Prime Minister's Office
Prime Minister Shri Narendra Modi visits under-construction Bullet Train Station at Surat, Gujarat; reviews Progress of Mumbai–Ahmedabad High-Speed Rail Corridor
PM interacts with team of India’s first Bullet train project
PM highlights Importance of Documenting Learnings from Bullet Train Execution
PM emphasises that when the feeling arises of working for the nation and contributing something new, it becomes a source of immense motivation
16 NOV 2025 3:47PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi visited the under-construction Bullet Train Station at Surat in Gujarat yesterday and reviewed the Progress of Mumbai–Ahmedabad High-Speed Rail Corridor. He also interacted with the team of India’s first Bullet train project and enquired about the progress of the project, including adherence to speed and timetable targets. Workers assured him that the project was advancing smoothly without any difficulties.
An engineer from Kerala shared her experience of working at the Noise Barrier Factory in Navsari, Gujarat, where robotic units are being deployed for welding rebar cages. Shri Modi asked her how she personally perceived the experience of building India’s first Bullet Train, and what they share with their families about this historic achievement. She expressed pride in contributing to the nation’s first Bullet Train, describing it as a “dream project” and a “proud moment” for her family.
Reflecting on the spirit of national service, the Prime Minister emphasised that when the feeling arises of working for the nation and contributing something new, it becomes a source of immense motivation. He drew a parallel with India’s space journey, recalling how the scientists who launched the country’s first satellite must have felt, and how today hundreds of satellites are being launched.
Another employee, Shruti from Bengaluru, serving as Lead Engineering Manager, explained the rigorous design and engineering control processes. She highlighted that at every stage of execution, her team evaluates pros and cons, identifies solutions, and explores alternatives to ensure flawless implementation.
Prime Minister Shri Modi remarked that if the experiences gained here are recorded and compiled like a Blue Book, the country can move decisively towards large-scale implementation of bullet trains. He emphasized that India must avoid repeated experimentation and instead replicate the learnings from existing models. Shri Modi highlighted that replication will only be meaningful if there is a clear understanding of why certain actions were taken. Otherwise, he cautioned, replication may occur without purpose or direction. He suggested that maintaining such records could benefit future students and contribute to nation-building. “We will dedicate our lives here and leave behind something valuable for the country,” the Prime Minister affirmed.
An employee expressed his commitment in heartfelt words through a poem to which the Prime Minister lauded his dedication and responded with appreciation.
Union Minister Shri Ashwini Vaishnaw was present during the visit.
Background
Prime Minister visited the under-construction Bullet Train Station in Surat to review the progress of the Mumbai–Ahmedabad High-Speed Rail Corridor (MAHSR) — one of India’s most ambitious infrastructure projects symbolizing the nation’s leap into the era of high-speed connectivity.
The MAHSR spans approximately 508 kilometres, covering 352 km in Gujarat and Dadra & Nagar Haveli, and 156 km in Maharashtra. The corridor will connect major cities including Sabarmati, Ahmedabad, Anand, Vadodara, Bharuch, Surat, Bilimora, Vapi, Boisar, Virar, Thane, and Mumbai, marking a transformative step in India’s transportation infrastructure.
Built with advanced engineering techniques on par with international standards, the project features 465 km (about 85% of the route) on viaducts, ensuring minimal land disturbance and enhanced safety. So far, 326 km of viaduct work has been completed, and 17 out of 25 river bridges have already been constructed.
Upon completion, the Bullet Train will reduce travel time between Mumbai and Ahmedabad to nearly two hours, revolutionizing inter-city travel by making it faster, easier, and more comfortable. The project is expected to boost business, tourism, and economic activity along the entire corridor, catalyzing regional development.
