প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
জনজাতিয়া গৌরব দিবস থৌরমদা, নবেম্বর ১৫ দা প্রধান মন্ত্রী গুজরাতকী নরমাদা জিলাদা চৎকনি
প্রধান মন্ত্রীনা ধর্তি আবা ভগবন বিরসা মুন্দাগী ১৫০শুবা মপোক কুমওন থৌরম শরুক য়াগনি
প্রধান মন্ত্রীনা নরমাদাগী দেদিয়াপরাদা লুপা করোর ৯,৭০০ হেনবগী চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেকশিং শঙ্গাগনি অমসুং উরেপ-উয়ুং তমগনি
প্রোজেকশিং অদুনা ইনফ্রাষ্ট্রকচর, হকশেল, লাইরিক-লাইশু অমসুং ত্রাইবেলগী হেরিতেচদা মীৎয়েং চঙগনি
14 NOV 2025 11:41AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী নবেম্বর ১৫ দা গুজরাত্ত চৎকনি। নুংথিল পুং ১২:৪৫ রোম তাবদা, মহাক্না নরমাদা জিলাদা দেবমোগ্রা লাইশঙদা পুজা অমসুং দরশন পাংথোক্কনি। মতুংদা নুংথিল পুং ২:৪৫ রোম তাবদা, ধর্তি আবা ভগবন বিরসা মুন্দাগী ১৫০শুবা মপোক কুমওন থৌরম শরুক য়ানবা প্রধান মন্ত্রী নরমাদা জিলাগী দেদিয়াপরদা চৎকনি। থৌরম অদুদা মহাক্না লুপা করোর ৯,৭০০ হেনবগী চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেকশিং শঙ্গাগনি অমসুং উরেপ-উয়ুং তমগনি অমসুং মীয়ামদা ৱা ঙাংগনি।
দেদিয়াপরাদা থৌরম মনুংদা, ত্রাইবেলগী ফিবম ফগৎনবা অমসুং খুঙ্গং অমসুং মনুং হুঞ্জিনবা মফমশিংদা ইনফ্রাষ্ট্রকচর চাউখৎনবা চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেকশিং শঙ্গাগনি অমসুং উরেপ-উয়ুং তমগনি।
প্রধান মন্ত্রী জনজাতি অদিবাসি ন্যয়া মহা অভিয়ান (পি.এম-জনমন) অমসুং ধর্তি আবা জনজাতিয়া গ্রাম উতকার্স অভিয়ান(দি.এ-জগুৱা) গী মখাদা শাবা য়ুম ১০০,০০০ গী গ্রিহ প্রভেস থৌরমদা প্রধান মন্ত্রী শরুক য়াগনি।
লুপা করোর ১,৯০০ গী ত্রাইবেল মহৈরোয়শিংদা কৎথোক্লবা এক্লব্য মোদেল রেসিদেন্সিএল স্কুল ৪২; মীয়ামগী থবকশিংগী মফম অমা ওইনবা মল্তি-পর্পজ সেন্তর ২২৮; অসাম মেদিকেল কোলেজ, দিব্রুগরদা সেন্তর ওফ কম্পিতেন্স অমসুং ত্রাইবেল কলচর অমসুং হেরিতেচ ঙাক-শেন্নবা মনিপুরগী ইম্ফালদা ত্রাইবেল রিছার্স ইন্সতিতুৎ বিল্দিং প্রধান মন্ত্রীনা শঙ্গাগনি। ত্রাইবেলগী লমদমশিংদা চৎথোক-চৎশিন ফগৎনবা গুজরাতকী ত্রাইবেল জিলা ১৪ গী বস ২৫০ প্রধান মন্ত্রীনা লমথাগনি।
ত্রাইবেলগী লমদমশিংদা লম্বী-থোঙ ফগৎনবা কিমি ৭৪৮ গী অনৌবা লম্বীশিং শেম্নবা অমসুং মীয়ামগী মফমশিং ওইনা থবক তৌনবা দি.এ-জগুৱাগী মখাদা ত্রাইবেল মল্তি-মার্কেতিং সেন্তর ১৪ শানবা প্রধান মন্ত্রীনা উরেপ-উয়ুং তমগনি। ত্রাইবেল মহৈরোয়শিংদা অফবা মখলগী লাইরিক-লাইশু তম্বগী খুদোংচাবা পীনবা লুপা করোর ২৩২০ হেন্না চঙনা অনৌবা এক্লব্য মোদেল রেসিদেন্সিএল স্কুল ৫০ শানবা প্রধান মন্ত্রীনা উরেপ-উয়ুং তমগনি।

Prime Minister's Office
On the occasion of Janjatiya Gaurav Divas, PM to visit Narmada district in Gujarat on 15th November
PM to participate in programme marking 150th Birth Anniversary celebration of Dharti Aaba Bhagwan Birsa Munda
PM to Inaugurate and Lay Foundation Stone of Development Projects Worth Over ₹9,700 Crore in Dediapada, Narmada
Projects focus on infrastructure, health, education, heritage with particular emphasis on tribal empowerment
14 NOV 2025 11:41AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Gujarat on 15th November. At around 12:45 PM, he will perform Pooja and Darshan at Devmogra Temple in Narmada district. Thereafter, at around 2:45 PM, the Prime Minister will visit Dediapada in Narmada district and participate in a programme marking the 150th Birth Anniversary celebration of Dharti Aaba Bhagwan Birsa Munda. On the occasion, he will inaugurate and lay the foundation stone of various infrastructure and development projects worth over ₹9,700 crore, and also address the gathering.
During the programme in Dediapada, Prime Minister will inaugurate and lay the foundation stone of multiple development projects aimed at uplifting tribal communities and improving infrastructure in rural and remote areas of the region.
Prime Minister will participate in the Grih Pravesh of 100,000 houses built under Pradhan Mantri Janjati Adivasi Nyaya Maha Abhiyan (PM-JANMAN) and Dharti Aaba Janjatiya Gram Utkarsh Abhiyan (DA-JAGUA).
Prime Minister will inaugurate 42 Eklavya Model Residential Schools (EMRS) dedicated to Tribal students worth around ₹1,900 crores; 228 Multi-Purpose Centres to act as hub for community-led activities; Centre of Competence in Assam Medical College, Dibrugarh, and Tribal Research Institute (TRI) building Imphal, Manipur for the preservation of tribal culture and heritage. In addition, Prime Minister will flag off 250 buses for 14 tribal districts of Gujarat to improve connectivity in tribal regions.
Prime Minister will lay the foundation stone for 748 km of new roads to enhance connectivity in tribal areas and 14 Tribal Multi-Marketing Centres (TMMCs) under DA-JAGUA to serve as community hubs. He will also lay the foundation stone of 50 new Eklavya Model Residential Schools, worth over ₹2,320 crore, furthering the government’s commitment to providing quality education for tribal children.