প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
জনজাতীয় গৌৰৱ দিৱস উপলক্ষে ১৫ নৱেম্বৰত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ভ্ৰমণ কৰিব গুজৰাটৰ নৰ্মদা জিলা
ধৰ্তি আৱা ভগৱান বীৰছা মুণ্ডাৰ ১৫০ সংখ্যক জয়ন্তী উদযাপন অনুষ্ঠানত অংশগ্ৰহণ কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে নৰ্মদাৰ ডেডিয়াপাড়াত ৯,৭০০ কোটি টকাতকৈও অধিক মূল্যৰ উন্নয়নমূলক প্ৰকল্পৰ উদ্বোধন আৰু আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব
জনজাতীয় সবলীকৰণ সন্দৰ্ভত বিশেষ গুৰুত্বসহ আন্তঃগাঁথনি, স্বাস্থ্য, শিক্ষা, ঐতিহ্যৰ বিষয়ে গুৰুত্ব দিয়া প্ৰকল্পসমূহ
14 NOV 2025 11:41AM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ১৫ নৱেম্বৰত গুজৰাট ভ্ৰমণ কৰিব। তেওঁ দিনৰ ১২.৪৫ বজাৰ আশে-পাশে নৰ্মদা জিলাৰ দেৱমোগ্ৰা মন্দিৰ দৰ্শন কৰাৰ লগতে পূজা-অৰ্চনা কৰিব। তাৰ পাছত, দুপৰীয়া প্ৰায় ২.৪৫ বজাত প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে নৰ্মদা জিলাৰ ডেডিয়াপাড়া ভ্ৰমণ কৰিব আৰু ধৰতী আৱা ভগৱান বীৰছা মুণ্ডাৰ ১৫০ সংখ্যক জন্ম বাৰ্ষিকী উদযাপন উপলক্ষে আয়োজিত এক অনুষ্ঠানত অংশগ্ৰহণ কৰিব। এই উপলক্ষে তেওঁ ৯,৭০০ কোটি টকাতকৈও অধিক মূল্যৰ বিভিন্ন আন্তঃগাঁথনি আৰু উন্নয়নমূলক প্ৰকল্পৰ উদ্বোধন আৰু আধাৰশিলা স্থাপন কৰাৰ লগতে সমাৱেশত ভাষণ আগবঢ়াব।
ডেডিয়াপাড়াত এই কাৰ্যসূচীৰ সময়ত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে জনজাতীয় সম্প্ৰদায়ৰ উত্থান আৰু অঞ্চলটোৰ গ্ৰাম্য তথা দূৰৱৰ্তী অঞ্চলসমূহত আন্তঃগাঁথনি উন্নত কৰাৰ লক্ষ্যৰে একাধিক উন্নয়নমূলক প্ৰকল্পৰ উদ্বোধন আৰু আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব।
প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে প্ৰধানমন্ত্ৰী জনজাতি আদিবাসী ন্যায় মহা অভিযান (পিএম-জনমন) আৰু ধৰতী আৱা জনজাতি গ্ৰাম উৎকৰ্ষ অভিযান (ডিএ-জেএজিইউএ)ৰ অধীনত নিৰ্মিত ১,০০,০০০ বাসগৃহৰ গৃহ প্ৰৱেশ অনুষ্ঠানত অংশগ্ৰহণ কৰিব।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে জনজাতীয় শিক্ষাৰ্থীসকলৰ বাবে উৎসৰ্গিত প্ৰায় ১,৯০০ কোটি টকা মূল্যৰ ৪২ খন একলব্য আদৰ্শ আবাসিক বিদ্যালয় (ই এম আৰ এছ); সামূহিক নেতৃত্বাধীন কাৰ্যকলাপৰ কেন্দ্ৰ হিচাপে কাম কৰাৰ উদ্দেশ্যে ২২৮ টা বহুমুখী কেন্দ্ৰ; জনজাতীয় সংস্কৃতি আৰু ঐতিহ্য সংৰক্ষণৰ বাবে মণিপুৰৰ ইম্ফলত জনজাতীয় গৱেষণা প্ৰতিষ্ঠান (টি আৰ আই) ভৱন আৰু ডিব্ৰুগড়ৰ অসম চিকিৎসা মহাবিদ্যালয়ৰ দক্ষতা কেন্দ্ৰ উদ্বোধন কৰিব। ইয়াৰ উপৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে জনজাতীয় অঞ্চলসমূহত যোগাযোগ ব্যৱস্থা উন্নত কৰিবলৈ গুজৰাটৰ ১৪ খন জনজাতীয় জিলাৰ বাবে পতাকা জোকাৰি ২৫০ খন বাছসেৱা শুভাৰম্ভ কৰিব।
প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে সামূহিক কেন্দ্ৰ হিচাপে ব্যৱহাৰ কৰাৰ উদ্দেশ্যে ডি এ-জে এ জি ইউ এ-ৰ অধীনত ১৪ খন জনজাতীয় বহু-বজাৰ কেন্দ্ৰ (টি এম এম চি)ৰ লগতে জনজাতীয় অঞ্চলসমূহত যোগাযোগ ব্যৱস্থা ত্বৰান্বিত কৰাৰ বাবে ৭৪৮ কিলোমিটাৰ নতুন পথৰ আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব। তেওঁ জনজাতীয় শিশুসকলৰ বাবে মানসম্পন্ন শিক্ষা প্ৰদানৰ ক্ষেত্ৰত চৰকাৰৰ প্ৰতিশ্ৰুতিক আগুৱাই লৈ যোৱাৰ বাবে ২,৩২০ কোটি টকাতকৈও অধিক মূল্যৰ ৫০ খন নতুন একলব্য আদৰ্শ আবাসিক বিদ্যালয়ৰ আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব।