The Surat–Bilimora section, covering around 47 km, is in an advanced stage of completion, with civil works and track-bed laying fully completed. The design of the Surat station draws inspiration from the city’s world-renowned diamond industry, reflecting both elegance and functionality. The station has been designed with a strong focus on passenger comfort, featuring spacious waiting lounges, restrooms, and retail outlets. It will also offer seamless multi-modal connectivity with the Surat Metro, city buses, and the Indian Railways network.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা গুজরাতকী সুরত্ত শাগৎলিবা বুল্লেত ত্রেন ষ্টেসন য়েংখ্রে; মুম্বাই-অহমেদবাদ হায়-স্পিৎ রেল কোরিদোরগী খুমাঙচাউশিনবা য়েংশিনখ্রে
প্রধান মন্ত্রীনা ভারতকী অহানবা বুল্লেত ত্রেন প্রোজেক্কী কাংবুগা ৱারি শানখ্রে
বুল্লেত ত্রেন থবক ওইনা পাংথোকপদগী তুংগীদমক পারা কয়া তমহৌবগী মরুওইবা প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখ্রে
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি লৈবাক্কী থবক পাংথোক্নবা অমসুং অনৌবা খর পাংথোক্নবা ৱাখল্লোন লাকপা মতমদা, মদুনা পুক্নিং থৌগৎনবগী হৌরকফম অমা ওইরকই
16 NOV 2025 3:47PM by PIB Imphal
ঙরাং প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা গুজরাতকী সুরত্ত শাগৎলিবা বুল্লেত ত্রেন ষ্টেসন য়েংখ্রে অমসুং মুম্বাই-অহমেদবাদ হায়-স্পিৎ রেল কোরিদোরগী খুমাঙচাউশিনবা য়েংশিনখ্রে। মহাক্না ভারতকী অহানবা বুল্লেত ত্রেন প্রোজেক্কী কাংবুগা ৱারি শানখি অমসুং পান্দমশিং ফংনবা খোঙজেল অমসুং অপীবা মতমগী মনুংদা থবকশিং পাংথোকপা য়াওনা প্রোজেক্কী খুমাঙচাউশিনবগী মতাংদা হংখি। খুদোংথিবা অমতা য়াওদনা প্রোজেক অসি ফজনা য়াংনা চৎশিল্লি হায়না শিন্মীশিংগী প্রধান মন্ত্রীদা ফোঙদোকখি।
রিবার কেজশিং ৱেলদিং তৌনবা রোবোতকী য়ুনিতশিং শীজিন্নরিবা গুজরাতকী নাভসারিদা লৈবা নোইজ বেরিয়র ফেক্তরিদা থবক তৌরিবা কেরলাদগী ইঞ্জিনিয়ার অমনা মহাক্না থেংনবশিং পাউদমখি। ভারতকী অহানবা বুল্লেত ত্রেন শাবদা মহাক্না পাংথোকখিবা থবকশিংদা করি ফাওবগে অমসুং পুৱারি ওইরবা মাইপাকপা অসিগীদমক মখোয়গী ইমুং-মনুংশিংদা করি পাউ পীবগে হায়বগী মতাংদা প্রধান মন্ত্রীনা হংখি। ভারতকী অহানবা বুল্লেত ত্রেনগী থবক তৌবা শরুক য়াবদা মহাক্না চাউথোকচবা ফোঙদোকখি অমসুং মসি “মঙলানগী প্রোজেক” অমনি অমসুং মহাক্কী ইমুংগী “চাউথোকচবা তাঞ্জা” অমনি হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি।
লৈবাক্কী থবক তৌবগী ৱাখল্লোন মমি তারদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি লৈবাক্কী থবক পাংথোক্নবা অমসুং অনৌবা খর পাংথোক্নবা ৱাখল্লোন লাকপা মতমদা, মদুনা পুক্নিং থৌগৎনবগী হৌরকফম অমা ওইরকই। মহাক্না ভারতকী স্পেসকী খোচৎকা চাংদম্নখি, লৈবাক অসিগী অহানবা সেতেল্লাইত থাগৎখিবা সাইন্তিষ্টশিং করি ফাওরমগনি হায়না নিংশিংখি অমসুং ঙসিদি সেতেল্লাইত চা কয়া থাগৎলে।
