Prime Minister's Office
Prime Minister lauds India Remarkable Progress in Fight Against Tuberculosis
13 NOV 2025 4:30PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi has lauded India’s significant strides in combating tuberculosis, as reflected in the latest WHO Global Tuberculosis Report 2025. The report highlights that India has recorded a commendable reduction in TB incidence since 2015, nearly twice the global rate of decline—one of the sharpest drops seen anywhere in the world.
The Prime Minister also noted that this achievement was accompanied by equally encouraging trends of Expansion of treatment coverage across the country, Reduction in the number of ‘missing cases’ and Sustained rise in treatment success rates.
In a post on X, Shri Modi said:
“India’s fight against TB is achieving remarkable momentum.
The latest WHO Global tuberculosis report 2025 highlights that India has recorded a commendable reduction in TB incidence since 2015 and it is nearly twice the global rate of decline. This is one of the sharpest drops seen anywhere in the world. Equally heartening is the expansion of treatment coverage, the fall in ‘missing cases’ and the sustained rise in treatment success. I compliment all those who have worked towards achieving this success. We remain committed to ensuring a healthy and fit India!
https://www.pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=2189415
@WHO”

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଯକ୍ଷ୍ମା ବିରୋଧି ଲଢ଼େଇରେ ଭାରତର ଉଲ୍ଲେଖନୀୟ ପ୍ରଗତିକୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ପ୍ରଶଂସା
13 NOV 2025 4:30PM by PIB Bhubaneshwar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଯକ୍ଷ୍ମାର ମୁକାବିଲା କ୍ଷେତ୍ରରେ ଭାରତର ଉଲ୍ଲେଖନୀୟ ଅଗ୍ରଗତିକୁ ପ୍ରଶଂସା କରିଛନ୍ତି, ଯାହା ସଦ୍ୟତମ ଡବ୍ଲ୍ୟୁଏଚ୍ଓ ବିଶ୍ୱ ଯକ୍ଷ୍ମା ରିପୋର୍ଟ ୨୦୨୫ରେ ପ୍ରତିଫଳିତ ହୋଇଛି। ଏହି ରିପୋର୍ଟରେ ଦର୍ଶାଯାଇଛି ଯେ, ୨୦୧୫ ମସିହା ପରଠାରୁ ଭାରତ ଯକ୍ଷ୍ମା ସଂକ୍ରମଣରେ ପ୍ରଶଂସନୀୟ ହ୍ରାସ ରେକର୍ଡ କରିଛି, ଯାହା ବିଶ୍ୱର ହ୍ରାସ ହାରର ପ୍ରାୟ ଦୁଇଗୁଣ-ବିଶ୍ୱର ଯେକୌଣସି ସ୍ଥାନରେ ଦେଖାଯାଇଥିବା ତୀବ୍ର ହ୍ରାସ ମଧ୍ୟରୁ ଗୋଟିଏ ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଏହା ମଧ୍ୟ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଥିଲେ ଯେ ଏହି ସଫଳତା ସହିତ ସାରା ଦେଶରେ ଚିକିତ୍ସା ସେବାର ସମ୍ପ୍ରସାରଣ, 'ନିଖୋଜ ମାମଲା' ସଂଖ୍ୟାରେ ହ୍ରାସ ଏବଂ ଚିକିତ୍ସା ସଫଳତା ହାରରେ ନିରନ୍ତର ବୃଦ୍ଧି ଭଳି ସମାନ ଉତ୍ସାହଜନକ ଧାରା ରହିଛି।
ଏକ୍ସରେ ଏକ ପୋଷ୍ଟରେ ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଛନ୍ତି:
"ଯକ୍ଷ୍ମା ବିରୁଦ୍ଧରେ ଭାରତର ଲଢ଼େଇ ଉଲ୍ଲେଖନୀୟ ଗତି ହାସଲ କରୁଛି।
ସଦ୍ୟତମ ଡବ୍ଲ୍ୟୁଏଚ୍ଓ ବୈଶ୍ୱିକ ଯକ୍ଷ୍ମା ରିପୋର୍ଟ ୨୦୨୫ରେ ଦର୍ଶାଯାଇଛି ଯେ, ୨୦୧୫ ପରଠାରୁ ଭାରତରେ ଯକ୍ଷ୍ମାର ପ୍ରକୋପ ଉଲ୍ଲେଖନୀୟ ଭାବେ ହ୍ରାସ ପାଇଛି ଏବଂ ଏହା ବୈଶ୍ୱିକ ହ୍ରାସ ହାରର ପ୍ରାୟ ଦୁଇଗୁଣ। ଏହା ବିଶ୍ୱର ଯେକୌଣସି ସ୍ଥାନରେ ଦେଖାଯାଉଥିବା ସବୁଠାରୁ ତୀବ୍ର ହ୍ରାସ ମଧ୍ୟରୁ ଗୋଟିଏ । ସମାନ ଭାବରେ ଉତ୍ସାହଜନକ ହେଉଛି ଚିକିତ୍ସା ସେବାର ସମ୍ପ୍ରସାରଣ, 'ନିଖୋଜ ମାମଲା' ରେ ହ୍ରାସ ଏବଂ ଚିକିତ୍ସା ସଫଳତାରେ ନିରନ୍ତର ବୃଦ୍ଧି । ଏହି ସଫଳତା ହାସଲ କରିବା ଦିଗରେ କାର୍ଯ୍ୟ କରିଥିବା ସମସ୍ତଙ୍କୁ ମୁଁ ଅଭିନନ୍ଦନ ଜଣାଉଛି। ଏକ ସୁସ୍ଥ ଏବଂ ଫିଟ୍ ଭାରତ ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିବା ପାଇଁ ଆମେ ପ୍ରତିଶ୍ରୁତିବଦ୍ଧ!