Prime Minister's Office
On the occasion of Janjatiya Gaurav Divas, PM to visit Narmada district in Gujarat on 15th November
PM to participate in programme marking 150th Birth Anniversary celebration of Dharti Aaba Bhagwan Birsa Munda
PM to Inaugurate and Lay Foundation Stone of Development Projects Worth Over ₹9,700 Crore in Dediapada, Narmada
Projects focus on infrastructure, health, education, heritage with particular emphasis on tribal empowerment
14 NOV 2025 11:41AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Gujarat on 15th November. At around 12:45 PM, he will perform Pooja and Darshan at Devmogra Temple in Narmada district. Thereafter, at around 2:45 PM, the Prime Minister will visit Dediapada in Narmada district and participate in a programme marking the 150th Birth Anniversary celebration of Dharti Aaba Bhagwan Birsa Munda. On the occasion, he will inaugurate and lay the foundation stone of various infrastructure and development projects worth over ₹9,700 crore, and also address the gathering.
During the programme in Dediapada, Prime Minister will inaugurate and lay the foundation stone of multiple development projects aimed at uplifting tribal communities and improving infrastructure in rural and remote areas of the region.
Prime Minister will participate in the Grih Pravesh of 100,000 houses built under Pradhan Mantri Janjati Adivasi Nyaya Maha Abhiyan (PM-JANMAN) and Dharti Aaba Janjatiya Gram Utkarsh Abhiyan (DA-JAGUA).
Prime Minister will inaugurate 42 Eklavya Model Residential Schools (EMRS) dedicated to Tribal students worth around ₹1,900 crores; 228 Multi-Purpose Centres to act as hub for community-led activities; Centre of Competence in Assam Medical College, Dibrugarh, and Tribal Research Institute (TRI) building Imphal, Manipur for the preservation of tribal culture and heritage. In addition, Prime Minister will flag off 250 buses for 14 tribal districts of Gujarat to improve connectivity in tribal regions.
Prime Minister will lay the foundation stone for 748 km of new roads to enhance connectivity in tribal areas and 14 Tribal Multi-Marketing Centres (TMMCs) under DA-JAGUA to serve as community hubs. He will also lay the foundation stone of 50 new Eklavya Model Residential Schools, worth over ₹2,320 crore, furthering the government’s commitment to providing quality education for tribal children.