প্রোজেক অসিদা লিদ ইঞ্জিনিয়ার মেনেজর ওইনা থবক তৌরিবা বেঙ্গালুরুদগী শ্রুতিনা দিজাইন অমসুং ইঞ্জিনিয়ারিং কন্ত্রোগী থবকশিংগী মতাংদা শন্দোক্না তাকখি। মহাক্না হায়খি মদুদি থবক অসিগী তাঙ্কক খুদিংমক্ত, মহাক্কী কাংবুনা অফবা অমসুং ফত্তবশিং নৈনখি, পাম্বৈশিং পুথোকখি অমসুং লেপ্পা লৈতনা থবকশিং পাংথোক্নবা অতোপ্পা পাম্বৈশিং থিখি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি করিগুম্বা মফম অসিগী ফংলকপা লৌশিং লৌশিন্দুনা থম্লবা অমসুং ব্লু বুক অমগুম্না শেম্লবদি, বুল্লেত ত্রেনশিং পাক-শান্না পায়খৎপদা লৈবাক অসি মপুংফানা চঙশিনগনি। ভারতনা হঞ্জিন-হঞ্জিন চাংয়েং তৌবা তোক্কদবনি অমসুং মদুগী মহুত্ত হৌজিক লৈরিবা নমুনাশিং অসিগী মতৌ তমগদবনি। করিগীদমক থবক খর পায়খৎলিবনো হায়বা নাখৈ শেংনা খঙলবদি মতৌ তম্বা কান্নগনি। অমরোমদা, পান্দম লৈতনা নত্ত্রগা মাইকৈ খঙদনা মতৌ তম্বদগী চেকশিনগদবনি। অসিগুম্বা রেকোর্দশিং থমজিনবনা তুংগী মহৈরোয়শিংদা কান্নবশিং পীগনি অমসুং লৈবাক শেমগৎপদা মতেং পাংগনি। ঐখোয়না ঐখোয়গী পুন্সি কৎথোক্কনি অমসুং লৈবাক্কীদমক মমল য়াম্লবা খর থম্লমগনি।
ইমপ্লোইয়ি অমনা শৈরেং অমা থিদুনা মহাক্না থাগৎপগী ৱাহৈশিং ফোঙদোকখি অমসুং মহাক্কী কৎথোকপা অদু প্রধান মন্ত্রীনা থাগৎপা ফোঙদোকখি।
খোঙচৎ অদুদা য়ুনিয়ন মিনিষ্টর শ্রী অশ্বিনি বৈষ্ণব শরুক য়াখি।
নুঙগীৱারোল
লৈবাক অসি য়াংনা চৎথোক-চৎশিনগী যুগ অমা পুরক্নবা খুদম অমা ওইরিবা ভারতকী খ্বাইদগী চাউবা ইনফ্রাষ্ট্রকচর প্রোজেক অমা ওইরিবা মুম্বাই-অহমেদবাদ হায়-স্পিৎ রেল কোরিদোর (এম এ ঐচ এস আর)গী শেমগৎ-শাগৎলিবগী ফিবম য়েংশিন্নবা প্রধান মন্ত্রীনা সুরত্ত শেমগৎ-শাগৎলিবা বুল্লেত ত্রেন ষ্টেসন্দা চৎখ্রে।
গুজরাত অমসুং দাদ্রা অমসুং নাগর হাভেলিদা কিলোমিতর ৩৫২ অমসুং মহারাষ্ট্রাদা কিমি ১৫৬ য়াওনা মুম্বাই-অহমেদবাদ হায়-স্পিৎ রেল কোরিদোরগী অশাংবা অসি চাউরাক্না কিমি ৫০৮ নি। সবরমতি, অহমেদবাদ, অনন্দ, বদোদারা, ভরুচ, সুরত, বিলিমোরা, ভাপী, বোইসার, বিরার, থানে অমসুং মুম্বাই য়াওনা মরুওইবা সহরশিং কোরিদোর অসিনা শম্নহনগনি অমসুং ভারতকী চৎথোক-চৎশিনগী ইনফ্রাষ্ট্রকচরদা অওনবা অমা পুরক্কনি।
মালেমগী থাকশিং য়ৌনা অৱাংবা থাক্কী ইঞ্জিনিয়ারিংগী তেক্নিকশিংগা লোয়ননা শেমগৎলি অমসুং প্রোজেক অসিদা কিমি ৪৬৫ (লম্বীগী চাদা ৮৫) গী ভাইয়াদকশিং য়াওরি, লমদা য়ারিবমখৈ অকায়বা পীদে অমসুং অশোই-অঙাম থোক্তবা হেনগৎহল্লে। হৌজিক ফাওবদা কিমি ৩২৬ গী ভাইয়াদক লোইশিনখ্রে অমসুং তুরেলগী থোঙ ২৫ গী মনুংদা থোঙ ১৭ শাবা লোইশিনখ্রে।
প্রোজেক অসি লোইশিল্লকপদা, বুল্লেত ত্রেনশিংনা মুম্বাই-অহমেদবাদগী মরক্ত চৎথোক-চৎশিনগী মতম পুং অনিদা হন্থহনগনি, য়াংনা, নুংঙাইনা অমসু লাইনা সহরশিংগী মরক্ত চৎথোক-চৎশিনগী অওনবা পুরক্লগনি। অপুনবা কোরিদোর পরিংদা প্রোজেক অসিনা ললোন-ইতিক, তুরিজম অমসুং শেন-থুমগী থবকশিং হেনগৎহনগনি, লমদম অসি চাউখৎপা য়াংশিনহনগনি।
সিবিল ৱার্কশিং অমসুং ত্রেক-বে থাবা মপুংফানা লোইশিন্দুনা, কিমি ৪৭ গী সুরত-বিলিমোরা সেক্সন মপুংফানা লোইশিনবগী তাঙ্কক য়ৌরে। সহর অসিগী মালেমদা মমিং চৎলবা দাইমন্দ ইন্দষ্ট্রিদগী ইথিল লৌদুনা সুরত ষ্টেসনগী দিজাইন য়েকপনি অমসুং মসিদা চিংলেম্বা অমসুং থবক ওইনা পাংথোকপা য়াবা অনিমক মমি তারে। ঙাইফমশিং, তোইলেতশিং অমসুং পোৎ-চৈ য়োনফমশিং য়াওহন্দুনা পেসেঞ্জরশিং নুংঙাইনবা অকনবা মীৎয়েং থমদুনা ষ্টেসন অসি দিজাইন তৌবনি। মসিনা সুরত মেত্রো, সিতি বসশিং অমসুং ভারত রেলৱে নেতৱাকশিংগা অপনবা লৈতনা শম্নবগী খুদোংচাবা পীগনি।