟ ପ୍ରକାଶନ ସହିତ ଜଡିତ ବୋଲି କୁହାଯାଏ। ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଏହି ଗସ୍ତ କୁରୁକ୍ଷେତ୍ରରେ ଚାଲିଥିବା ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ଗୀତା ମହୋତ୍ସବ ସହିତ ସମାନ, ଯାହା ନଭେମ୍ବର ୧୫ ତାରିଖରେ ଆରମ୍ଭ ହୋଇଥିଲା ଏବଂ ଡିସେମ୍ବର ୫ ତାରିଖ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଚାଲିବ।

Prime Minister's Office
PM to visit Kurukshetra on 25th November
PM to participate in programme commemorating the 350th Shaheedi Diwas of Sri Guru Tegh Bahadur Ji
PM to release a special Coin and Commemorative stamp marking the occasion
To honour the 350th Shaheedi Diwas of Guru Tegh Bahadur, Government of India is observing a year-long commemoration
PM to visit Mahabharat Anubhav Kendra, Jyotisar and inaugurate ‘Panchjanya’
24 NOV 2025 12:37PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Kurukshetra in Haryana on 25th November.
At around 4:00 PM, Prime Minister will inaugurate the newly constructed ‘Panchjanya’, constructed in honour of the sacred conch of Lord Krishna. Thereafter, he will visit the Mahabharata Anubhav Kendra, an immersive experiential centre where installations depict significant episodes from the Mahabharata, highlighting its enduring cultural and spiritual significance.
At around 4:30 PM, Prime Minister will participate in a special programme commemorating the 350th Shaheedi Diwas of Sri Guru Tegh Bahadur Ji, the revered ninth Sikh Guru. During the programme, the Prime Minister will release a special Coin and Commemorative stamp marking the 350th Shaheedi Diwas of revered Guru. He will also address the gathering on the occasion. To honour the 350th Shaheedi Diwas of Guru Tegh Bahadur, the Government of India is observing a year-long commemoration.
Later, at around 5:45 PM, Prime Minister will perform Darshan and Pooja at Brahma Sarovar, one of India’s most sacred pilgrimage sites said to be associated with the divine revelation of the Srimad Bhagavad Gita. This visit coincides with the ongoing International Gita Mahotsav, which is currently being held in Kurukshetra from 15th November to 5th December.