মন্ত্রীমন্দল
দিল্লিগী লাল কিলা ময়াদা বোম্ব পোকখায়বদা মন্ত্রীমন্দলনা ৱারেপ লৌখ্রে
12 NOV 2025 8:17PM by PIB Imphal
হৌখিবা নবেম্বর ১০,২০২৫ গী নুমিদাংৱাইরমদা দিল্লিগী লাল কিলা ময়াদা তেরোরিষ্টকী থৌদোক্ক মরী লৈনবা কার বোম্ব অমা পোকখায়বদা মীওই কয়া লৈখিদবদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা কেন্দ্রগী মন্ত্রীমন্দলগী মীফম্না অৱাবা ফোঙদোকখ্রে। মন্ত্রীমন্দলনা মিনিত অনি তুমিন্নবা লেপতুনা লৈখিদ্রবশিংগী মফমদা ইকায়খুম্নবা উৎখি।
মন্ত্রীমন্দলনা মখাগী ৱারেপশিং অসি লৌখ্রে:
নবেম্বর ১০,২০২৫ গী নুমিদাংৱাইরমদা দিল্লিগী লাল কিলা ময়াদা কার বোম্ব অমা পোকখায়হন্দুনা লৈবাক্কী মায়োক্ত লৈবশিংনা থোকহনবা তমথিরবা থৌদোক অমা লৈবাক অসিনা থেংনখ্রে। পোকখায়বা অদুদা মীওই কয়া শিহনখি অমসুং অতোপ্পা কয়া শোকহনখি।
ৱাখল য়াওদবা হিংশাগী থৌদোক অসিদা লৈখিদ্রবশিংগী মফমদা মন্ত্রীমন্দলনা ইকায়খুম্নবা উৎলি অমসুং লৈখিদ্রবা মীওইশিংগী ইমুংশিংগী অৱাবদা মন্ত্রীমন্দলনা শরুক য়াজরি।
অশোকপশিং অথুবা মতমদা ফগৎলক্নবা মন্ত্রীমন্দলনা থৌনিজরি অমসুং অৱাবা তারবশিং মতেং পাংখিবা মেদিকেলগী মীওইশিং অমসুং ইমর্জেন্সিগী থবক পাংথোকখিবা মীওইশিংগী থবক থাগৎপা ফোঙদোকচরি।
মীওই কয়াগী পুন্সি মাঙহনখিবা তমথিবা অমসুং পাংদবগী থবক অসি মন্ত্রীমন্দলনা অমতা ওইনা য়ানিংদবা ফোঙদোক্লি।
তেরোরিজমগী মওং খুদিংমক অমসুং থবকশিংদা তুমিন্না খাংদুনা লৈথোক্তবা হায়বা ভারতকী লেংদ্রবা থৌশিল অদু মন্ত্রীমন্দলনা অমুক হন্না থমখি।
মালেম শীনবা থুংবগী সরকার কয়ানা অমতা ওইবা অমসুং শৌগৎপগী ৱারোলশিং ফোঙদোক্লকপদা মন্ত্রীমন্দলনা থাগৎপা ফোঙদোকখি।
খুদোংথিবা লাকপা মতমদা ওথোরিতিশিং, সেকুরিতিতি এজেন্সিশিং অমসুং মীয়াম্না থৌনা ফনা অমসুং মীওইবগী মীনুংশিংগা লোয়ননা মতম চানা অমসুং মপুংফানা থবক পায়খৎপদা মন্ত্রীমন্দলনা থাগৎপা ফোঙদোকখি। মখোয়গী কৎথোকপা অমসুং মথৌ মশক খঙবা অদু থাগৎনিঙাইনি।
থৌদোক অদুদা চেন্নরবশিং, মখোয়গী মতেং পাংলিবশিং অমসুং মখোয় শৌগৎপশিং মশক খঙদোক্নবা অমসুং থিন্থবা তৌদনা অচুম্বা ৱায়েল পুরক্নবা খোঙলৈ থুনা অমসুং মপুংফানা থৌদোক অদুগী মতাংদা থিজিন্নবা মন্ত্রীমন্দলনা পাউতাক পীখ্রে। সরকারগী অৱাংবা থাকশিংদা মখা তানা ফিবম অসি কুপ্না য়েংশিনগনি।
লৈবাক অসিগী সেকুরিতি অমসুং মীওই খুদিংমক অশোই-অঙাম থোকহন্দনবা সরকারনা থাজবা পীবগা লোয়ননা, ভারতমচা খুদিংমক্কী পুন্সি অমসুং নুংঙাই য়াইফবা ঙাক-শেন্নবা সরকারগী অচেৎপা ৱারেপ মন্ত্রীমন্দলনা অমুক হন্না ফোঙদোকখ্রে।

Cabinet
Cabinet passes resolution on Explosion near Red Fort in Delhi
12 NOV 2025 8:17PM by PIB Delhi
The Union Cabinet, chaired by Prime Minister Shri Narendra Modi, expressed its profound grief over the loss of lives in the terrorist incident involving a car explosion near the Red Fort in Delhi on the evening of 10 November 2025. The Cabinet observed two minutes' silence in honour of innocent lives lost.
The Cabinet also adopted the following Resolution:
The country has witnessed a heinous terror incident, perpetrated by anti-national forces, through a car explosion near the Red Fort on the evening of 10 November 2025. The explosion resulted in multiple fatalities, and caused injuries to several others.
The Cabinet pays its solemn respects to the victims of this senseless act of violence and conveys its heartfelt condolences to the bereaved families.
The Cabinet prays for the speedy recovery of all those injured, and appreciates the prompt efforts of the medical personnel and emergency responders, who have been providing care and support to the victims.
The Cabinet unequivocally condemns this dastardly and cowardly act that has led to the loss of innocent lives.
The Cabinet reiterates India's unwavering commitment to a policy of zero tolerance towards terrorism in all its forms and manifestations.
The Cabinet also recorded its appreciation for the statements of solidarity and support from many Governments around the world.
The Cabinet notes with appreciation the timely and coordinated response of the authorities, security agencies, and citizens who acted with courage and compassion in the face of adversity. Their dedication and sense of duty are deeply commendable.
The Cabinet directs that the investigation into the incident be pursued with the utmost urgency and professionalism so that the perpetrators, their collaborators, and their sponsors are identified and brought to justice without delay. The situation continues to be closely monitored at the highest levels of the government.
The Cabinet reaffirms the Government's steadfast resolve to safeguard the lives and well-being of all Indians, consistent with its enduring commitment to national security and the safety of every citizen.