Prime Minister's Office
Prime Minister lauds India Remarkable Progress in Fight Against Tuberculosis
13 NOV 2025 4:30PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi has lauded India’s significant strides in combating tuberculosis, as reflected in the latest WHO Global Tuberculosis Report 2025. The report highlights that India has recorded a commendable reduction in TB incidence since 2015, nearly twice the global rate of decline—one of the sharpest drops seen anywhere in the world.
The Prime Minister also noted that this achievement was accompanied by equally encouraging trends of Expansion of treatment coverage across the country, Reduction in the number of ‘missing cases’ and Sustained rise in treatment success rates.
In a post on X, Shri Modi said:
“India’s fight against TB is achieving remarkable momentum.
The latest WHO Global tuberculosis report 2025 highlights that India has recorded a commendable reduction in TB incidence since 2015 and it is nearly twice the global rate of decline. This is one of the sharpest drops seen anywhere in the world. Equally heartening is the expansion of treatment coverage, the fall in ‘missing cases’ and the sustained rise in treatment success. I compliment all those who have worked towards achieving this success. We remain committed to ensuring a healthy and fit India!
https://www.pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=2189415
@WHO”

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধানমন্ত্রীনা তুবরকুলোসিসকী মায়োক্তা ভারতনা থেংনরিবা শিংথানিংঙাই ওইরবা লান্থেং অসিদা খুমাং চাওশিন্না থেংনরিবা অসিগীদমক্তা থাগৎপা ফোংদোকখ্রে
13 NOV 2025 4:30PM by PIB Imphal
প্রধানমন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা তুবরকুলোসিস লায়না অসি মুত্থৎখিনবা ভারতনা খুমাং চাওশিন্না থেংনরিবা অসি থেংনদুনা ৱর্ল্দ হেল্থ ওর্গানাইজেসনগী খ্বাইদগী ইনৌ নৌবা তুবরকুলোসিসকী রিপোর্ত 2025 তা উহনখ্রিবা অসিগীদমক্তা থাগৎপা ফোংদোকখ্রে। রিপোর্ত অসিনা হায়রি মদুদি ভারত্তা 2015 দগী তুবরকুলোসিস নাবা শিংথানিংঙাই ওইনা মশিং হন্থরক্তুনা মালেমদা হৌজিকফাওবা খ্বাইদগী থুনা মশিং হন্থখিবশিংগী মনুংদা অমা ওইদুনা মালেমগী হন্থরকপগী চাং অসি মালেমগী ওইনা শরুক অনিমুক্নি।
প্রধানমন্ত্রীনা মসিসু হায় মদুদি মসিগী মায় পাকপা অসিগা লোয়ন-লোয়ননা লৈবাক পুম্বগী লায়েংবগী কবরেজ অসি পাকথোক-চাওথোক্নবা,‘মাংখিবা কেসশিং’ গী মশিং অমসুং লায়েংবদা মায় পাকপগী রেত অসি লেপ্তনা হেনগৎলকপগুম্বগী পুক্নিং থৌগৎনিংঙাই ওইবগী চৎনবী অমসু লৈরক্লে।
X তা থাগৎলকপা পোস্ত অমদা শ্রী মোদীনা হায়খি:
“ভারতনা তি.বি. গী লান্থেংদা মায় পাকপা ঙম্লক্লে।
2015 দগী তি.বি. না নাবা মশিং অসি শিংথানিংঙাই ওইনা হন্থরক্তুনা ৱর্ল্দ হেল্থ ওর্গানাইজেসনগী মালেমগী তুবরকুলোসিস রিপোর্ত 2025 দা উহনবা ঙমখ্রে অমদি মালেমগী ওইনা হন্থরকপগী শরুক অনিমুক্নি। মসি মালেমপুম্বদা অসুক য়াম্না হন্থরকপা অমত্তা উখিদ্রি। লৈবাক পুম্বগী লায়েংবগী কবরেজ অসি পাকথোক-চাওথোক্নবা,‘মাংখিবা কেসশিং’ গী মশিং অমসুং লায়েংবদা মায় পাকপগী রেত অসি লেপ্তনা হেনগৎলকপগুম্বগী পুক্নিং থৌগৎনিংঙাই ওইবগী চৎনবী অমসু লৈরক্লে। মসিগী মায় পাকপা অসিদা কন্না হোৎনরিবশিংবু থাগৎচরি। ঐখোয় হেলদী অমসুং ফিৎ ইন্দিয়াগী ৱাশক ঙাকমিন্নসি।!
https://www.pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=2189415
@WHO”